Jasné, tak ako každý rok, len teraz sa nato snažím moc nemyslieť a venovať iným veciam, lebo je toho pný internet, ked človek zapne tv a prepne desať staníc, tak na každej počuje o Vianociach, už je toho tradične príliš veľa, tak sa tých Vianoc nechcem prejesť skôr, než začnú.
Len nechapem ako krestan, comu sa tesia ateisti.ako v dobrom. Ak sa netesim s prijatia Krista do mojho zivota a spravit ho lepsim tak tie jedla na stole, kapustnicu, ryby, salat, pijatiku a kolace si mozem realne dovolit v ho iktory den v roku. Problem pri mojej prace ziadny, obmedzenia nie su. Tak načo sa mimo krestanskeho vnimania tesis akoze? Prepac asi som to zobral zhurta
@vreskot000 tak napriklad u nas je rodina rozlezená kade-tade a toto je taky cas v roku, kedy sme vsetci spolu vacsinou a myslim si, ze vela ludi sa ani tak neteší na darceky a žrádlo ako prave na to byt s najbližšími.
skôr na Silvestra... na Vianoce iba trošku... @vreskot000 však sa môžem tešiť, že ľudí poteším darčekmi a že niekto poteší mňa darčekom .. nemusím si pripomínať, že panna porodila....
mám také zmiešané pocity, nepovedal by som, že sa neteším, ale nepovedal by som ani, že sa nejako teším... už to nejako nevnímam tak ako kedysi, keď som bol menší, že som sa tešil na darčeky, rozprávky a celkovo tú atmosféru, človek s pribúdajúcim vekom to už tak nebere, možno keď budem mať deti, tak sa mi to znova bude rátať ako kedysi ale už v roli rodiča, ktorý urobí radosť dieťatu
@vreskot000 nechápem, čomu sa tešia kresťania, keď sa netešia z toho, že je zimný slnovrat, dni sa zas predlžujú a blíži sa jar
Krista predsa máš prijímať do svojho života stále
Ano dni sa predlžuju avšak nezabudni že to všetko je len pocit.. Že sa predlžujú dni? Hmm.. Z toho sa ešte nenajem. Hoci je pravda ze vela ludi ma depresiu z tychto skorých nocí
@13 nie sú, na eucharistiu vychádza tak nanajvýš 2g cukrov, to si koleduješ (pun intended) o podvýživu
na ľahšiu nôtu, ako som to zisťovala, našla som tento skvost na akomsi kresťanskom fóre:
- It should not be necessary to point out that, after consecration, the wafer does not actually contain things like gluten and carbohydrate, as it has become the Body (+ Blood, Soul, and Divinity) of Christ.
- So does it contain protein and fats?
áno, Ježiš sa nenarodil v ten deň, ale aj tak sa patrí a sluší pripomenúť si tento deň, keď Panna Mária porodila z Ducha svätého nášho Spasiteľa a vykupiteľa ľudstva.... a teda Cirkev Svätá a všetci kresťania si určili tento deň....
keby to dali na október bolo by to v októbri, čím by sa význam narodenia nijako nezmenil...
jedno je isté, že ten čo bude spasený, sa dozvie určite presný dátum, ale zas načo by to bolo dobré, keď vo večnosti meranie času neexistuje....
pre kresťanov je táto vec jasná ako facka a ateisti, keď chcú nech si robia srandu a čo chcú, je to ich vec, načo by som sa ešte ja nad nimi mal vzrušovať...
jedine ich tak môžem poľutovať a pomodliť sa za ich duše, ktoré v žiali prebývajú v ich telesných schránkach a čakajú na vyslobodenie...
Neviem, už to nie je také ako pred pár rokmi, keď som bol malý harant, tú atmosféru vnímam inak, aj vianočné pesničky v rádiách ma skôr otravujú. A tá hromada ľudí v nákupných centrách, v meste, na vlakových a autobusových staniciach, všademožne... to je hrozné. Ale na druhú stranu ako každý rok sa teším na to, že aspoň pár dní bude rodina pokope a trošku si oddýchnem, pretože posledné 2 mesiace boli pre mňa neuveriteľne hektické, ani som pár dní dozadu nevedel, že už je december. A samozrejme sa teším na vianočné pochutiny od maminy Som síce dobrý kuchár, ale jej sa nevyrovnám
milujem tú atmosféru, krátke večery, málo svetla, slovenské a české rozprávky a trhy, ale čím som starší, tým menej a nemám rád kupovanie darčekov a chcel by som sa tomu úplne vyhnúť
@vreskot000
Brat môj, tento birdz je nástroj diabla, ako zničiť dušu človeka...a darí sa mu to skutočne dobre...
buď sa týto ľudia skutočne majú tak dobre, že Boha nepotrebujú, alebo vedome ho urážajú...
zabudli však na jedno, v mihu oka sa im môže zmeniť život a potom nastane to skutočne peklo, plač a škrípanie zubou...
pre mnohých už neskoro..
