čaute chcem sa opitat či je dost učinný na obranu teleskopicky obušok a či je nejako extra tažky alebo nejake nevyhody a vyhody je prevda že ked sa s tym drobre niekto zažene tak to aj zlomi kosti? ma ho niekto doma?
treba zvazit aj to,ze kazda zbran moze skoncit velmi lahko v rukach utocnika a moze to dopadnut este horsie..takze bez riadneho treningu so zbranou si so sebou nenos ani drevenu palicku
no podľa mňa by si ho stále musel nosiť so sebou, čo sa mi javí dosť nepraktické...ale je to jeden z mála prostriedkov na sebaobranu povolených u nás a zlomiť kosti? ejha, asi nie...či?
Viem o prípade keď 14 ročné dievčatko vytiahlo teleskopický obušok na snáď 30 ročného, 100 kilového,dvojmetrového chlapa. V tom konkrétnom prípade to nebol dobrý nápad. Inak viac krát som sa stretol s tým že naopak útočník ho použil.
Osobne si ale viem predstaviť že by som ho dokázal účinne použiť.
Mám obušok a dá sa s ním zlomiť kosť - samozrejme nie stehenná, ale prsty, zápästie, možno ruka a samozrejme rozbiť hlava... Práve pre tieto dôvody by som ho deckám neodporúčal, lebo nikdy neviete, kto vám ho vychmatne a prizabije vás vlastným obuškom.
Na obranu voči človeku s nožom, boxerom a podobnými vecami je to účinné, ale ako som už písal, treba to vedieť používať a hlavne nehrať sa na hrdinu - odraziť útok a utiecť, inak je šanca, že skončíte v nemocnici.
ja ho mam... je to skvela zbran na sebeobranu, ak ho viete spravne pouzit... da sa prakticky nosit na opasku, a ked na koniec date pridavne svetlo, da sa lahko zamaskovat ako vatsia baterka... a samozrejme ze silne svetlo je tiez sposob ako protivnika vyviest z miery.. ale najlepsie je mat zaklady z nejakeho bojoveho umenia, lebo ak teleskop ziska utocnik...
ti ho vykopnem skor nez ho stihnes roztiahnut..neprakticke..
a ci polame kosti? no ak ti s tym pridrbe 2m 130kg chlap takou jeho silou tak moze..ale ked ti s nim udrie 5kg chlapec tak to pocitis a budes mat modrinu..
Mám, nosím v aute, občas aj pri sebe keď potrebujem ísť pochmúrnymi časťami mesta v nočných hodinách. Schová sa do vrecka, nie je až tak ťažký a v prípade potreby ho vytiahneš veľmi rýchlo. Povedal by som, že z rôznych sebaobranných prostriedkov na trhu patrí k tým lepším. Najmä máš od útočníka "odstup" (narozdiel od boxera, paralyzéru alebo noža).
Ohľadom často omieľaného argumentu- útočník ti to zoberie a dostaneš ešte horšiu nakladačku. Toto vám nežeriem. Mám za to, že keď sa potrebujem brániť, je situácia už značne kritická (tj nedá sa utiecť ani inak odvrátiť nebezpečenstvo). Radšej zoberiem fifty fifty šancu že jednému útočníkovi zlomím ruku a druhý ma nechá na pokoji, ako sa brániť, zväčša proti presile, holými rukami.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Osobne si ale viem predstaviť že by som ho dokázal účinne použiť.
sa prihlás na kurzy niečoho a uvidíš.
pre neskúsených odporúčam asi iba kaser namieriš, stlačíš a utekáš
a ci polame kosti? no ak ti s tym pridrbe 2m 130kg chlap takou jeho silou tak moze..ale ked ti s nim udrie 5kg chlapec tak to pocitis a budes mat modrinu..
inak fizli s tym rozbijaju hlavy..kokoti..
Radsej sa na nieco prihlas
Ohľadom často omieľaného argumentu- útočník ti to zoberie a dostaneš ešte horšiu nakladačku. Toto vám nežeriem. Mám za to, že keď sa potrebujem brániť, je situácia už značne kritická (tj nedá sa utiecť ani inak odvrátiť nebezpečenstvo). Radšej zoberiem fifty fifty šancu že jednému útočníkovi zlomím ruku a druhý ma nechá na pokoji, ako sa brániť, zväčša proti presile, holými rukami.