veľmi dobre rozumiem tej fotke, ale jednoducho ma zaráža, že si s tým nedáš pokoj, založíš dementnú diskusiu, kde ani neuvedieš TÉMU, o ktorej by si rád diskutoval a len oznámiš:
"takto to má vyzerať!"
a čo sa máme? tak som reagovala s druhou vecou (hej, druhou, prvá bola moja prirodzená reakcia na fotku ako dielo a jej myšlienku), čo mi napadla.
O tom, že fotke rozumieš, a k tomu ešte veľmi dobre, o tom si nedovolím pochybovať. Ale pri tvojej inteligencii a rozhľadenosti som predpokladal, že objavíš latentný význam témy, o ktorej vlastne ani nechcem diskutovať, iba som chcel prostredníctvom horeuvedenejfotky poukázať na univerzalitu pohlaví. Je na zúčastnených, ako sa k téme, ktorú ty nevidíš, postavia.
A že som oznámil: "Tak to má vyzerať!" , to môže spôsobiť hocičo, čo ale pre mňa nie je dôležité. Pokojne sa z toho môže niekto aj toto. Ale o toto mi primárne nešlo. Pri tvojej inteligencii a rozhľadenosti by si predsa mohla pochopiť aký som mal zámer a neplytvať zbytočne slovným spojením "dementná diskusia", pretože sa tak vystavuješ podozreniu, že si málo pochopila.
1. mala som možnosť sledovať už staršie diskusie zakladateľa
2. môžeš si všimnúť, že ani na jednej postave nie sú zvýraznené jej črty, ktoré by ju odlišovali a jednoznačne by si mohla povedať o aké pohlavie sa jedná (ok, všetkých sa snažili dať do ženskej role, ale aj tak vyberali ženy s malými prsiami, napr.). vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia tu zdôraznené nie sú. sú tu zdôraznené pohlavné NEODLIŠNOSTI a súžitie s kýmkoľvek.
(je tam žena-muž, muž sám, žena-žena, muž-žena) (prvé a posledné sa líši v dominancii, ako si môžeš všimnúť potom na fotke)
pokiaľ chceš vyvolať diskusiu o univerzalite pohlaví, tak daj fotku a k nej aj nejaký popis, aby ľudia vedeli, o čo sa jedná, keďže na SVK je problém vôbec pochopiť, aký je rozdiel medzi transexualitou a homosexualitou, nieto, aby tu vôbec mali predstavu o unisexe.
a pokiaľ o niečom nemajú predstavu, tak im ťažko táto fotka bude asociovať práve unisex
@Radiophonic ano ja viem ze tu nejde o pravdu. ale chalanisko sa pytal tak som reagovala a to snad este mozem, chcel si rozputat diskusiu tak sa tu daka zacala tvorit tak ma prosim ta neohrkuj
pre mna osobne ta fotka nie je ani dobra, ani nieco vyjadrujuca, ani postoj urcujuca nic.. prosta chaba fotka s pokusom o neviem co ( asi unisex ako vravi grietusha ) a nazov "temy" je fakt doslova BEZpredmetny..
a maly dodatok, to ze mam rovnaky nazor ako Griethusa tak nad tym sa fakt pozastavovat nemusis.. to je celkom bezne ze sa ludia sem-tam zhodnu na niečom.
@Yudy ved chapem, ale len ma tak napadlo, ze umenie ako take je velmi subjektivne, a este kontroverznejsie su nazory na umenie ked sa jedna o vec ako unisex... dovolim si povedat, ze vela ludi v tomto nebude vidiet umenie... tak ma tak napadlo, ze kto urcuje co je umenie, a co nie... asi my sami, ale je otazne ci aj vtedy, ak o tej forme umenia nevies vobec nic...
Máš rovnaký názor ako @Grietusha , alebo si si ho veľmi prakticky osvojila? Nech je to tak či onak, určite sa nad tým nemienim pozastavovať, pretože je to pre mňa absolútna banalita. Tak sa, prosím ťa, nebrús.
@Jaro1991 ano umenie neurcuje nikto, pre kazdeho je umenim niečo ine a kazdy vnima aj tuto fotku podla seba..ja si nedovolim tvrdit ze moj nazor je ten spravny pretoze prvy dojem som mala taky ze sa jedna o homosexualitu ale potom mi Grietusha napisala jej postrehy a ma pravdu aspon teda podla mna..ale to neznamena ze nazor druheho respektive pochopenie toho obrazku je zly..
