Predstavte si jednu pracovnú pozíciu, napríklad automechanik. V jednej firme budete robiť jedno auto za druhým a budete trochu v strese a za toto dostanete 1200 € mesačne. A potom tu máme druhú firmu kde raz za čas nejaké auto spravíte, ale inak ste v klude a kecáte s kolegami a zabávate sa, za toto máte 600 €. Ktorú prácu si vyberiete?
ale nie kvôli peniazom, no kvôli práci... jednoducho potrebujem robiť, lebo keby som sa zabávala s kolegami a kecala, tak by som sa strašne nudila, lebo som veľmi nespoločenský človek
Veď bez stresu by to bola nuda Takáto mechanická jednoduchá robota ako opica na páse mi nevyhovuje, ani si to neviem dobre predstaviť, ale keď si predstavím, že by išlo o nejakú zaujímavú pozíciu, tak všeobecne určite radšej vezmem tú kde je to trochu živšie, kde sa viac riskuje, a je tam aj väčší stres, páči sa mi to. Mám rád zhon a nabitý program, vtedy cítim, že nemrhám časom.
@dopr si kokot? ja som zarobil za mesiac 500€ lahkých opravách ...
Mechanik zarobí ovela viac ...teda zaleží od servisu .....
Ale 1200€ v hrubom je taký priemer (to neberem blavu)
K teme radsej byt stale v tempe...
Mám podobnú prácu momentalne robím tak 8aut denne a je to nuda cas ide pomaly...
Ked spravím denne tých 14 alebo opravujem tažké chyby tak je to parada čas ubehne ustatý som menej ako ked sa zasivame a bavíme a rozprávame sa (hold nemožes sediet naprazdno ,len pri robote)
Tak ak budem len trochu ako píšeš ,,a budete trochu v strese,, tak beriem bez rozmýšľania 1200€, lebo ja som stres man a stresujem sa stále tak nech je to aspoň zaplatené
@dopr napríklad plat v galimexe pri mt je 900€ v čistom(v hrubom je to ccca 1200) normálna čiastka.. samozrejme ked vinde nejaký kkt skolu nemože chcieť hned milióny...
škola dá v tomto smere kokot... tam sa cenia skusenosti tak isto odborné zameranie ak menis len kvapaliny brzdy a pod sracky nezarobis v servise ale ak mas certifikáty a si odbornik na prevodovky alebo vstreky prípadne PC soft tak zarobíš pekne...
A tie certifikaty ti pomožu ziskať v autorizovanom. Ak robíš v nejakom menšom a že si tam chlap na všetko (okrem pár nakladných odborných robôt , vstreky,prevodovky malo kdo sa šprtá už aj do štarterou) zarobíš viac než v autorizáku ale za cenu prostredia ...
Vacsinou vsak ta nezamestnajú na plný uvazok ale na živnosť (v tých mensích servisoch) tam to je finančne este výhodnejsie...
To by som si musel napr. mesiac tam a mesiac tam vyskusat. Nenajdes mechanikov ktori robia uplne rovnako. Teda aj pri normovani prace moze norma jednemu vyhovovat, druhemu nie. Plat nieje podstatny
polovicu života sa ženieme za peniazmi a druhú polovicu života si za tie peniaze kupujeme späť zdravie
V pohode by som zobral tú za 600 , mal by som viac času na oddych,zábavu, sem tam nejaký bočný príjem...
Určite viem o čom rozprávam keďže ako 19 ročný som robil 7 dní v týždni 12 hodín denne len aby som videl na výplatnej páske sumu 1150 €...spravil som si 2 krát voľný deň za mesiac ...ale vrcholom bolo asi to že som raz v robote vydržal 18 hodín
to nieje žiaden život potom ničiť sa v robote , to mi po mesiaci odišla psychika , do toho prišli stavy únavy , prestával som sa ovládať a neviem čo všetko ešte ...
určite by som také niečo už neurobil , IBA ak by som musel napr. kôli vlastnej rodine alebo niečo podobné
som karieristka..ak si odmyslim automechanika adam to do ekonomie, brala by som narocnejsiu pracu, psychicky by ma to posuvalo dalej...potrebujem stres a dokazovat si že na to mám.. čo so mnou, aj tak budem stripterka..
