"Ten pravý" alebo ideálny vzťah. Po rokoch nešťastných vzťahov neviem ako by to malo vyzerať.
ľudia šťastne zadaní - ako ste vedeli že človek s ktorým ste, je pre vás ten pravý? Aké ste mali pri ňom pocity, keď ste sa začali stretávať?
ideálny vzťah - ľudia nezadaní - aká je vaša predstava o ideálnom vzťahu? ako podľa vás vyzerá šťastný pár?
No pre mňa by bol ideálny vzťah mať nejakú spontánnu, dobrým spôsobom bláznivú spriaznenú dušu, ktorá vymyslí nejaké plány na leto a ja ju tak budem ľúbiť, že s ňou kludne pôjdem kamkoľvek na tomto svete. Bol by som iba jej, ona iba moja a žili si svoj la la land
Presne ako v @1 , ak hľadáš ideálny vzťah nenájdeš! Práve nedokonalosť vo vzťahu je pre mňa úžasná. Svoju partnerku som videl v škole a hneď sa mi páčila, písali sme si štúdijne emaily (s učebnými materiálmi) a raz po opici vo februári som jej odpísal na mail či nepôjde na čaj, išla a už som cítil že má niečo čo iná nemá a nejak to vyšlo no. Niekedy musí človek proste dozrieť na to aby "vedel" niektoré veci vycítiť.
@kierkegaard ja to dáko neviem "vycítiť" už lebo som niekde z toho čo bolo, a žila som v podstate nefunkčom vzťahu roky... iba čo sme sa snažili stále ho napraviť, ale neúspešne.
@openmindedfreak
no nie je, ale tak máš dáku predstavu určite. Mne ide v tejto otázke o to,, že som tak v prdeli, že už ani neviem ako taká láska vyzerá. alebo taký zdravý vzťah. Asi som položila trošku zle otázku
Myslím, že je to veľmi individuálne, ale ja si svoj ideálny vzťah predstavujem tak, že bude hlavne veľmi reálny a plný úprimnosti. Žiadne preafektované emotívne pičoviny, ale jednoducho prirodzené pocity, zdieľanie myšlienok bez strachu a hlavne loajalita a otvorenosť.
@alternativerockerka keď si prejdeš zopár tými stupídnymi húsenkovodráhovými šialenými zamilovanosťami, a láskami na prvý pohľad, a motýlikmi a pičovinami, a keď ťa ten cirkus vyčerpá a unaví a začne ti byť odpudivý, a začneš hľadať niekoho s kým sa dá existovať, tak sa dopracuješ k hľadaniu niečoho takéhoto:
@alternativerockerka v príprave na to tiež odporúčam pozerať videá a prednášky čo robí o vzťahoch Jordan Peterson, veľmi inteligentný a rozumný človek, veľmi dobre a živo vysvetľuje veľmi dobré veci:
@notme ja som v štádiu keď čakám že ma osvieti a zistím že všetko čo sa mi jebe ma nejaký vyšší dôvod, ktorý mne doteraz zostal z neznámeho dôvodu utajený.
@sianagirl245 No tak to nemusí byť práve tento muzikál, môžu to byť aj Rebelové alebo hocijaký iný romantický proste tancovať spolu v daždi na lúke, alebo kdekolvek sa nám zachce, chodiť spolu do klubov, na festivaly a chrániť si svoje bláznovstvá
ja nechapem tuto otazku, je pre mna podobna ako keby si sa ma opytal ze ako viem ze mam rada pivo...
prosto, ak sa s clovekom citis dobre a mas potrebu sa s nim vidat, tak to je asi dobre ni? ak i neni sympaticky a nic ku nemu necitis, tak nic z toho no.... podla mna je to takto jednoduche
@ssnehulienka s kopou ludi sa clovek citi dobre, lebo pri hocikom najdes nieco co s nim mozes rozoberat a pod... ale vybrat dakoho, do koho si ochotny riskovat, a investovat svoj cas, energiu, a hocico.. hlavne ked je uz clovek opatrny .. clovek sa boji.
neviem. nepride mi to az take jednoduche ako vravis.