Blahoslavení sú všetci tí, čo nevideli a uverili.....
@salora
poklady si treba ukladať v nebi, tie pozemské sú pominuteľné...
stať pred Bohom s prázdnymi rukami na poslednom súde, je take príznačne, pre tých, ktorí žiju lepšie ako hociktorý kresťan...
@marcello1111 presne som vedel, ze tym lepsie myslis mamon... ja som tym ale myslel, ze ziju prikladnejsim, sporiadanym zivotom, ak chces, tak podla vasho destaotra, ako ktotrykolvek krestan
@salora
máš pravdu idu príkladom... beriem...
lenže oni slúžia ľuďom, Boha nepotrebujú, ako sa pripravili na stretnutie s Bohom po smrti...
a aby žili podľa desatora naplno, potom by mali urobiť ten najhlavnejší skutok vo svojom živote a tým je prijatie prvého prikázania...naplnili by tak svoj život vierou v Boha...
@autistik
Mlielikki kašle na celého Boha, je to vidieť aj z jej celoročných aktivít, keď bola zmienka o Bohu...neuznáva ho, zosmiešňuje a nás kresťanov ma za fanatikov a menejcenných...v oblátke vidí iba tovar...
skutočný kresťan vie, že eucharistia - Telo Kristovo je najväčší dar...
ale nechajme ju tak, nech si hrá to svoje divadielko, to ju najviac teší...
ani Boh nikoho nenúti nasilu v Neho veriť, preto nám dal slobodnú vôľu...
jedno čo je zarážajúce je, že takýto ľudia si idú robiť srandu a niekoho urážať vedome, cynický a cielene...pritom jej si nikto nevšíma čo robí a vyznáva...
ako asi skončia takýto ľudia, ľutujme ich a modlíme sa za nich...
@salora pozri poviem ti to takto. Pokial sa ti nepaci pravdiva definicia vianoc, tak je to tvoj problem. Pokial sa chces najest, potom si cetovat, telefomovat, tak to rob. Pokial chces sa ist lyzovat dakde do alp tak chod. Ale nechaj krestanov ktori chcu slavit sviatky smkrestanskymi zvykmi. Pokial mas problem s tym, chod na stedry den, prvy a druhu sv. Vianocny do roboty, rob, zarabaj a meotravuj krestanov ktori si chcu odychnut a uctit si v modlitbe Boha. Mne je to uplne jedno co budes robit na sviatky lebo z teba nežijem ty lolo. Pochopil si?
@vreskot000 je fascinujúce, aký si oboznámený s tým, čo ja na Vianoce robím, chcem robiť alebo budem robiť... rétorika tvojho príspevku hovorí sama za seba, najme ten záver s tým lolom... krásna ukážka prejavy kresťanskej lásky k blížnemu Teba som sa pýtal na jedinú vec - prečo resp. začo by sa mal @vreskot000 hanbiť a na to si ani neodpovedal, hlavne že tu mudruješ. Nikde som nepísal nič o žiadnej definícií Vianoc a ty nemáš ani len potuchu, čo pre mňa osobne Vianoce znamenajú a ako ich trávim. A len tak na okraj a pre tvoju informáciu - cez Vianoce a vianočné sviatky pracujem práve preto, aby ste ich vy kresťania mohli tráviť tak, ako ich trávite, pochopil si?
@majmarad lol, tu sa to tak meni kazdu chvilu, ze uz neviem, komu z toho drbe viac, ci mne alebo baby daddymu, ale momentalne to vyzera, ze sa na Vianoce budem pripravovat na sud
@kakofonicka to až takto Tak u nás sa súd ťahal skoro 3 roky a to sme nemali deti. nech ti to dobre dopadne a užiješ si Vianoce. Pamätaj, že je to všetko len v hlave
@majmarad jj, lebo on moze robit hocico a je to ok, ja som sa vyrozpravala kamoske, ktora mu bez mojho vedomia napisala (pricom mu aj napisala to, ze ako som sa ho este zastavala!!!) a som najvacsia pica a nic na com sme sa dohodli uz neplati ale tak ja cakam, ze ho to este prejde, zrejme mu len brnkla na strunu
@kakofonicka nie je to tvoja kamoška podľa tohto. Ale ty musíš vedieť. Vždy budeš ty tá zlá, ale vždy som tvrdil a aj budem, že za krach vzťahu sú vždy zodpovední obaja, možno každý inak ale obaja. Neprejde ho to, to mi môžeš veriť a neviem či by som chcel takýto typ kamarátky.
