Ahojte! Na nete sa fakt nič nedá nájsť. Tak som sa chcela spýtať: ak chcem študovať anglinu a napríklad švédštinu, musíme vedieť po švédsky? Alebo stačí po anglicky?
Pomôže mi akákoľvek skúsenosť s týmto odborom. Ďakujem
ja som bola na prijimacky anglicky jazyk-taliansky jazyk...stacilo vediet len anglinu a o tej druhej krajine musis vzdy vediet realie a historiu a zaujimavosti...ale pri spanielcine bolo treba vediet aj po spanielsky lebo to je este taky beznejsi jazyk...ale arabcina a take jazyky nebolo treba vediet..svedsky tiez nie..a ten test z angliny co bol na prijimackac bol celkom v pohode,potom bol este vseobecno-vedomostny a to sa tiez dalo-tam bolo cosi zo slovenciny,logiky,dejepisu a vseobecny rozhlad.. tak good luck
tak napr. ja som si dávala prihlášku do BA prekladateľstvo - AJ-švédsky jazyk a našla som to tam napísané..že ten druhý jazyk nemusíš vedieť..reálie a niečo o krajine
@anawy o matike som nikdy nic nepocula...keby bola aj ta tak nemam sancu aj ked ani takto ma bohuzial nevzali a ano bola som tiez v BA a matika nebola...a ked ti poslu poziadavky a budes tam mat povinne citanie tak to aj precitaj lebo v tom teste bola cela strana otazok o niektorom z diel co dali precitat...potom tam boli casy,davanie slov do spravneho tvaru.. tretie tvary slovies doplnit a take vecicky
Tiež som sa hlásila na UK. Z anj, nj, ruštiny, španielčiny, francúžštiny (myslím, že to sú všetky) sa prijímačky robili, ale z ostatných jazykov (takých u nás menej rozšírených) sa nerobili prijímačky (dokonca ani už z spomínanej taliančiny)... takže ak si dáš kombináciu napr anj a francúzština tak robíš prijímačky z obidvoch jazykov, ak by si si dala anj a niečo exotickejšie (teda čo majú v ponuke) , tak robíš len z anj.
kamarátka ide na tú anglinu-švédštinu, robila test z angličtiny, k tomu nejaký všeobecný prehľad a mala prečítať niekoľko kníh. švédsky vedieť nemusíš, tuším sú tam dáke tie reálie, ale vraj ani to netestovali a myslím, že berú okolo 20 ľudí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
NEVERIM ze toto neni nikde napisane
hocijaka kombinacia
kamarátka ide na tú anglinu-švédštinu, robila test z angličtiny, k tomu nejaký všeobecný prehľad a mala prečítať niekoľko kníh. švédsky vedieť nemusíš, tuším sú tam dáke tie reálie, ale vraj ani to netestovali a myslím, že berú okolo 20 ľudí