@alternativerockerka tak pre mna to take jednoduche je.. ked mi je niekto ympaticky a je pre mna aj atraktivny, viac sa spoznavame a zaujima ma - je sa o com bavit, posobi ako zaujimava osoba, tak sa s nim kontaktujem cora viac a ked je to vzajomne, nedlho na to je z toho vztah riesim to takto pocitovo
@alternativerockerka ja toto jednoducho nepochopim...nikdy...preco patris aj ty medzi ludi, ktory davaju otazku, idealny vztah a nie otazku idealny partner...do 25-ky, ziadne vztahy neriesit..uzivat si slobodu nezavislost..az potom...ked obaja maju ako tak mozno karieru zabehnutu...vedia co je to zivot a nie deti sa tu rozculuju ze mali zle vztahy v 18 rokoch...proste mi to pride strasne smiesne...uzivaj si a neries picoviny...ale odpoved na tvoju otazku, skutocna hodnota seriozneho partnerskeho vztahu zacina niekde tam, ked ty dvaja sa rozhodnu spolu byvat, spojit financno/materialne zalezitosti a tak...a hlavne by to mali byt zreli jedinci ktory neriesia veci typu...VZŤAH....ale PARTNER...
ideálny vzťah vyzerá ako v mojom sne..hoc tam ten vzťah ešte len začínal..ale uh oh..tie pocity čo z toho človeka mám, keď si len spomeniem na ten sen..to je neskutočné.. NIKDY MA NIKTO TAK NEZAUJAL, AKO TEN CHALAN ZO SNA!!! och..umriem nešťastná, lebo už nikdy ma nebude nič natoľko napĺňať
a teraz sa prenesiem do reality
..takže vzťah už výnimočne dlho nemám no predstavujem si to tak, že by partneri mali mať nejaké spoločné záujmy, mali by spolu veľa o kadečom komunikovať, mali by si dôverovať, podporovať sa a byť k sebe úprimní, problémy riešiť, vedieť sa pre seba vzájomne obetovať a vážiť si jeden druhého. to je ideálny vzťah.
@midnight si skvelý človek i keď si to nechceš pripustiť.. občas mám pocit, že s tým bojuješ sám v sebe.. s tým, že kým ostatní ľudia bojujú za to aby boli veselí, ty si vždy nájdeš niečo čím to zabiješ.. prípadne sa držíš toho bolestivého čo ti život priniesol.. prípadne možno aj zničíš náznak toho dobrého prichádzajúceho.. s obavou " aj tak by to skončilo zle "..
neviem, možno sa mýlim.. ale skutočne by som ti prial už konečne zažiť niečo úžasné.. čo ťa opantá a naplní.. len sa obávam, že i keby sa našlo dievča, ktoré by ťa úprimne milovalo a chcelo byť s tebou. práve preto aký si.. ty by si ju od seba odháňal, lebo by si proste tomu nechcel/nedokázal uveriť..
skúsil si niečo také, že si každý večer budeš opakovať tie šťastné a krásne situácie zo dňa? len tie! žiadne smutné.. a umárať sa v nich a "potvrdzovať si" aký je svet hnusný.. ale len tie šťastné..
--------------------- @alternativerockerka chces odpoved na otazku, ktora sa strucne a kratko napisat neda a na ktoru do 100 ludi dostanes minimalne 100 roznych odpovedi.. idealny ci pravy je taky akym si ho spravis ty.. mozeme filozofovat a mudrovat vela, ale vztah je budova.. do ktorej davas material.. a svoju pracu.. ak budes davat kvalitny material.. a budes odvadzat tu najlepsiu pracu.. a to iste bude robit druha strana.. tak to bude nadherna a pevna stavba..
ak jeden z vas bude "fušovať" a "klamať" stavba to stále môže byť ešte ako tak pekná a stála.. ale bude mať vratké základy a steny..
ak sa nebude snažiť ani jeden.. padne.. a prinesie len bolesť a slzy..
Po dvoch mesiacoch chodenia sa ma kamošky pýtali, či je to ten pravý a ja som s úsmevom prikývla. Boli sme práve aj spolu s ním na party na byte a o minútu na to som s ním sedela v prázdnej vani a pila tequilu, potom sa on vyštveral na vrch autobusovej zastávky a následne sme sa zasekli vo výťahu na 3 hodinky a spali sme v spacáku pod kuchynským stolom.
