Ahojte, mal by som záujem o 3 roky ísť študovať tlmočníctvo a prekladateľstvo z jazykov francúzština a arabčina buď do BA alebo NR Neviete niekto náhodou aké sú tam požiadávky (tým myslím matura-aké predmety a aký priemer je potrebný.... a aké znalosti z
Musíš si pozrieť požiadavky, lebo teraz sa bude meniť maturita, tak uvidíš, ako to ovplyvní podmienky.
Určite z tej FR budeš musieť mať maturitu, z arabčiny nič, maximálne reálie nejakej arabskej krajiny - ak sa to u nás vôbec dá študovať.
Klasickú dĺžku štúdia máš platenú štátom (3 roky bakalár + 2 magister).
Okrem toho nezabúdaj, že tlmočníctvo je jedno z najstresovejších a psychicky najnáročnejších povolaní, lebo počas vykonávania svojej práce musíš byť veľmi sústredený. Musíš sa neustále dovzdelávať, mať rýchle reakcie, výbornú pamäť, a vedieť rozdvojiť svoju pozornosť. Tým ťa nechcem odradiť, ale taká je realita
len s tou maturitou bude menši problém lebo ja chodín na 8-roč gympel kde nieje matura z Fr.
P.S. ja sa pýtam normálnych ludí a nie vymletých magorov tipu rainbowwarior a pimkiee takže vy čo nechcete povedať nič k téme tak píšte hovadiny inde....
arabčina fj neni pokiaľ viem, máš angličtinu arabčinu, alebo franinu s inými /aj to sa otvára veeeľmi zriedkavo/. nuž ale všetko máš na uniba.sk, tam filozofická fakulta - štúdium a tam sa už preklikaj
Inak ak vieš trochu ceknúť po nemecky, do Viedne ťa zoberú jedna radosť, aby si naplnili kvóty na zahraničných študentov (podľa toho, čo som počul), tak sa neváhaj informovať aj tam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
(ach) shit up
Určite z tej FR budeš musieť mať maturitu, z arabčiny nič, maximálne reálie nejakej arabskej krajiny - ak sa to u nás vôbec dá študovať.
Klasickú dĺžku štúdia máš platenú štátom (3 roky bakalár + 2 magister).
Okrem toho nezabúdaj, že tlmočníctvo je jedno z najstresovejších a psychicky najnáročnejších povolaní, lebo počas vykonávania svojej práce musíš byť veľmi sústredený. Musíš sa neustále dovzdelávať, mať rýchle reakcie, výbornú pamäť, a vedieť rozdvojiť svoju pozornosť. Tým ťa nechcem odradiť, ale taká je realita
P.S. ja sa pýtam normálnych ludí a nie vymletých magorov tipu rainbowwarior a pimkiee takže vy čo nechcete povedať nič k téme tak píšte hovadiny inde....