Poznáte nejaké overené tipy/triky ako ľahšie prehĺtať tabletky ? Ja mám s týmto problém buď ich rozhryznem na menšie alebo tu kapsulu vysypem inak to proste nejde kým by som ju prehltol tak sa mi aj v ústach roztopí
To poznám. Hlavne tie väčšie ktoré sa nedajú rozlomiť... proste logám vodu, cítim tabletku jak mi tam niekde pláve v ústach a keď sa dostane niekde dozadu ku krku občas vezmem odvahu a prehltnem (párkrát sa zasekne, a vracia sa späť, alebo vyprsknem vodu ešte aj z nosa
No tento problém jedine tak že sa na to nesústredíš. Je to v našich hlavách že to nejde, pritom veď prelignúť tabletku je nič oproti kusu pizze trebárs... a s tou problém ešte nikdy nikto nemal
@Uniz ák @kierkegaard nie všetky lieky sa smú poliť, prípade vyberať z obalov, ktoré boli určené na požitie. najmä lieky so všelijakými modifikáciami uvoľňovania. nejdem to tu teraz rozoberať, lebo to nie sú štátnice, ale napr. niektoré lieky majú gastrorezistentný obal, aby prešli žalúdkom "nedotknuté" a začali sa rozpúšťať, uvoľňovať, absorbovať, účinkovať.. v iných častiach gastrointestinálneho traktu. vždy je dobré si v lekárni vopred zistiť, či sa daný liek smie poliť alebo vysypávať z obalu. tieto svojpomocné riešenia môžu viesť k zrušeniu účinku celej terapie.
suhlasim s @4 FAKT na to treba dbat. no ale k teme. ja s tym mam tiez obrovsky problem proste nedokazem prehltnut ani malu antikoncepcnu tabletku. tak to riesim tak ze to proste zjem. (niektore treba brat nalacno ale tak jedna mala piskota neuskodi pytala som sa na farmacke ) teda proste vezmem si malu piskotu alebo odhryznem z keksiku a ked to pozujem a idem prehltnut to susto tak si rychlo vlozim tabletku a prehltnem to spolu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
No tento problém jedine tak že sa na to nesústredíš. Je to v našich hlavách že to nejde, pritom veď prelignúť tabletku je nič oproti kusu pizze trebárs... a s tou problém ešte nikdy nikto nemal
takto
» www.wikihow.com/images/thumb/2/...