@johnysheek tým opisom midnighta si mi pripomenul mňa
hlavne týmto
"prípadne sa držíš toho bolestivého čo ti život priniesol.. prípadne možno aj zničíš náznak toho dobrého prichádzajúceho.. s obavou - aj tak by to skončilo zle "
neviem sa hnúť od vecí, ktoré zo mna spravili to co teraz som - trosku, ktora si uziva zivot , lebo uz nic ine nepozna. nevie co je normalne spoznavat dakoho, randit .. možno som to ani nikdy nevedela ale príde mi to ako dačo neznáme. .. a verit niecomu? nehrozi
nedokazem verit, ze hocikto koho spoznam, ma nesklame, pripadne ja jeho, ze sa nieco nedoserie. asi aj preto zacnem vzdy mat dakoho rada vacsinou az ked je bud prilis neskoro, alebo vôbec. nvm ci uz som bezcitna alebo co.
No, ale to už bolo dávno Potom sme sa skľudnili a začala som si vážiť také tie momenty, keď mi zakryje holé kríže, aby som neprechladla, že mi toleruje, keď idem niekam na pivo s kamošom bez neho a dôveruje mi, že ma nikdy neobmedzoval v rozhodovaní či už ohľadom školy alebo práce, že ma objíme keď to potrebujem a zvláda moje stavy keď som zúfala a/alebo hladná, že ráno po prebudení mu v očiach vidno, že ma rád vidí a ja sa vždy rozplačem od šťastia pri pomyslení na to, ako spolu vychovávame deti. A že po skoro desaťročí mám pocit, že to čo som cítila na začiatku je len stotina toho, čo k nemu cítim teraz.
@mayben Neviem, ale pre ženu do ktorej by som sa zaľúbil by som sa naučil hocičo, aj lineárne rovnice (a to už je z mojej strany veľká obeta, na základnej mi z toho bolo do plaču)
@wisthinger@Paria333
hej, všimol som si že toto je taká psychická choroba aktuálnych generácií, nevedia rozpoznať rozdiel medzi pohodou a nudou, a tak keď je pohoda majú pocit že je nuda, a tak sa potom furt snažia byť hysterickí a rozdivočení aby nebola nuda, a potom sa divia že sú furt psychicky rozhádzaní a nespokojní, keď sa furt držia v takej vyčerpávajúcej nerovnováhe.
mne osobne pripadá že svet zabezpečuje dostatočný prísun sračiek a komplikácií a strachov a stresov na to aby nebola nuda. nepotrebujem k tomu ešte bonusový prísun od človeka čo mi má byť životným spojencom, naopak, potrebujem od neho aby sme si navzájom posilňovali pohodu ktorá nám pomôže v zdraví a čo najlepšie sa popasovať s tými sračkami čo nám dodáva svet.
@Ssnehulienka@20
nejdem ti hovoriť že sa mýliš, lebo možno nie, možno ti fakt tento postoj ostane. je dobrý ako ten úplne prvý východzí bod. a možno na základe takto jednoduchej podmienky nájdeš svojho kompatibilného životného partnera, ale to by som považoval za... úctyhodný kus šťastia a dokonalý príklad frázy "ako slepé kura ku zrnu" .
každopádne (ak máš fakt 22), tak ti poviem že vnímaj nasledujúcich 5 rokov ako sa bude tvoj názor (nielen) na toto vyvíjať, lebo sa zdá (aspoň mne z mojej skúsenosti a z toho čo vidím na ľuďoch okolo) že 22-27 je obdobie ktoré vie ľuďom veľa názorov (vrátane týchto vzťahových) veľmi výrazne zmeniť, skonkretizovať, niekedy priam prevrátiť naruby. zaujímalo by ma potom o tých 5 rokov ti tento tvoj koment ukázať a spýtať sa "čo na to hovoríš teraz", ale to sa nestane a ani to nie je podstatné, hlavné je aby si to vnímala ty
jopjop. lebo tebe už to obdobie čo opisujem začalo, to že si (si) položila túto otázku a že o nej už takto rozmýšľaš je jedným zo znakov, snehulienke sa očividne ešte len blíži, má jeho začiatok ešte tak jedno-dve kvalitné sklamania ďaleko
@rogin
"preco patris aj ty medzi ludi, ktory davaju otazku, idealny vztah a nie otazku idealny partner"
práveže blbosť, dobre rieši. partner ktorý ti pripadá ideálny s tebou vôbec nemusí vytvoriť ideálny vzťah, lebo zaprvé on nie je ideálny, a zadruhé ty nie si ideálny, a nikdy ani nebudete. a zatretie o to ani nejde. potrebuješ si ujasniť ako chceš/potrebuješ aby vyzeral ten CELOK čo budete tvoriť, na to aby si vedel/aspoň mal šancu pochopiť/uvedomiť si ako má vyzerať tá druhá polovica s ktorou ten celok ideš tvoriť. koľkokrát vidím veci ktoré mi v nejakom zmysle pripadajú "ideálne", "dokonalé", ale potom si uvedomím že keď prestanú byť "samostatné", ale dostanú sa do kontextu "spolu so mnou", tak výsledok bude úplne odveci.