ja stresu podlieham len v extremnych pripadoch, takze makat by mi nevavdilo, hlavne nie pre 4cifernu mzdu co je v dnesnej dobe nieco ako dar z nebies. myslim tu na SR kde su mnohi vdacny aj za tych 600
ja mám dve práce a muľačím ako jedno hovado, môj príjem je v rozhraní 1.8 až 3.5 tis......ľudia mi závidia, robia zle a v minulosti aj poškodzovali majetok, závisť je hrozná vec .........filip
Na ten stres by som si nasiel nejaky prirodzeny liek, napriklad by som sa snazil neznervoznovat a robit veci s chladnou hlavou, mimo prace na nu nemysliet...
preferujem busy prostredie, kde poprvé čas ide rýchlepšie, cítim sa produktívne...a vlastne sa menej unavím ako z ničnerobenia,z ktorého len leniviem.... takže jasná odpoveď
tak ako @luc.ka@lerion apod ... milujem pracovne tempo, tlak , terminy .. lebo pod tlakom stupa osobna produktivita a z vlastnej skusenosti viem , ze pri nudnej rutinnej praci byvam viac unavena ako pri stresom poznacenej s nutnostou plnenia terminov .. a rovnako aj ked sa tu zjavne poniektori na mojom pristupe smeju .. zijem filozofiou , ze co si clovek nevybojuje , nema .. a chciet velky plat za minimalne usilie je pri najslusnejsom pohlade , len utopia .. len ja si uz davam vyssie mety ako v ankete ... kedze tuto som uz dosiahla
@luc.ka preto neviem pochopit, ze dakto ma rad pracu, kde len chlasta kavu, sedi na fb a rozobera rodinne dovolenky kolegov .. osobne , ked mam taky "free time" radsej zacnem s pracou nad plan, pripadne inovujem pracovne postupy , len aby som nesedela a necivela do prazdna .. a presne , aj ked tocim povedzme 12tku nocnu, styri hodinky si pospim a idem zas na osem hodin do roboty .. som menej vycucnuta ako ked pridem domov "po volnom a pokojnom dni" .. myslis, ze je to zvykom na stres a pracovnu zataz? to vola po studii
Taky mam pocit, ze vela ludi si tu zamiena "stres" a "termin".
Stresujuce nie je, ked mam nieco urobit. Stresujuce je, ked mam urobit nieco, co sa NEDA stihnut. A nielen ze nestiham robit, ale este musim aj riesit ako to vyriesit, aby to nebol az taky problem.
Ono to na prvy pohlad vyzera tak pekne... ako taka "zodpovedna" moznost. Ale pobudnite si pol roka v stresujucej praci bez vyhliadok na zlepsenie a myslim, ze dost prehodnotite svoje chapanie stresu.
To, ze sa celu pracovnu dobu nezastavim totiz nie je ziadny stres.
(teraz som samozrejme neporovnaval tieto dve moznosti, lebo z 600e sa fakt z dlhodobeho hladiska rozumne vyzit neda - co tiez moze prispiet k vyssiemu stresu)
eee, podľa mňa je to nejaká zotrvačnosť. keď si aktívna v práci, tak proste dokážeš aj po práci aktívne relaxovať. aj spánok je potom zdravší podľa mňa
a keď niekto nabehne do toho lenivého rytmu, potom je dlhodobo tak nejako rozbitý... aspoň teda u mňa to tak funguje, keď dlhšie nerobím, potom som aj doma úplne lemravá... nič sa mi nechce, a len mi tie dni ubiehajú, ani neviem jak.
@ao dakujeme za peknu analyzu .. ale moja praca obnasa aj terminy a deathline ... ktore nie su splnitelne, pripadne sa mi podmienky stazuju za pochodu , ale to co ty klasifikujes ako stres zas ja vnimam ako "sucast pracovnej naplne" asi to bude tym, ze stres nema specificku definiciu .. a kazdy z nas ho vnima rydzo subjektivne (tj co stresuje teba, mna nemusi a naopak)
@luc.ka veru to si odhadla dobre .. a napr aj po dovolenke sa mi horsie kraca spat v starom rytme dva dni som uplne vykolajena resp pri dlhsom ako dvojdnovom volne(aj to mavam raz do mesiaca
@luc.ka veduci customer service v najvacsom (jednom z najvacsich tesco-HM na slovensku 150 podriadenych , pat oddeleni A vecne "akcne plany, nextsteps, plnenie planu, riadiace kormidlo" a koniec fin.roka byva najhektickejsi Ale pohoda teraz konkretne robim tak, ze mam medzi smenami sotva 12 hodin .. a pod desat nejdem .. a zaujimavou zhodou nahod robim 5 dni .. den vola .. 6 dni den volna takze veselo a ty?
