..tak rodič sa snaží siahnuť vždy po tom, čo má dieťa najradšej, na čom lipne....
Je to rafinovaný a zároveň efektívny spôsob. Takisto som názoru, že bitka nič nevirieši. Ale ak by mi zase decko povedalo, že som kkt, debil, idiot a pod. tak by mu asi logicky letela jedna po papuli...
Síce je táto konkrétna forma trestu, kt. opisuješ , dosť, že exotická...zrejme tvoje segra miluje vyžehlené vlasy ... a tak jej rodičia zatrhli žehličku...V tom prípade je trest efektívny....Ak to má segra na háku tak rodičia žiaľ nevedia čo s ňou
neviem, mne naši zobrali mobil keď som bola mladšia lebo som sa neučila a pomohlo to, lenže to bolo asi pred ôsmimi rokmi... teraz sú deti iné, myslím že to nepomôže...
@otvoreneokno niekedy totiž nič iné už nepomôže.... ja si to aj sama priznám že sem tam si zaslúžim tú facku lebo sa neviem vpratať do kože, ja čo mám cez 20 a viem aká som bola predtým a viem aké sú decká teraz, takže niekedy je to fakt najlepšie riešenie...
Ja neviem.. bitku som nikdy nedostal,, a vlastne mi nic rodicia ani nezakazovali... tedaaa,, dostaval som domace vazenie... ..ale inak som dostal vzdy pol hodinovu prednasku o tom, ze ako sa mam spravat
Ja som dostával ešte staré uznávané.Do kúta a na polienko(naozaj),o hodinu menej ak vôbec von,židen televízor(PC som ešte nemal tak to bolo jednoduché).Teraz by som totálne zakázal PC,FAcebook a podobne to by zabralo na 85 percent výchovne,by sa hneď uvedomil/a.Aj keď pravda,že zas môže ísť do kaviarne a TV môže u kamoš a/ky takže jedine potom zasa domáce väzenie,je to zložité.
Niektorým vážne stačí sa trošku prísnejšie asa porozprávať a niektorým ani tá facka nepomôže.Záleží od prostredia sociálneho zázemia,okruhu známych a rodiny a hlavne na výchove rodičov.
no ja nedostávam žiadne tresty lebo som normálna .......a aj moji rodičia sú takže záleží hlavne od konkrétneho človeka, to sa nedá takto povedať ale ja by som svojim detom tresty asi nedávala
sú to blbosti...mne mama zakázala počítač a aj tak som na neho išla keď nebola doma,alebo občas aj keď bola...Ale neznáša,keď použijem USB kábel do foťáku/mobilu či nabíjačku a nechámsi ju pohodenú na stole celú rozmotanú...už mi ich veľa krát skryla aby som ich nemohla používať,ale ja som vždy obrátila dom hore nohami a našla
BTW aj mne zakázala (alebo skorej schovala aby som ju nemohla používať) žehličku na vlasy,lebo som si ju neodpratala z kúpeľne,ale aj tú som našla
a k téme,nič to podľa ma nevyrieši,sestra bude akurát tak naštvaná a protivná.Pomohol by nejaký rozhovor,normálne si sadnúť a v kľude sa porozprávať...i keď u nás kľudné rozprávanie nehrozí,to buď kričí jedna alebo druhá strana,a skončí sa to vyhrážaním že ak si to nebudem odkladať/upratovať tak to skončí v kontajneri...
@otvoreneokno peniaze mi brat nemože , lebo som si už všetky minula, vonku je špatné počasie a telefon moc nepotrebujem k životu a to že mi zakáže net to ako keby nič nepovedala ..ale šak ona si asi myslí že to pomáha..ja neviem
Je dokázané, že po tom 12-13 roku života, je extrémne ťažke ešte niečo spraviť s chovaním/povahou decka. Ak sa trest začne používať až vtedy, účinok bude asi nulový.....