kým hľadáš "ideálneho partnera", tak hľadáš zle (a nerealisticky). potrebuješ hľadať "partnera ktorého neideálnosti sa dopĺňajú a vyvažujú s tými tvojimi"... o tom je tiež nejaký trápny výroček obrázkový, lepšie sformulovaný.
@27 "absolútny súhlas"
hm... nemyslím si, podľa tej 26tky, v určitom mieste sa totálne rozchádzame.
"mali byt zreli jedinci ktory neriesia veci typu...VZŤAH....ale PARTNER..."
presne v tomto mieste. lebo keď riešiš "PARTNERA", riešiš požiadavky na iného človeka. keď riešiš "VZŤAH", riešiš požiadavky na proces, interakciu. potrebuješ riešiť vzťah, inak ti bude vždy každá dysfunkcia vinou toho druhého a budeš voči nej zaprvé bezmocný a zadruhé slepý čo sa týka jej reálneho dôvodu.
@johnysheek
prvý odstavec (ignorujúc tú prvú vetu, nechce sa mi byť teraz namyslený ani zo srandy), vystihol si to.
druhý odstavec: nie, vďaka. viem že to myslíš v dobrom, ale práve tých opantaní sa desím a už nechcem, lebo v nich strácam kontrolu sám nad sebou. ale mám už zažité náznakom čo potrebujem, prinajmenšom ja, ale zdá sa že väčšina (premýšľajúcich) ľudí sa skôr či neskôr dopracuje k podobnému uvedomeniu, veď... vlastne to tu opakujem furt v týchto komentoch
"a chcelo byť s tebou. práve preto aký si.. ty by si ju od seba odháňal, lebo by si proste tomu nechcel/nedokázal uveriť.. "
pokiaľ by chcelo byť so mnou práve preto aký som, tak súčasť toho by bola pochopenie že pointa môjho odháňania je škemranie o pocit "aj tak neodídem, lebo s tebou nie som preto že si na mňa furt medový, ale preto že s tebou ja chcem byť aj keď aj takéto k tebe patrí".
"skúsil si niečo také, že si každý večer budeš opakovať tie šťastné a krásne situácie zo dňa? len tie!"
to sa nedá, lebo v priemere sa mi udejú asi tak dve šťastné/krásne situácie mesačne. a z nich a z toho že si ich opakujem, a fantazírujem od nich ďalej do naivných sníčkov, potom žijem ďalšie nasledujúce týždne do ďalšej takej udalosti. z toho aj sčasti ten zvyk ako som furt zaseknutý/točiaci sa v minulosti. nerobím to len o negatívne, ale aj o pozitívne. akurát negatívno je častejšie (a ľudským mozgom vnímané silnejšie a pamätané lepšie a dlhšie), tak ľahšie preráža aj do vedomia, aj do správania smerom von.
ďakujem za koment, prispel k môjmu dnešnému príjemnu kúskom
ak si užívaš život, nech to myslíš akokoľvek, ale ak ti na to sedí toto pomenovanie, tak potom nie si troska. ale ak správne chápem čo tým myslíš, tak si do určitej miery na ceste sa ňou stať.
@midnight nechapem v com je problem. nedeklarujem zabetonovnie sa v systeme mojich hodnot na najblizsie desatrocia. pisem ako to teraz citim, ak sa mi zmeni nazor o dva tyzdne tak sa mi zmeni. mam dva a pol rocny vztah, ku ktoremu som neprisla "naslepo" a ktory s partnerom budujeme na zaklade nejakeho pociatocneho vzplanutia. v skratke, nevidim problem v tom ze by sa malo daco menit, sak to sa stava
@ssnehulienka ...nechápem dopiče koľkonásobne ešte viac omáčok o tom že NIKDE NENI PROBLÉM musím rozosrať naprieč celou pointou na to aby ten komu píšem pochopil že NIKDE NENI PROBLÉM
ak ti to funguje a si spokojná, super, skvelé, teším sa, len tak ďalej. nemeň nič len preto že som niečo napísal. ak by ti to aj nefungovalo, zasa, nemeň nič len preto že som niečo napísal.
