pre denné štúdium je školné určené 500 eur na akademický rok, no platí ho štát (3bc+2ing roky, ak nejaký ročník opakuješ alebo ideš na inú školu, tak si to hradí študent sám)... ostatné poplatky ako zápisné sú rôzne... na súkromných školách je tiež školné rôzne
@1 ... jop ked neprekrocis dlzku studia ti to plati stat ... teda na statnej alebo verejnej ... a na sukromnej to moze byt aj niekolko tisic E. ...@2 samozrejme na kazdej skole je to ine ... ale na internetovej stranke skoly to urcite niekde je napisane ... na vysoku nechodim , ale tot o tom viem ... ak pisem blbosti tak sorry ...
@pepapepa5ka dá sa to tak povedať ale môžeš sa k tomu dopracovať aj tak, že študuješ nejaký čas na určitej vysokej škole a potom sa rozhodneš, že už tam nechceš byť a pôjdeš na inú vysokú školu.
@pepapepa5ka jednoducho, štát ti štandardne zaplatí len 3 roky bakalárskeho štúdia a 2 roky magisterského/inžinierskeho. Čokoľvek nad rámec je nadštandardná dĺžka, akokoľvek sa k tomu dostaneš. Ale v niektorých prípadoch ti to môžu odpustiť alebo znížiť... ak máš dobrú výhovorku
@pepapepa5ka ja neviem preco , ale som vedela hned podla tej ceny , ze na ktoru skolu chces ist ... ale tam si platis vsetky rocniky ... lebo je to sukromna skola ... prvy rocnik 2300 a ostatne Bc.2290 eur ...
@pepapepa5ka To máš súkromnú vysokú školu , tí majú svoje "ceny", viď. tabuľka na tej stránke... To, čo ti tu ľudia písali predtým (že ti štát hradí 3+2 roky) platí LEN pre štátne školy NIE súkromné
A taká menšia rada: Na Slovensku majú súkromné školy takú pofidérnejšiu povesť , keďže väčšinou tam chodia detičky bohatých rodičov, ktorý potrebujú VŠ len preto, aby mali nejaký titul... Aj zamestnávateľ trošku inak pozerá na človeka, ktorý chodil na súkromnú školu, keďže tam si ten titul doslova kupuješ
@marek2031 o tom akú majú súkromné školy povesť rozprávajú ľudia, ktorí tam vôbec nechodia a nemajú ani šajnu ako to tam chodí .. ja na súkromnú chodím a ver mi moji rodičia vôbec nie sú bohatí a taktiež tam nechodím len preto aby som si kúpila titul .. a tiež to tam nie je prechádzka ružovou záhradou.. človek tam musí makať a učiť sa tak ako aj na inej škole takže si ušetri takéto reči
ja idem na súkromnú a moji rodičia nie sú bohatí...školné síce nie je mala suma, ale ked to porovnám z paneuropskou, tak som rád že idem do Sládkovičova..
Súkromne školy nie sú o podplacaní, nakoľko každý predmet učí iní profesor..a ten dotyčný by musel mať naozaj dosť veľa peňazí aby si to mohol dovoliť
Idem na vysoku, a moje skolne bude 1200 e na rok, co je este prijatelna suma
Ked som si tu skolu vybrala, nasi mi povedali ze ak si ju zvladnem platit, tak ze kludne, takze aj ja som rada. Lebo taka paneuropska, fu. To by som musela este aj druhu robotu asi hladat
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
ale v podstate ti je toto na hovno, určite sa pre školu nebudeš rozhodovať podľa toho, koľko chcú za nadštandardnú dĺžku štúdia
» www.paneurouni.com/sk/fakulty/facu...
A platím 0 € som v zahraničí a robím program pre medzinárodných študentov, takže zadarmo
Súkromne školy nie sú o podplacaní, nakoľko každý predmet učí iní profesor..a ten dotyčný by musel mať naozaj dosť veľa peňazí aby si to mohol dovoliť
Ked som si tu skolu vybrala, nasi mi povedali ze ak si ju zvladnem platit, tak ze kludne, takze aj ja som rada. Lebo taka paneuropska, fu. To by som musela este aj druhu robotu asi hladat