Hm.. výchovné metódy mojej mamy boli veľmi zvláštne keď som bola menšia. Som rada, že už je trochu normálna. Keď som dostala v škole dvojku bála som sa ísť domov. Po rodičovsvkom som sa schovávala kde sa dalo, ak by uvidela dvojku, o ktorej nevie. A keď som dostala poznámku, lebo som si zabudla peračník alebo niečo tak som revala celý deň. Už vtedy som si povedala, že svoje dieťa neudriem. To jej vychovávanie spôsobilo, že s ňou mám taký vzťah s naučenými frázičkami. Vždy som sa dobre učila a správala sa slušne. Rodičia sú rozvedený, otec sa o mňa nezaujíma (to mi ale vôbec nevadí). A mama ma možno chcela čo najlepšie vychovať, ale vytvorili sme si taký odstup ku sebe. Stále ju musím počúvať, veď ma má akoby na vodítku, vlastný názor nemôžem prejaviť. A ak ho poviem, aj tak ma nikto nepočúva. keď sa jej niečo nepáči už čakám či facka nepriletí, ale už sa nad tým nevzrušujem. Zvykla som si. Ale aj tak to nepomáha. Veľmi dobre si pamätám čo robila za hocijakú hlúposť. A keď jej niečo poviem, začne mi vykrikovať aká som nevďačná, čo všetko mi pokupuje a bla bla. Ako keby to bolo to, čo chcem A už má naplánované, kde pôjdem na vysokú (som deviatačka na ZŠ ale čo chcem ja.. to je umlčané )
@otvoreneokno najväčší trest bude to keď jej zakážu to čo má najradšej alebo to čomu sa veľmi často venuje ...príklad ak trávi hodiny pri pc tak dostane zákaz na pc ..ak rada pozerá telku tak čo ja viem bude mať len 2 hodiny na deň a podobne ..
tresty sú zbytočné podľa mňa ..nič sa tým nevyrieši ....dieťa by malo samo vedieť ,čo je zlé a nerobiť to ..a výchovné metódy -určite nie fyzické tresty s tým nesúhlasím ,ale jednoducho dohovriť tomu dieťaťu ,nič iné ...lebo v dieťati narastá ešte väčší tlak ,keď mu niečo ,čo má rado zakážu ...aspon u mna to tak bolo ....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
@delpurr fackou niečo vyriešiš?
Je to rafinovaný a zároveň efektívny spôsob. Takisto som názoru, že bitka nič nevirieši. Ale ak by mi zase decko povedalo, že som kkt, debil, idiot a pod. tak by mu asi logicky letela jedna po papuli...
Síce je táto konkrétna forma trestu, kt. opisuješ , dosť, že exotická...zrejme tvoje segra miluje vyžehlené vlasy ... a tak jej rodičia zatrhli žehličku...V tom prípade je trest efektívny....Ak to má segra na háku tak rodičia žiaľ nevedia čo s ňou
neviem, mne naši zobrali mobil keď som bola mladšia lebo som sa neučila a pomohlo to, lenže to bolo asi pred ôsmimi rokmi... teraz sú deti iné, myslím že to nepomôže...
@ena233 ide o to, prečo sa tie výchovné facky rozdávajú...
@gukol sweet 16
Niektorým vážne stačí sa trošku prísnejšie asa porozprávať a niektorým ani tá facka nepomôže.Záleží od prostredia sociálneho zázemia,okruhu známych a rodiny a hlavne na výchove rodičov.
BTW aj mne zakázala (alebo skorej schovala aby som ju nemohla používať) žehličku na vlasy,lebo som si ju neodpratala z kúpeľne,ale aj tú som našla
a k téme,nič to podľa ma nevyrieši,sestra bude akurát tak naštvaná a protivná.Pomohol by nejaký rozhovor,normálne si sadnúť a v kľude sa porozprávať...i keď u nás kľudné rozprávanie nehrozí,to buď kričí jedna alebo druhá strana,a skončí sa to vyhrážaním že ak si to nebudem odkladať/upratovať tak to skončí v kontajneri...