"a ktory s partnerom budujeme"
áno, to je to najdôležitejšie. s týmto prístupom sa dá spraviť pohodový a funkčný vzťah aj z dohodnutého manželstva totál bez citov, ako história v mnohých prípadoch potvrdzuje.
čo som ti napísal je hlavne o tom že "podľa mojej skúsenosti a toho čo som videl okolo je veľká pravdepodobnosť že ti toto skôr či neskôr nastane. ak nenastane, tak super, závidím, gratulujem a fandím a zaraďujem ťa vrámci toho čo poznám medzi štastné výnimky. ale AK ti to nastane, a AK by si si vtedy aspoň matne spomenula na to čo som ti písal (naivné a nepravdepodobné, viem), TAK VTEDY by ti to MOŽNO mohlo byť nejak užitočné. to je celé.
@midnight
Vo mne pohoda a kľud v dnešnom svete automaticky evokuje
"som unavena z práce nikde nejdem, chcem kľud a pohodu..."
Inak povedane kvasiť doma a ležať.
Vsúvaš mi do úst alebo ma charakterizuješ podla nejakého vymysleného vzorcu.
Ja doma neobsedím, potrebujem zážitky a potrebujem rovnakú ženu. Nieje nič krajšie ako ked vás blaznivé zážitky spajajú. Ked je nuda začína hystéria a podobne sračky čo opisujes.
Tu je pekný príklad charakteristiky slova pohoda, prekaždého to znamená niečo iné
@paria333 ...a ja myslím pohodou a kľudom atmosféru a pocit v duši, mysli a tele, opak pojmov nervozita, nepokoj, netrpezlivosť (rozrušenie, hystéria, ...). nezávisle od miesta kde sa práve nachádzaš a činnosti ktorú práve vykonávaš. to že ty si pod tým predstavíš niečo čo som nemyslel (inak by sa dalo aj povedať "vsúvaš mi do úst podľa nejakého sebou vymysleného vzorcu" ), za to už ja nemôžem
Ja som zatial praveho nenasla a ani nehladam. Bud pride sam alebo nie, je mi to jedno, ja som spokoja sama so sebou a nepotrebujem k sebe nejakeho dalsieho cloveka momentalne
no, ono vlastne nic idealne neexistuje. o tom to je, musis najst niekoho, koho budes tolerovat a ktory bude tolerovat aj teba. musite byt obaja natolko empaticki, aby ste chapali, preco robi ten druhy veci, co robi. treba komunikovat hlavne, to je najvacsi problem dnesnych parov, nevedia si nic povedat. ale zaroven mat aj take drobnosti spolocne, bez toho to nejde. moja priatelka je tak sialena, ako ja, je to moj najlepsi priatel a viem jej povedat vsetko. neviem, ci je ta prava, ale ja chcem aby bola a budem sa snazit, aby bola. :3
@midnight ale veď v pohode, máš celkom zaujímavé názory.
inak myslíš že sa dá zvrátiť toto, čo z nás tie sklamania spravili?
ja som proste taká, že to nevdzám a aj keď sa dáko dlho neviem odraziť od dna, tak furt v podvedomí verím, že sa mi to raz podarí...
@alternativerockerka zvrátiť?
asi nie. a vraj nie.
ale vraj by sa to malo dať prerobiť/upraviť do podoby ktorá nebude paralyzujúcim pesimizmom, ale užitočnou praktickou opatrnosťou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
@openmindedfreak
no nie je, ale tak máš dáku predstavu určite. Mne ide v tejto otázke o to,, že som tak v prdeli, že už ani neviem ako taká láska vyzerá. alebo taký zdravý vzťah. Asi som položila trošku zle otázku
@riddler pekná, naivná predstava jak z filmu
a cca od tej chvíle budeš hľadať tú správnu vec.
» www.youtube.com/results?search_...
Ale keď to niekoho urobí šťastným tak prosím.
