Videli ste tieto filmy? Čo na ne hovoríte? Ja som pri Blackfish fakt nemohla, teraz som ešte čítala článok a videla videá, ako to SeaWorld ešte popiera a "útočí" naspäť, len ma to nas*ralo. A pri The Cove (Zátoka) som fakt plakala.
@mcvpn Asi fakt si beštia, ja som pri tom úplne revala
Pri Blackfish bolo pár chvíľ, kedy mi bolo úplne smutno, ale odporúčam, neviem síce, či sa to bude páčiť, ale mňa to "inšpirovalo" k ďalšej nenávisti voči ľudstvu
a nemyslím si, že si beštia. to by, napokon, nebola ani urážka.
na svete sú aj otrlí, aj senzitívni, aj hypersenzitívni, ktorých rozľútostí skoro všetko. normálka.
a čo na ten film ešte vravíš okrem toho, že je smutný?
@thrwtchr Neviem, či to bola otázka na mňa
Ale pre mňa osobne bol Blackfish ukážka toho, že čo už všetkého sú ľudia schopní pre to, aby zarobili. Odchytávajú im mladé, aby ich potom mohli "trénovať" vo vani za kúsok ryby. Nech sa potom nedivia tomu, že im prepne a začnú aj napádať ľudí, lebo sú frustrované a deprimované. Ale to tie (nie len) americké rodinky s hot dogmi v rukách nevidia, hlavne, že im kosatka/delfín/neviemakýinýdruh zamáva a ošpliecha ich.
@killswitch - aj na teba, samozrejme. fíha. to všetko si vďaka rôznym blogerkám a blogerom uvedomujem až príliš pálčivo napriek tomu, že nemám v okolí žiadny ocean world ani nič podobné
- čiže pravdepodobne si ten film ešte niekedy pozriem celý, ale svoju pozornosť zameriam skôr na živočíchy, ku ktorých zneužívaniu som do nie až tak dávna prispieval aj ja svojím "kúpnym hlasovacím lístkom", ako i názorovou konformnosťou
- kravy, kozy, prasatá, kone a iné cicavce; sliepky, prepelice a iné vtáky; kapre, lososy, žraloky, šproty a iné ryby; včely a iný hmyz; etc. : )
@mcvpn to je vcelku zaujímavý komentár, ale osobne si naopak myslím, že na dokument sú Pozemšťania naopak až príliš "prepätým" filmom. ako to povedať?
ak by som ho posudzoval z hľadiska poslania, kt. má splniť, tak je maximálne v poriadku, pretože vo väčšine ľudí vyvolá hlboké emócie a vedie k uvažovaniu nad zneužívaním mimoľudských tvorov;
ak by som ho posudzoval z hľadiska milovníka filmu,
tak ho ako dokument odsúdim za podmaz, niektoré príliš lacné, vtieravé prvky a celkovo, tú over-the-top dramatizáciu - ale niektoré z aspektov, ktoré mi na ňom vadia, sú vlastne asi vlastné americkému filmu per se.
ja to "zbytočne pravdivý" nechápem nijakovsky nijak .D
vysvetlíš mi to na výmenu za to, že ti vysvetlím, že môj nick neznamená hodiť učiteľa (čo je omnoho lepší guess, než obvyklý the-witcher), lež ether-watcher? : )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
odporúčam zhliadnuť aj Earthlings.
a earthlings by mi bohato stačil trailer
Som beštia
Pri Blackfish bolo pár chvíľ, kedy mi bolo úplne smutno, ale odporúčam, neviem síce, či sa to bude páčiť, ale mňa to "inšpirovalo" k ďalšej nenávisti voči ľudstvu
áno, to je dôležité c:
@mcvpn podobne.
a nemyslím si, že si beštia. to by, napokon, nebola ani urážka.
na svete sú aj otrlí, aj senzitívni, aj hypersenzitívni, ktorých rozľútostí skoro všetko. normálka.
a čo na ten film ešte vravíš okrem toho, že je smutný?
@thrwtchr (dlho mi vŕta v hlave otázka: má tvoj nick niečo spoločné so slovami "throw" a "teacher"?)
zbytočne pravdivý (to sa dá rôzne chápať ofc)
čo už
Ale pre mňa osobne bol Blackfish ukážka toho, že čo už všetkého sú ľudia schopní pre to, aby zarobili. Odchytávajú im mladé, aby ich potom mohli "trénovať" vo vani za kúsok ryby. Nech sa potom nedivia tomu, že im prepne a začnú aj napádať ľudí, lebo sú frustrované a deprimované. Ale to tie (nie len) americké rodinky s hot dogmi v rukách nevidia, hlavne, že im kosatka/delfín/neviemakýinýdruh zamáva a ošpliecha ich.
- čiže pravdepodobne si ten film ešte niekedy pozriem celý, ale svoju pozornosť zameriam skôr na živočíchy, ku ktorých zneužívaniu som do nie až tak dávna prispieval aj ja svojím "kúpnym hlasovacím lístkom", ako i názorovou konformnosťou
- kravy, kozy, prasatá, kone a iné cicavce; sliepky, prepelice a iné vtáky; kapre, lososy, žraloky, šproty a iné ryby; včely a iný hmyz; etc. : )
@mcvpn to je vcelku zaujímavý komentár, ale osobne si naopak myslím, že na dokument sú Pozemšťania naopak až príliš "prepätým" filmom. ako to povedať?
ak by som ho posudzoval z hľadiska poslania, kt. má splniť, tak je maximálne v poriadku, pretože vo väčšine ľudí vyvolá hlboké emócie a vedie k uvažovaniu nad zneužívaním mimoľudských tvorov;
ak by som ho posudzoval z hľadiska milovníka filmu,
tak ho ako dokument odsúdim za podmaz, niektoré príliš lacné, vtieravé prvky a celkovo, tú over-the-top dramatizáciu - ale niektoré z aspektov, ktoré mi na ňom vadia, sú vlastne asi vlastné americkému filmu per se.
ja to "zbytočne pravdivý" nechápem nijakovsky nijak .D
vysvetlíš mi to na výmenu za to, že ti vysvetlím, že môj nick neznamená hodiť učiteľa (čo je omnoho lepší guess, než obvyklý the-witcher), lež ether-watcher? : )
to, čo zobrazuje, by v skutočnosti nemusela byť pravda, ale je. takže je to zbytočné.
asi by som rád hádzal učiteľov, lebo moje vysvetlenie sa mi viac páči
lenže ľudia sa obvykle tvária (a chcú tváriť, pretože je to pohodlnejšie) akoby to pravda nebola.
mne sa tvoje vysvetlenie tiež veľmi páči, hento bolo už dávno.
a čo znamená mvcpn, teda, mcvpn?
má to spojitosť s mojim fototypom, tiež staršieho dáta