@majmarad ale ona mu napisala proste,
lebo je nahnevana, ona je taka impulzivna presne aj ako on. A ja som sa ho vcera spytala, ci sa jej mozem vyrozpravat, lebo aj ona ma problemy vo vztahu, tak aby nedopadli podobne. Vcera mi na to povedal, ze je to velmi rozumne a ano, mozem a dnes som za to pica On mi vcera povedal, ze hentej zenskej uz asi nikdy nenapise a dnes sa jej uz odhodlava pisat a ja mu nevykrikujem, ze je kokot, len som mu povedala, nech mi uz radsej neklame
@majmarad a btw, ja som nikdy nepovedala, ze nemam svoj podiel na tom, ze sa nam rozpadol vztah, preto som to brala aj tak v pohode, kym som nezistila, ze si s nou vypisoval a 3 dni po rozchode uz do nej pchal penis. Lebo miesto toho, aby prisiel za mnou, ze vies co, chyba mi, ze uz nie sme taky blizki, ako to ty citis, ideme na tom zapracovat? si radsej vypisoval s druhou zenou a bavil sa o tom so svojou kolegynou, ktora (ako sa mi vcera pochvalil) sa na neho uz tiez stihla namotat cize hej, mam aj ja podiel na tom, ze nas vztah nebol tip top, ale ani som nedostala sancu to napravit, lebo pan ma kamaratky
@kakofonicka No, ono je to zložité, to, že sa vzďaľujete bolo určite vidieť aj predtým a možno ste to cítili obaja, len viazla komunikácia. Ach, vzťahy sú zložité a je to jeden z predmetov vysokej školy života. Tak to snáď bude fajn a nabudúce nebude ani jeden z vás opakovať to, čo spravil.
@majmarad ja som mu povedala, ze sa citim sama, on mi nikdy nic tak nepovedal, radsej o tom hovoril inym zenam ano, bola chyba aj na mojej strane, ale on si vybral uplne zle riesenie ci uz problemu alebo nasledne rozchodu. A velmi ma stve, ze ja mam byt so vsetkym ok, ale on neznesie naklad od spolocnej kamaratky (a zaroven mi to pride aj smiesne) a uz mq vyhadzuje z bytu a vyhraza sa mi kadecim. Ale beriem to tak, ze je strelec a ked lezi na zemi, tak musi este zasiahnut co najviac aj on. Kks, normalne zacinam sama sebu obdivovat, aku s nim mam trpezlivost
@kakofonicka nie všetci sú takí silní, aby vydržali to, čo ostatní od nich očakávajú. Škoda, že ste na vzťahu nepracovali viac, ale najskôr to tak malo byť a nehodili ste sa k sebe. vezmi si z toho len to dobré
@majmarad tak mne bolo velakrat z jeho strany vycitane, ze je u mna na prvom mieste syn a bohuzial, ja si nemyslim, ze je na tom nieco zle a myslim si, ze kazda zena to ma tak, ze v prvom rade je dieta a potom je vsetko ostatne. Tak sme sa mohli k sebe nehodit skor ako po tolkych rokoch
@kakofonicka Aj ja mám za sebou 15 rokov straty času ( v podstate). Ale nemáš pravdu podľa mňa. Dieťa nesmie byť až takto na prvom mieste, pretože v tom prípade je logické, že sním budeš sama. Samozrejme, že deti sú tu a že väčšina života sa zmení, ale partner by to nemal takto cítiť ale nemala by si všetko podriaďovať deťom na úkor partnera. Nerobí to dobrotu. Detí budeš mať ešte veľa a ak chceš striedať partnerov, tak ok. Ale aj tí ľudia potrebujú pozornosť, je to vzťah a ako k takému by sme k nemu mali pristupovať. Myslím si
@majmarad no prepac mi, ale dieta do troch mesiacov podla mna potrebuje vacsiu pozornost, hlavne ked ma aj problemy s kolikami a podobne. Ja som za nim chodila, ci si nepozrieme film, nepokecame a podobne, ale on uz ziarlil na maleho a nechcel A ja sa pritom bola rada, ked som sa mohla najest, vykakat a ist spat skor ako o pol stvrtej rano
@kakofonicka veď to je samozrejmé, že dieťa potrebuje viac pozornosti, ale možno by nebolo zlé viac sa sústrediť na partnera - viac ako bežne, pretože to, čo je bežné predtým tak stiahne pozornosť dieťaťa - a zaniká to v tom všetkom. Ak mi teda rozumieš. Treba vynaložiť viac energie (tej, ktorú nemáš) aj na partnera.