Nemam predstavu o ideálnom vzťahu.
prosto, ak sa s clovekom citis dobre a mas potrebu sa s nim vidat, tak to je asi dobre ni? ak i neni sympaticky a nic ku nemu necitis, tak nic z toho no.... podla mna je to takto jednoduche
Pozriem potom to video
@ssnehulienka s kopou ludi sa clovek citi dobre, lebo pri hocikom najdes nieco co s nim mozes rozoberat a pod... ale vybrat dakoho, do koho si ochotny riskovat, a investovat svoj cas, energiu, a hocico.. hlavne ked je uz clovek opatrny .. clovek sa boji.
neviem. nepride mi to az take jednoduche ako vravis.
niekedy mam pocit ze pri nikom necitim nic take specialne proste...
(citaj "dakujem ze ti vyjadrenie sympatii stalo za ohrozenie celeho tvojho spolocenskeho statusu v tejto zumpe")
a teraz sa prenesiem do reality
..takže vzťah už výnimočne dlho nemám no predstavujem si to tak, že by partneri mali mať nejaké spoločné záujmy, mali by spolu veľa o kadečom komunikovať, mali by si dôverovať, podporovať sa a byť k sebe úprimní, problémy riešiť, vedieť sa pre seba vzájomne obetovať a vážiť si jeden druhého. to je ideálny vzťah.
@riddler prekvapil si a len čumím.. naajs
@midnight si skvelý človek i keď si to nechceš pripustiť.. občas mám pocit, že s tým bojuješ sám v sebe.. s tým, že kým ostatní ľudia bojujú za to aby boli veselí, ty si vždy nájdeš niečo čím to zabiješ.. prípadne sa držíš toho bolestivého čo ti život priniesol.. prípadne možno aj zničíš náznak toho dobrého prichádzajúceho.. s obavou " aj tak by to skončilo zle "..
neviem, možno sa mýlim.. ale skutočne by som ti prial už konečne zažiť niečo úžasné.. čo ťa opantá a naplní.. len sa obávam, že i keby sa našlo dievča, ktoré by ťa úprimne milovalo a chcelo byť s tebou. práve preto aký si.. ty by si ju od seba odháňal, lebo by si proste tomu nechcel/nedokázal uveriť..
skúsil si niečo také, že si každý večer budeš opakovať tie šťastné a krásne situácie zo dňa? len tie! žiadne smutné.. a umárať sa v nich a "potvrdzovať si" aký je svet hnusný.. ale len tie šťastné..
---------------------
@alternativerockerka chces odpoved na otazku, ktora sa strucne a kratko napisat neda a na ktoru do 100 ludi dostanes minimalne 100 roznych odpovedi.. idealny ci pravy je taky akym si ho spravis ty.. mozeme filozofovat a mudrovat vela, ale vztah je budova.. do ktorej davas material.. a svoju pracu.. ak budes davat kvalitny material.. a budes odvadzat tu najlepsiu pracu.. a to iste bude robit druha strana.. tak to bude nadherna a pevna stavba..
ak jeden z vas bude "fušovať" a "klamať" stavba to stále môže byť ešte ako tak pekná a stála.. ale bude mať vratké základy a steny..
ak sa nebude snažiť ani jeden.. padne.. a prinesie len bolesť a slzy..
hlavne týmto
"prípadne sa držíš toho bolestivého čo ti život priniesol.. prípadne možno aj zničíš náznak toho dobrého prichádzajúceho.. s obavou - aj tak by to skončilo zle "
neviem sa hnúť od vecí, ktoré zo mna spravili to co teraz som - trosku, ktora si uziva zivot , lebo uz nic ine nepozna. nevie co je normalne spoznavat dakoho, randit .. možno som to ani nikdy nevedela ale príde mi to ako dačo neznáme. .. a verit niecomu? nehrozi
nedokazem verit, ze hocikto koho spoznam, ma nesklame, pripadne ja jeho, ze sa nieco nedoserie. asi aj preto zacnem vzdy mat dakoho rada vacsinou az ked je bud prilis neskoro, alebo vôbec. nvm ci uz som bezcitna alebo co.
tragéd som.
hej, všimol som si že toto je taká psychická choroba aktuálnych generácií, nevedia rozpoznať rozdiel medzi pohodou a nudou, a tak keď je pohoda majú pocit že je nuda, a tak sa potom furt snažia byť hysterickí a rozdivočení aby nebola nuda, a potom sa divia že sú furt psychicky rozhádzaní a nespokojní, keď sa furt držia v takej vyčerpávajúcej nerovnováhe.
mne osobne pripadá že svet zabezpečuje dostatočný prísun sračiek a komplikácií a strachov a stresov na to aby nebola nuda. nepotrebujem k tomu ešte bonusový prísun od človeka čo mi má byť životným spojencom, naopak, potrebujem od neho aby sme si navzájom posilňovali pohodu ktorá nám pomôže v zdraví a čo najlepšie sa popasovať s tými sračkami čo nám dodáva svet.
