na trestné oznámenie je to malá suma sa mi zdá... ono vždy je riziko keď objednávaš z bazošu a podobných stránok ( neodsudzujem ich tiež si kupujem odtial) ...ale určite užívateľke napíš zlé hodnotenie aby ľudia vedeli o nej a nekupovali od nej už
tak za súdne pojednávanie a tak podľa mňa zaplatíš o dosť viac ako 35€ .. a nemáš tam žiadnu zmluvu ani nič .. tak si myslím, že s tým veľa nespravíš..
Pred troma tyždnami som jej napísala list,že nech si to posielam na dobierku a že to budem riešiť ak si to nepreberie. Dobierku som poslala,no za pár dní ju mám naspäť doma-ako neprebratú.
A otvoriť to nemôžeš,kým to nezaplatíš...
@Vlcica1989 negatívne hodnotenie už má... Len,nie každý si otvorí ten profil,aby si to prečítal .. :/
@cocca-colla@4 To je ale blbosť, nemáš právo odmietnuť prevziať balík kurierovy alebo pošte keď nieje poškodený. Musíš ho prevziať a potom reklamovať u firmy od ktorej si to kúpila.
choď na políciu a podaj trestńé oznámenie -polícia to riešiť bude musieť...stalo sa to aj mne, a do roka som mal peniaze späť a vinník bol potrestaný - netreba sa vzdávať a nechávať si to pre seba, treba s tým bojovať...
@creeson kľudne nemusí prevziať balík, prosto nezaplatí a povie, že balík neberie.. Na pošte to stačí tým, že neotvorí poštárke, tá vypíše žltý lístok a ona to tam jednoducho nechá.
na trestne oznamenie je sadzba urcite, pravnici co mali trest by ti vedeli povedat, ... pri nakupoch cez net sa to neriesi cez SOI? rspkt netusim ake zakony sa vztahuju na tieto bazarove predaje a ci vobec nejake ... vzdy je tam urcite riziko s ktorym kazdy rata
Drahé poučenie do budúcna je: kúpiť telefón za 120 euro , sedieť 2 hodiny na kriminálke , 2 krát sa viesť cez celú Blavu na kriminálku v modrej fábií , zistenie že telefón pochádza s trestnej činnosti , obvinenie že ste spolupáchateľ ak neodovzdáte telefón... toto som absolvoval ako 16 ročný ale nakoniec ma nezavreli (peniaze a telefón som už nevidel)
No za prvé to nie je trestný čin, takže trestné oznámenie nemá zmysel. Trestný čin by to bol keby vznikla aspoň "malá škoda". Na účely trestného zákona sa "malou škodou" rozumie suma prevyšujúca 266 eur. Skutok, ktorý popisuješ napĺňa skutkovú podstatu priestupku.
Za druhé, osobne by som takéto blbosti oficiálne neriešil, stratíš nervy, prachy a aj tak nič nedosiahneš. V minulosti som podával trestné oznámenie na firmu kvôli ďaleko vyššej sume a nič som nedosiahol... Veď máš jej adresu, tak jej pošli v krabici pár škorpiónov, aspoň ti to trochu vylepší náladu
@nevycerpavaj Inú možnosť, ako trestné oznámenie ani nemáš, keďže je to súkromná osoba... Ono, ak máš aj jej adresu, tak by to nemal byť problém vybaviť, ale vieš, stať sa môže všetko... Len si musíš ty zrátať, či sa ti chce kvôli takým peniazom naťahovať s niekým, ale to už je na tebe...
Inak, stále nepochopím, ako môžeš z bazáru objednávať na dobierku (sú aj prípady platenia na účet - vopred), z bazáru, keď už tak, tak jedine osobne, ale aj tak to je risk... Nech si všetci hovoria čo chcú, ale keď už kupujem niečo drahšie, tak buď z fest overeného eshopu alebo si radšej priplatím a kúpim si to v kamennej predajni...
Btw., ja som tak balík už otvorila. Tetka nepovedala ani slovo.
Veľa vecí nakupujem takouto formou, ale vopred si overím všetky údaje. Hlavne je riziko cez bazáre kupovať od predávajúcich, ktorí to využívajú ako e-shop.
nekupujte, nekupujte a ešte raz nekupujte od pofiderných predajcov .......veď mate obchodov na tri prdele, tu si všetko omakate, môžte aj ovoniať a kúpite ak je to ok................filip
@cocca-colla Má právo neprevziať, lenže načo si to potom človek objednáva? Väčšinou (teda takmer vždy) príde kupujúci na podvod až po rozbalení a zaplatení balíka... A to si teda natrafila na veľmi ústretovú poštárku, bodaj by bolo takých viac
@cocca-colla Jasné že keď sa nestretneš s kurierom tak ho nemusíš prevziať a oni ho odošlú naspäť odosielateľovi lenže my tu neriešime to že ho nechce prebrať ale že ho chce po pozretí vrátiť späť to isté si aj napísala v @4 príspevku a na to som ja reagoval. Nemôžeš povedať kuriérovy že to nieje to čo som si objednala a že to nechceš ale musíš to prevziať a potom reklamovať u predajcu. Kuriérová starosť je vporidku tovar prepraviť a dodať a nie vyjednávať za predajňu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Pred troma tyždnami som jej napísala list,že nech si to posielam na dobierku a že to budem riešiť ak si to nepreberie. Dobierku som poslala,no za pár dní ju mám naspäť doma-ako neprebratú.
A otvoriť to nemôžeš,kým to nezaplatíš...
@Vlcica1989 negatívne hodnotenie už má... Len,nie každý si otvorí ten profil,aby si to prečítal .. :/
V tomto sa už moc nevyznám a to nakupujem takýmto spôsobom často, dávam si pozor od koho.
Zaujímalo by ma,ako by si chcela dokazovať,že ti fakt neposlal všetko ...
Ale,držím palec.
sranda musí byť ale Avízo už nemusím
Za druhé, osobne by som takéto blbosti oficiálne neriešil, stratíš nervy, prachy a aj tak nič nedosiahneš. V minulosti som podával trestné oznámenie na firmu kvôli ďaleko vyššej sume a nič som nedosiahol... Veď máš jej adresu, tak jej pošli v krabici pár škorpiónov, aspoň ti to trochu vylepší náladu
Inak, stále nepochopím, ako môžeš z bazáru objednávať na dobierku (sú aj prípady platenia na účet - vopred), z bazáru, keď už tak, tak jedine osobne, ale aj tak to je risk... Nech si všetci hovoria čo chcú, ale keď už kupujem niečo drahšie, tak buď z fest overeného eshopu alebo si radšej priplatím a kúpim si to v kamennej predajni...
Asi ste ma zle pochopili.
Btw., ja som tak balík už otvorila. Tetka nepovedala ani slovo.
Veľa vecí nakupujem takouto formou, ale vopred si overím všetky údaje. Hlavne je riziko cez bazáre kupovať od predávajúcich, ktorí to využívajú ako e-shop.
ak to je moc daleko, tak sa vysrat na to, ak nie, tak by som tam isiel narobit bordel osobne byt tebou
hm, máš už dosť rokov na to aby si to vedel .............filip
takze smola