čaute! tentokrát by som vás žiadala o rady/tipy na knihy s poéziou kedže som sa rozhodla si niečo prečítať. zatiaľ som čítala Kytice od Karela Jaromíra Erbena a pár básní od Hiraxa Baričáka (to len aby ste vedeli aký mám zhruba "vkus") a tie sa mi páči
ja nečítam poéziu, ale od Kostru sa mi páči báseň Každý deň (myslím, že tak sa volá)
a Marína od Sládkoviča
a Mor ho! (to som kedysi vedela naspamäť len preto, lebo sme si to s babkou recitovali )
Twenty Love Poems and a Song of Despair od Pabla Nerudu
Birds, Beasts and Flowers od D.H. Lawrenca (basen Snake je fantasticka)
hocico od Ivana Strpku
Ak chces klasiku, tak si zozen nieco od Keatsa, Tennysona, alebo Wordswortha, Emily Dickisnonovu, prip. Edith Sodergranovu alebo Sonnets from the portuguese od Browningovej. Shakespeare mal tiez super sonety.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
to je v podstate v smere zvyšujucej sa obtiažnosti
a Marína od Sládkoviča
a Mor ho! (to som kedysi vedela naspamäť len preto, lebo sme si to s babkou recitovali )
Twenty Love Poems and a Song of Despair od Pabla Nerudu
Birds, Beasts and Flowers od D.H. Lawrenca (basen Snake je fantasticka)
hocico od Ivana Strpku
Ak chces klasiku, tak si zozen nieco od Keatsa, Tennysona, alebo Wordswortha, Emily Dickisnonovu, prip. Edith Sodergranovu alebo Sonnets from the portuguese od Browningovej. Shakespeare mal tiez super sonety.