Zdravím, tento rok maturujem a rozhodujem sa medzi trnavskou univerzitou odbor práva, resp. ucm nad politológiou. Prvoradé je pre mňa asi to právo, ale je mi jasné, že sa tam hlási asi veľa ľudí.Neviete mi niekto povedať, aká je úroveň jednotlivých škôl,
... ja si tiež dávam právo, teda možno, ale nie je to moja priorita... priemer mám výborný, ale veľa mi to nepomôže... ja chcem UK BA, Trnavu nie... keď už právo, tak asi skôr BA alebo ešte skôr Brno , Praha... ale tam sa dostať :/... ak sa tam nedostanem, nič sa nedeje... len si chcem overiť, či na to mám, ... spraviť skúšky a tak
hm, z mojej skúsenosti jednoznačne Trnavská univerzita právo
na UCM berú len na základe priemeru, na politológiu brali tento rok tuším len 50, prijímačky na právo sú náročné, viacmenej záleží od toho aký test dostaneš, tých variantov je asi milión
a teraz znižujú počty prijatých, tento rok brali len okolo 150 a úprimne povedané, tie prijímačky sú o šťastí, ale dostať sa tam samozrejme dá
owad: myslel som, že na ucm sa dostane každý Určite vyskúšam to právo na TU ale nejako si neverím na tie prijímačky odrádza ma aj ten počet prijatých. A nad ničím iným ako právo a politológia som nerozmýšľal. Neviete náhodou o nejakej škole s týmito odbormi, kde sa dostanem zaručene?
nechoď na politológiu na UCM, je slabá. To radšej na trnavskú na politológiu, tá ma lepšie referencie. sú tam síce prijímačky, ale na ne som sa nikdy neučila a skončila som jedenásta, žiadna veda, stredoškolské učivo a súčasná situácia v politike. takže pozeraj správy
ale kebyže si predsa nedáš povedať, myslím si, že sa na UCMku tak či tak dostaneš, pretože ja som ešte nestretla človeka, ktorý by si tam dával prihlášku a nevzali by ho. aj keď sa nedostaneš v prvom kole, v druhom to určite vyjde, pretože kopec ľudí má ucmku len ako poistku a nastupujú do iných škôl.
Ja by som na UCM nešla, zatiaľ som o nej nepočula nič dobré. TRUNI je určite na lepšej úrovni. Napríklad jedna moja kamoška chodí na psycho na UCM a ľudia z intráku chodia na psycho na TRUNI . Nedá sa to vôbec porovnávať...úplne iná úroveň.
@domminika nechápem prečo UK hej a Truni nie ok, možno som zaujatá lebo na Truni sa mi ľúbi ale ja som v poslednej dobe o UK právo nič dobré nepočula. Ved len prednedávnom mali problémy, že nabrali ľudí a ani nevedeli ako+plus tituly. Známa tam chodí a ked sa dozvedela, že čo mi preberáme tak mala nechápačky...tak neviem či sú až na takej úrovni, ako si každý myslí... Veľa ľudí si myslí, že ked ide na komenského tak sú páni ..no neviem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
na UCM berú len na základe priemeru, na politológiu brali tento rok tuším len 50, prijímačky na právo sú náročné, viacmenej záleží od toho aký test dostaneš, tých variantov je asi milión
a teraz znižujú počty prijatých, tento rok brali len okolo 150 a úprimne povedané, tie prijímačky sú o šťastí, ale dostať sa tam samozrejme dá
ale kebyže si predsa nedáš povedať, myslím si, že sa na UCMku tak či tak dostaneš, pretože ja som ešte nestretla človeka, ktorý by si tam dával prihlášku a nevzali by ho. aj keď sa nedostaneš v prvom kole, v druhom to určite vyjde, pretože kopec ľudí má ucmku len ako poistku a nastupujú do iných škôl.
Ja by som na UCM nešla, zatiaľ som o nej nepočula nič dobré. TRUNI je určite na lepšej úrovni. Napríklad jedna moja kamoška chodí na psycho na UCM a ľudia z intráku chodia na psycho na TRUNI . Nedá sa to vôbec porovnávať...úplne iná úroveň.
Jednoznačne Trnavská univerzita - právo, hoci je to podľa mňa určite ťažší obor.
Štúdium je v prvom rade také, ako si ho urobíš ty. A čo ti ponúka škola a mesto okrem prednášok...
už len maloktorý človek neodsudzuje UCM... vyštuduješ a nikde ti to moc neuznávajú, LEBO ucm.... takže trnavská jednoznačne