@majmarad ja chapem, ale proste aj keby som chcela, tak sa nedalo, kedze bol od siedmej do osmej v praci proste nam ten timing vysiel uplne na hovno, no
hmm v podstate poslednych 6 rokov vzdy tyzden pred Vianocami sa pripomenula skola takze potom to je vzdy uponahlane celkom, stretnut ludi co som dlho nevidel a zrazu Vianoce..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
@vreskot000 však sa môžem tešiť, že ľudí poteším darčekmi a že niekto poteší mňa darčekom .. nemusím si pripomínať, že panna porodila....
Krista predsa máš prijímať do svojho života stále
pokiaľ viem, tak hostie asi nebudú príliš sýte či nutrične výživné @12
na ľahšiu nôtu, ako som to zisťovala, našla som tento skvost na akomsi kresťanskom fóre:
- It should not be necessary to point out that, after consecration, the wafer does not actually contain things like gluten and carbohydrate, as it has become the Body (+ Blood, Soul, and Divinity) of Christ.
- So does it contain protein and fats?
keby to dali na október bolo by to v októbri, čím by sa význam narodenia nijako nezmenil...
jedno je isté, že ten čo bude spasený, sa dozvie určite presný dátum, ale zas načo by to bolo dobré, keď vo večnosti meranie času neexistuje....
pre kresťanov je táto vec jasná ako facka a ateisti, keď chcú nech si robia srandu a čo chcú, je to ich vec, načo by som sa ešte ja nad nimi mal vzrušovať...
jedine ich tak môžem poľutovať a pomodliť sa za ich duše, ktoré v žiali prebývajú v ich telesných schránkach a čakajú na vyslobodenie...
Brat môj, tento birdz je nástroj diabla, ako zničiť dušu človeka...a darí sa mu to skutočne dobre...
buď sa týto ľudia skutočne majú tak dobre, že Boha nepotrebujú, alebo vedome ho urážajú...
zabudli však na jedno, v mihu oka sa im môže zmeniť život a potom nastane to skutočne peklo, plač a škrípanie zubou...
pre mnohých už neskoro..
Blahoslavení sú všetci tí, čo nevideli a uverili.....
poklady si treba ukladať v nebi, tie pozemské sú pominuteľné...
stať pred Bohom s prázdnymi rukami na poslednom súde, je take príznačne, pre tých, ktorí žiju lepšie ako hociktorý kresťan...
A nemám ako z toho ujsť
máš pravdu idu príkladom... beriem...
lenže oni slúžia ľuďom, Boha nepotrebujú, ako sa pripravili na stretnutie s Bohom po smrti...
a aby žili podľa desatora naplno, potom by mali urobiť ten najhlavnejší skutok vo svojom živote a tým je prijatie prvého prikázania...naplnili by tak svoj život vierou v Boha...
Mlielikki kašle na celého Boha, je to vidieť aj z jej celoročných aktivít, keď bola zmienka o Bohu...neuznáva ho, zosmiešňuje a nás kresťanov ma za fanatikov a menejcenných...v oblátke vidí iba tovar...
skutočný kresťan vie, že eucharistia - Telo Kristovo je najväčší dar...
ale nechajme ju tak, nech si hrá to svoje divadielko, to ju najviac teší...
ani Boh nikoho nenúti nasilu v Neho veriť, preto nám dal slobodnú vôľu...
jedno čo je zarážajúce je, že takýto ľudia si idú robiť srandu a niekoho urážať vedome, cynický a cielene...pritom jej si nikto nevšíma čo robí a vyznáva...
ako asi skončia takýto ľudia, ľutujme ich a modlíme sa za nich...
potom začni otvárať oči a rozmýšľať čo sa v skutočnosti deje na birdzi...
lebo je nahnevana, ona je taka impulzivna presne aj ako on. A ja som sa ho vcera spytala, ci sa jej mozem vyrozpravat, lebo aj ona ma problemy vo vztahu, tak aby nedopadli podobne. Vcera mi na to povedal, ze je to velmi rozumne a ano, mozem a dnes som za to pica On mi vcera povedal, ze hentej zenskej uz asi nikdy nenapise a dnes sa jej uz odhodlava pisat a ja mu nevykrikujem, ze je kokot, len som mu povedala, nech mi uz radsej neklame
Ale držím Vám palčeky nech nájdete pokoj a šťastie Všetko sa nakoniec vyrieši tak, ako má a každému sa raz všetko vráti