@Ssnehulienka @20
nejdem ti hovoriť že sa mýliš, lebo možno nie, možno ti fakt tento postoj ostane. je dobrý ako ten úplne prvý východzí bod. a možno na základe takto jednoduchej podmienky nájdeš svojho kompatibilného životného partnera, ale to by som považoval za... úctyhodný kus šťastia a dokonalý príklad frázy "ako slepé kura ku zrnu" .
každopádne (ak máš fakt 22), tak ti poviem že vnímaj nasledujúcich 5 rokov ako sa bude tvoj názor (nielen) na toto vyvíjať, lebo sa zdá (aspoň mne z mojej skúsenosti a z toho čo vidím na ľuďoch okolo) že 22-27 je obdobie ktoré vie ľuďom veľa názorov (vrátane týchto vzťahových) veľmi výrazne zmeniť, skonkretizovať, niekedy priam prevrátiť naruby. zaujímalo by ma potom o tých 5 rokov ti tento tvoj koment ukázať a spýtať sa "čo na to hovoríš teraz", ale to sa nestane a ani to nie je podstatné, hlavné je aby si to vnímala ty
@alternativerockerka @21
"neviem. nepride mi to az take jednoduche ako vravis"
jopjop. lebo tebe už to obdobie čo opisujem začalo, to že si (si) položila túto otázku a že o nej už takto rozmýšľaš je jedným zo znakov, snehulienke sa očividne ešte len blíži, má jeho začiatok ešte tak jedno-dve kvalitné sklamania ďaleko
@rogin
"preco patris aj ty medzi ludi, ktory davaju otazku, idealny vztah a nie otazku idealny partner"
práveže blbosť, dobre rieši. partner ktorý ti pripadá ideálny s tebou vôbec nemusí vytvoriť ideálny vzťah, lebo zaprvé on nie je ideálny, a zadruhé ty nie si ideálny, a nikdy ani nebudete. a zatretie o to ani nejde. potrebuješ si ujasniť ako chceš/potrebuješ aby vyzeral ten CELOK čo budete tvoriť, na to aby si vedel/aspoň mal šancu pochopiť/uvedomiť si ako má vyzerať tá druhá polovica s ktorou ten celok ideš tvoriť. koľkokrát vidím veci ktoré mi v nejakom zmysle pripadajú "ideálne", "dokonalé", ale potom si uvedomím že keď prestanú byť "samostatné", ale dostanú sa do kontextu "spolu so mnou", tak výsledok bude úplne odveci.
kým hľadáš "ideálneho partnera", tak hľadáš zle (a nerealisticky). potrebuješ hľadať "partnera ktorého neideálnosti sa dopĺňajú a vyvažujú s tými tvojimi"... o tom je tiež nejaký trápny výroček obrázkový, lepšie sformulovaný.
@27 "absolútny súhlas"
hm... nemyslím si, podľa tej 26tky, v určitom mieste sa totálne rozchádzame.
"mali byt zreli jedinci ktory neriesia veci typu...VZŤAH....ale PARTNER..."
presne v tomto mieste. lebo keď riešiš "PARTNERA", riešiš požiadavky na iného človeka. keď riešiš "VZŤAH", riešiš požiadavky na proces, interakciu. potrebuješ riešiť vzťah, inak ti bude vždy každá dysfunkcia vinou toho druhého a budeš voči nej zaprvé bezmocný a zadruhé slepý čo sa týka jej reálneho dôvodu.
