Máte prosím nejaké tipy na zlepšenie spánku? Nejde mi o zaspávanie, s tým nemám problém, ale skôr o skvalitnenie spánku a jeho skrátenie a ľahšie zobúdzanie? Čo vám vyhovuje/nevyhovuje. Dobrý madrac? Hudba? Meditácie? Osobné skúsenosti ma zaujímajú
Dostatocna aktivita cez den, nevyspavat do obeda, pred spanim zaujat niecim kreativnym mozog (kreslenie, pisanie, citanie..) no a vseobecne sa snazit riesit zivotne problemy vcas s nepremyslat nad nimi vecer a medovkovy caj.
pohyb pocas dna je dobry... vsimol som si inak aj (nemusi to byt u kazdeho takto) ze pohar vina zhruba hodinu pred spanim na mna posobi dost dobre po zobudeni ... ak je toho vina ale viac tak to ma prave opacny efekt ...
inak by aom apomenul len velku postel pohodlnu a primeranu teplotu (mierne chladnejsiu ale nie velmi)
Tu by som mohol napisat aj seminarku na totoka tu tak hlavne už pred spankom obmedz svetlo v miestnosti zapni si len nočnu lampu etc., nerob žiadnu vyraznu aktivitu pred spankom ako napr cvičenie aspon 2 h nejdedz aspon 2 h tiež daj si daky čaj levandula harmanček mata top ale nie čierny alebo zeleny maju vela kofeinu potom si zniž teplotu v izbe tak 19 max je to zdravšie a prirodzenejšie a možno si aj vyvetraj ak nebyvaš v RK ovšem (no offense)
@oko_paradajky kľudne si prečítam aj seminárku aj psychologické neviem čo, mne je jedno. Chcem to nejako zlepšiť dlhodobo. @anjelik263 každý deň užívam Macu, magnézium a ženšen čo ešte treba na dobrý spánok? @melancholik denne v robote nachodím 10-20 km, takže to moc nie je pre mňa, že pohyb ja nemám problém zaspať, ale skôr zobúdzanie v spánku a problém vstať. Ale ten pohár vína ma zaujal, to vyskúšam
@alysia problem je ze namam cas na seminarku ale tak okren všetkých týchto skvelých tipov si daj daky ritual čo robiť kazdy den pred spankom a tym sa telo naučí reflex spánkový
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ja to robím tak, že rozmýšlam napríklad o aute, jedle alebo čo som robil v ten deň a mozog to veľmi rýchlo zmení na niečo vlastné a už ideš
inak by aom apomenul len velku postel pohodlnu a primeranu teplotu (mierne chladnejsiu ale nie velmi)
Nemozem si vynachvalit
Proste mi príde veľa spať 9-12 hodín
@anjelik263 každý deň užívam Macu, magnézium a ženšen čo ešte treba na dobrý spánok?
@melancholik denne v robote nachodím 10-20 km, takže to moc nie je pre mňa, že pohyb ja nemám problém zaspať, ale skôr zobúdzanie v spánku a problém vstať. Ale ten pohár vína ma zaujal, to vyskúšam