Viete mi poradiť kde za dobrú cenu vedia napichať vlasy v okolí ZV/BB alebo niekde inde ? Potrebujem zakryť kúty a plešinku, ktorá sa začína robiť ? na "zázračné" elixíry neverím. Ak máte nejaké skúsenosti s transplantáciouv vlasov, tak rád pokecám
Myslis si, ze to tou transplantaciou vlasov vyriesis? Sice kuty ti to zakryje, ale zvacsovat sa ti vypadavanim vlasov budu aj tak nadalej a potom to bude vyzerat dost komicky ak budes uz uplne plesaty a nad celom budes mat taky pasik nevypadanych vlasov Transplantacia vlasov to nevyriesi a budes aj tak potrebovat nejaky "zaracny elixir" aby to nepokracovalo nadalej.
@azizi@1 JJ, ale nie ako pri organoch. Vlasy ineho cloveka sa neuchytia na hlave niekoho ineho. To sa robi tak, ze sa zoberu takym chlapom vlasy zo zadnej dolnej casti hlavy, kde plesatym zostavaju a potom sa daju na miesto, kde su kuty, a to bez toho, aby mal dotycny zas vzadu plesinu. Proste oni to odoberu tak ze mu tu zdravu cast hlavy len zriedia o nieco. Zial tam je obmedzeny pocet vlasov, ktory nevystaci na velke plesiny. A je to len docasne riesenie.
@darksider96@3 transplantaciu vlasov vedy ocividne neriesili lebo trepes kokotiny. Nie kazdy chlap dosiahne uplny koniec norwood scale, niektori sa zastavia na nw2/3. v takom pripade im transplantacia uplne v pohode vykryje co treba a dalej neplesiveju lebo to nemaju v genoch. Daj si do googlu Antionia Conteho , on ma transplantovane vlasy. Jurgen klopp detto.
Su chlapi co nemaju dobru darcovsku oblast a tim to nepomoze. Ale existuje xyz tisic pripadov co mali uspesne transplantacie a vydrzali im aj 20 rokov.
@azizi@4 Bezne dotupne vodicky, sampony, vitaminy su urcite zbytocne vyhodene peniaze. A potom su tu take latky (prirodne a aj synteticke), ktore skutocne zabranuju plesateniu. Len malo ludi o nich vie... Napr. take tabletky, ktore znizuju tie derivaty testosteronu, ktore maju na svedomi vypadavanie vlasov u muzov. Ale tie su aj dost drahe a na Slovenskom trhu sa nedaju zohnat. Jedine nejake predrazene na internete a to si bezny Slovak tazko moze dovolit dlhodo kupovat. Konkretne tie ucinkuju az za 3-6 mesiacov. A pomahaju len dovtedy pokedy sa uzivaju.
@miro777@5 A ako vies, ze je to aj jeho pripad? V profile ma uvedeny vek 24 rokov... Ked to chce riesit transplantaciou, tak zrejme to nebude len trosku vacsie celo. V tako mladom veku zvycajne byva ten typ alopacie, ktory neskonci len pri nw2/3... Vid. Csongor Kassai, Dusan Cinkota... Casom sa alopecia moze u niektorych zastavit a zostat nejaku dobu v jednom statiu, ale na stare kolena to bude zas pokracovat. Vlastne to si aj ty napisal.
Pokiaľ raz trpíš androgénnou alopéciou, po čase ti vypadajú aj transplantované vlasy. Možno sa mýlim, opravte ma ak to nie je pravda.
Na padanie vlasov pomáha najlepšie kombinácia Saw Palmetto a minoxidilu. Ale to budeš musieť užívať po celý život. Keď prestaneš, vlasy znova začnú padať.
Najlepšie riešenie, aspoň podľa mňa, je vlasový systém. Pridám pár videí na inšpiráciu: » www.instagram.com/reel/Cc-VYBWlTd...
Ževraj sa to neoplatí, pokiaľ to chceš urobiť jednorázovo, lebo plešina alebo tie kúty budú vekom postupovať a zas sa ti začne objavovať riedke miesto.
Asi najväčší súhlas s @darksider96. Transplantácia možno bude stačiť, ale v tak mladom veku je dosť možné, že to bude pokračovať. Preto je vhodné brať finasterid, inhibítor 5-alfa reduktázy, ktorý do veľkej miery bráni tvorbe dihydrotestosterónu. Samozrejme, veľa chlapov sa toho bojí, internet je plný tých najhorších vedľajších účinkov, ale v skutočnosti sú veľmi zriedkavé. @9 transplantované vlasy nevypadávajú, pokiaľ tým "po čase" nemyslíš tú chvíľu, keď po pár týždňoch transplatované vlasy síce vypadnú, ale samozrejme následne vyrastajú čoraz silnejšie.