Umenie je v prvom rade volnost a sloboda myslenia a kreativity..aspon pre mna
Ty sa veľmi mýliš! Nemusím sa zaoberať konštruovaním otázok, napriek tomu, aha, diskusia funguje. Ak tomu niekto nerozumie, nemám v úmysle z nejakej vyššej filantropie to vysvetľovať verbálne. Čo ak to nebolo určené pre tých, ktorí nerozumejú?
ked myslis.. ten treti z lava a ta prva z prava su celkom pekni ... ja nechapem, co ti tak vadi na prirodzenych muzskych a zenskych druhotnych znakoch.. no, kazdemu sa nieco ine paci..
inak na tej fotke je veľmi zaujímavo použité sfarbenie tela, ako sa to používalo aj v starom egypte. muži i (alebo "mužská rola") červená a ženská rola zasa biela.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Predsa sa nebudeme zapodievať banalitou, ako je príslušnosť k pohlaviu. Alebo šlo o matematickú otázku?
je smutné, že mnohí na unisex ale poukazujú práve len cez podobnosť mužov ženám.
@radiophonic
veľmi dobre rozumiem tej fotke, ale jednoducho ma zaráža, že si s tým nedáš pokoj, založíš dementnú diskusiu, kde ani neuvedieš TÉMU, o ktorej by si rád diskutoval a len oznámiš:
"takto to má vyzerať!"
a čo sa máme? tak som reagovala s druhou vecou (hej, druhou, prvá bola moja prirodzená reakcia na fotku ako dielo a jej myšlienku), čo mi napadla.
blbá diskusia, blbí odpovede, čo čakáš?
O tom, že fotke rozumieš, a k tomu ešte veľmi dobre, o tom si nedovolím pochybovať. Ale pri tvojej inteligencii a rozhľadenosti som predpokladal, že objavíš latentný význam témy, o ktorej vlastne ani nechcem diskutovať, iba som chcel prostredníctvom horeuvedenejfotky poukázať na univerzalitu pohlaví. Je na zúčastnených, ako sa k téme, ktorú ty nevidíš, postavia.
A že som oznámil: "Tak to má vyzerať!" , to môže spôsobiť hocičo, čo ale pre mňa nie je dôležité. Pokojne sa z toho môže niekto aj toto. Ale o toto mi primárne nešlo. Pri tvojej inteligencii a rozhľadenosti by si predsa mohla pochopiť aký som mal zámer a neplytvať zbytočne slovným spojením "dementná diskusia", pretože sa tak vystavuješ podozreniu, že si málo pochopila.
1. mala som možnosť sledovať už staršie diskusie zakladateľa
2. môžeš si všimnúť, že ani na jednej postave nie sú zvýraznené jej črty, ktoré by ju odlišovali a jednoznačne by si mohla povedať o aké pohlavie sa jedná (ok, všetkých sa snažili dať do ženskej role, ale aj tak vyberali ženy s malými prsiami, napr.). vzťahy medzi osobami rovnakého pohlavia tu zdôraznené nie sú. sú tu zdôraznené pohlavné NEODLIŠNOSTI a súžitie s kýmkoľvek.
(je tam žena-muž, muž sám, žena-žena, muž-žena) (prvé a posledné sa líši v dominancii, ako si môžeš všimnúť potom na fotke)
pokiaľ chceš vyvolať diskusiu o univerzalite pohlaví, tak daj fotku a k nej aj nejaký popis, aby ľudia vedeli, o čo sa jedná, keďže na SVK je problém vôbec pochopiť, aký je rozdiel medzi transexualitou a homosexualitou, nieto, aby tu vôbec mali predstavu o unisexe.
a pokiaľ o niečom nemajú predstavu, tak im ťažko táto fotka bude asociovať práve unisex
ale ťažko vyvolať jednou fotkou diskusiu medzi ľuďmi, ktorí o unisexe nevedia takmer nič.
A ty a tebe podobní sú tu načo? Predsa je tu niekto, kto to pochopí a je ochotný sa do diskusie zapojiť.
A nemala by si až tak dehonestovať pospolitú mládež slovenskú.
Tu sa predsa nejedná o to, kto má pravdu.
Máš rovnaký názor ako @Grietusha , alebo si si ho veľmi prakticky osvojila? Nech je to tak či onak, určite sa nad tým nemienim pozastavovať, pretože je to pre mňa absolútna banalita. Tak sa, prosím ťa, nebrús.
nechci, aby sa to zopakovalo
@radiophonic
inými slovami nie si sám schopný skonštruovať otázku tak, aby bola pochopiteľná viacerým ľuďom a vyvolala diskusiu?
Umenie je v prvom rade volnost a sloboda myslenia a kreativity..aspon pre mna
Ty sa veľmi mýliš! Nemusím sa zaoberať konštruovaním otázok, napriek tomu, aha, diskusia funguje. Ak tomu niekto nerozumie, nemám v úmysle z nejakej vyššej filantropie to vysvetľovať verbálne. Čo ak to nebolo určené pre tých, ktorí nerozumejú?
všimni si, že diskusia vôbec nie je o unisexe
To je možné, ale je tiež možné, že som nechcel nastoliť monotematickú diskusiu. Mohol som tú fotku použiť čisto samoúčelne.
@Feex8
Ty si sa dnes do mňa zamerala, a to je dobré. Netvrdím, že mám problém s pohlavnými znakmi, len prezentujem, k čomu inklinujem.
Romanko, možno zmenu životnej filozofie. Tak veru...