@johnysheek
prvý odstavec (ignorujúc tú prvú vetu, nechce sa mi byť teraz namyslený ani zo srandy), vystihol si to.
druhý odstavec: nie, vďaka. viem že to myslíš v dobrom, ale práve tých opantaní sa desím a už nechcem, lebo v nich strácam kontrolu sám nad sebou. ale mám už zažité náznakom čo potrebujem, prinajmenšom ja, ale zdá sa že väčšina (premýšľajúcich) ľudí sa skôr či neskôr dopracuje k podobnému uvedomeniu, veď... vlastne to tu opakujem furt v týchto komentoch
"a chcelo byť s tebou. práve preto aký si.. ty by si ju od seba odháňal, lebo by si proste tomu nechcel/nedokázal uveriť.. "
pokiaľ by chcelo byť so mnou práve preto aký som, tak súčasť toho by bola pochopenie že pointa môjho odháňania je škemranie o pocit "aj tak neodídem, lebo s tebou nie som preto že si na mňa furt medový, ale preto že s tebou ja chcem byť aj keď aj takéto k tebe patrí".
"skúsil si niečo také, že si každý večer budeš opakovať tie šťastné a krásne situácie zo dňa? len tie!"
to sa nedá, lebo v priemere sa mi udejú asi tak dve šťastné/krásne situácie mesačne. a z nich a z toho že si ich opakujem, a fantazírujem od nich ďalej do naivných sníčkov, potom žijem ďalšie nasledujúce týždne do ďalšej takej udalosti. z toho aj sčasti ten zvyk ako som furt zaseknutý/točiaci sa v minulosti. nerobím to len o negatívne, ale aj o pozitívne. akurát negatívno je častejšie (a ľudským mozgom vnímané silnejšie a pamätané lepšie a dlhšie), tak ľahšie preráža aj do vedomia, aj do správania smerom von.
ďakujem za koment, prispel k môjmu dnešnému príjemnu kúskom
@alternativerockerka @35
"to co teraz som - trosku, ktora si uziva zivot"
ak si užívaš život, nech to myslíš akokoľvek, ale ak ti na to sedí toto pomenovanie, tak potom nie si troska. ale ak správne chápem čo tým myslíš, tak si do určitej miery na ceste sa ňou stať.
@Hellium
ak ti to funguje a si spokojná, super, skvelé, teším sa, len tak ďalej. nemeň nič len preto že som niečo napísal. ak by ti to aj nefungovalo, zasa, nemeň nič len preto že som niečo napísal.
"a ktory s partnerom budujeme"
áno, to je to najdôležitejšie. s týmto prístupom sa dá spraviť pohodový a funkčný vzťah aj z dohodnutého manželstva totál bez citov, ako história v mnohých prípadoch potvrdzuje.
čo som ti napísal je hlavne o tom že "podľa mojej skúsenosti a toho čo som videl okolo je veľká pravdepodobnosť že ti toto skôr či neskôr nastane. ak nenastane, tak super, závidím, gratulujem a fandím a zaraďujem ťa vrámci toho čo poznám medzi štastné výnimky. ale AK ti to nastane, a AK by si si vtedy aspoň matne spomenula na to čo som ti písal (naivné a nepravdepodobné, viem), TAK VTEDY by ti to MOŽNO mohlo byť nejak užitočné. to je celé.
prajem pekný večer a nasledujúci deň
Vo mne pohoda a kľud v dnešnom svete automaticky evokuje
"som unavena z práce nikde nejdem, chcem kľud a pohodu..."
Inak povedane kvasiť doma a ležať.
Vsúvaš mi do úst alebo ma charakterizuješ podla nejakého vymysleného vzorcu.
Ja doma neobsedím, potrebujem zážitky a potrebujem rovnakú ženu. Nieje nič krajšie ako ked vás blaznivé zážitky spajajú. Ked je nuda začína hystéria a podobne sračky čo opisujes.
Tu je pekný príklad charakteristiky slova pohoda, prekaždého to znamená niečo iné
chcem si spomenúť na to čo je to normálne nadväzovanie vzťahov a nie takéto ... Oné, čo sa mi furt deje.
inak myslíš že sa dá zvrátiť toto, čo z nás tie sklamania spravili?
ja som proste taká, že to nevdzám a aj keď sa dáko dlho neviem odraziť od dna, tak furt v podvedomí verím, že sa mi to raz podarí...
asi nie. a vraj nie.
ale vraj by sa to malo dať prerobiť/upraviť do podoby ktorá nebude paralyzujúcim pesimizmom, ale užitočnou praktickou opatrnosťou.