Čo sa bežne deje, keď alopecia postupuje ďalej je, že (ako píše darksider) transplantované vlasy ostávajú, ale za nimi vlasy postupne slabnú a rednú. @11 Turecko je risk. Ceny majú síce dobré a robí sa na to už nejaký ten rok reklama, povznikali okolo toho rôzne pofiderné firmy, ale výsledok môže všelijaký. Nevravím, že nutne zlý, väčšina môže byť OK. Je nutné si urobiť podrobný research. Treba si však uvedomiť, že síce tam možno sú top lekári, ale vo výsledku ten, kto ti to do tej hlavy nadrbe, nie je samotný lekár, ale ženské (techničky alebo ich nazvať?), ktoré jednu hlavu robia častokrát viaceré naraz a zvládnu to celé za pár hodín a to mi moc nedáva záruku kvalitne odvedenej práce. Už len preto, že to nerobia jedny ruky, nevieš, či ti to napichali správne a pod správnym uhlom, atd. V prípade Turecka by som si dával pozor, lebo áno, je to lacné, ale mať zle spravenú transplantáciu je snáď ešte horšie ako mať pleš. Nehovoriac o tom, ako moc na kokote majú prípadné reklamácie.
Radšej by som si to dal urobiť v krajine, ktorej jazyk ovládam, lebo tie "techničky" anglicky častokrát vôbec nevedia. Na Slovensku sú už tiež obstojné kliniky s free konzultáciou, áno, síce nedostaneš toľko štepov ako v Turecku (viac štepov automaticky neznamená, že to bude lepšie) a bude to trvať dlhšie a bude to drahšie, ale vieš, že to urobí jeden človek a urobí to kvalitne.
Poprípade pokiaľ peniaze nie sú problém, dá sa ísť ešte inde, napríklad je nejaký španiel, nespomeniem si teraz na meno, každopádne on je asi najznámejší v tomto obore, ale na termín sa čaká roky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Su chlapi co nemaju dobru darcovsku oblast a tim to nepomoze. Ale existuje xyz tisic pripadov co mali uspesne transplantacie a vydrzali im aj 20 rokov.
Na padanie vlasov pomáha najlepšie kombinácia Saw Palmetto a minoxidilu. Ale to budeš musieť užívať po celý život. Keď prestaneš, vlasy znova začnú padať.
Najlepšie riešenie, aspoň podľa mňa, je vlasový systém. Pridám pár videí na inšpiráciu:
» www.instagram.com/reel/Cc-VYBWlTd...
» www.instagram.com/reel/CZfuLYalMO...
@9 transplantované vlasy nevypadávajú, pokiaľ tým "po čase" nemyslíš tú chvíľu, keď po pár týždňoch transplatované vlasy síce vypadnú, ale samozrejme následne vyrastajú čoraz silnejšie.
Čo sa bežne deje, keď alopecia postupuje ďalej je, že (ako píše darksider) transplantované vlasy ostávajú, ale za nimi vlasy postupne slabnú a rednú.
@11 Turecko je risk. Ceny majú síce dobré a robí sa na to už nejaký ten rok reklama, povznikali okolo toho rôzne pofiderné firmy, ale výsledok môže všelijaký. Nevravím, že nutne zlý, väčšina môže byť OK. Je nutné si urobiť podrobný research. Treba si však uvedomiť, že síce tam možno sú top lekári, ale vo výsledku ten, kto ti to do tej hlavy nadrbe, nie je samotný lekár, ale ženské (techničky alebo ich nazvať?), ktoré jednu hlavu robia častokrát viaceré naraz a zvládnu to celé za pár hodín a to mi moc nedáva záruku kvalitne odvedenej práce. Už len preto, že to nerobia jedny ruky, nevieš, či ti to napichali správne a pod správnym uhlom, atd. V prípade Turecka by som si dával pozor, lebo áno, je to lacné, ale mať zle spravenú transplantáciu je snáď ešte horšie ako mať pleš. Nehovoriac o tom, ako moc na kokote majú prípadné reklamácie.
Radšej by som si to dal urobiť v krajine, ktorej jazyk ovládam, lebo tie "techničky" anglicky častokrát vôbec nevedia. Na Slovensku sú už tiež obstojné kliniky s free konzultáciou, áno, síce nedostaneš toľko štepov ako v Turecku (viac štepov automaticky neznamená, že to bude lepšie) a bude to trvať dlhšie a bude to drahšie, ale vieš, že to urobí jeden človek a urobí to kvalitne.
Poprípade pokiaľ peniaze nie sú problém, dá sa ísť ešte inde, napríklad je nejaký španiel, nespomeniem si teraz na meno, každopádne on je asi najznámejší v tomto obore, ale na termín sa čaká roky.