@luc.ka ... ja som robila paralelne dve skoly (PF UPJS fyzika a SJ TUKE enviromentalny manazment) , potom som dva roky tahala takto + styri roboty na ciastocny uvazok .. spala som raz za dva tyzdne .. tak som skolu nechala plavat a zacala tvrdo pracovat od podlahy .. teraz si robim popri robote manazment na UK, ale kvoli tejto praci musi teraz tiez pockat ... preto chapem ze to mas tazke (a ja som nateraz skolu zmrazila , lebo som sa v 25 prepracovala k tazkemu infarktu , ziadna slava
@luc.ka aj ja .. mna do takych extremov dohnala situacia v rodine, ale to na forum uz nepatri .. a aspon ta situacia je vdaka vsetkemu usiliu riesitelnejsia .. a relax a zivot vtlacam do tych volnych hodin
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
66 komentov
Ja ak mám byť úprimný neviem. Možno by som bral radšej prácu za 600€ a nebol v strese ako mať 1200€ a nemať pomaly svoj život.
Zdravie máme iba jedno!!!
Mechanik zarobí ovela viac ...teda zaleží od servisu .....
Ale 1200€ v hrubom je taký priemer (to neberem blavu)
K teme radsej byt stale v tempe...
Mám podobnú prácu momentalne robím tak 8aut denne a je to nuda cas ide pomaly...
Ked spravím denne tých 14 alebo opravujem tažké chyby tak je to parada čas ubehne ustatý som menej ako ked sa zasivame a bavíme a rozprávame sa (hold nemožes sediet naprazdno ,len pri robote)
V každom prípade je to relatívne
Ale v autorizovanom neviem...
škola dá v tomto smere kokot... tam sa cenia skusenosti tak isto odborné zameranie ak menis len kvapaliny brzdy a pod sracky nezarobis v servise ale ak mas certifikáty a si odbornik na prevodovky alebo vstreky prípadne PC soft tak zarobíš pekne...
A tie certifikaty ti pomožu ziskať v autorizovanom. Ak robíš v nejakom menšom a že si tam chlap na všetko (okrem pár nakladných odborných robôt , vstreky,prevodovky malo kdo sa šprtá už aj do štarterou) zarobíš viac než v autorizáku ale za cenu prostredia ...
Vacsinou vsak ta nezamestnajú na plný uvazok ale na živnosť (v tých mensích servisoch) tam to je finančne este výhodnejsie...
nejak tak kazdy tyzden by som to striedal keby sa dalo
Až ked sa človek odsťahuje a prijime celú zodpovednosť, uvedomí si, že to, na čo predtým hladel ako na velké peniaze je v skutočnosti velký trt.
polovicu života sa ženieme za peniazmi a druhú polovicu života si za tie peniaze kupujeme späť zdravie
V pohode by som zobral tú za 600 , mal by som viac času na oddych,zábavu, sem tam nejaký bočný príjem...
Určite viem o čom rozprávam keďže ako 19 ročný som robil 7 dní v týždni 12 hodín denne len aby som videl na výplatnej páske sumu 1150 €...spravil som si 2 krát voľný deň za mesiac ...ale vrcholom bolo asi to že som raz v robote vydržal 18 hodín
to nieje žiaden život potom ničiť sa v robote , to mi po mesiaci odišla psychika , do toho prišli stavy únavy , prestával som sa ovládať a neviem čo všetko ešte ...
určite by som také niečo už neurobil , IBA ak by som musel napr. kôli vlastnej rodine alebo niečo podobné
a neznášam, keď ja mám len sedieť na riti a nič nerobiť.
Nadmerný stres moc nezapadá do mojej koncepcie života, nech zarábam aj milión, bude mi nanič, ak budem kvôli práci nevyrovnaný.
ale ja si vyberiem 600 plus ak stihnem niečo bokom....
a vzdavam sa jej mozem osrat vsetky prachy aby som sa tu trhal a dokopy nic z toho "len" peniaze...
a druha moznost jej presne to co bude po tejto praci.
a kedze dnes je piatok a zajtra sobota,urcite to bude trhacka zase,no uz sa mi vsetci hompalaju na ko*ote
A bolo by to v pohode.
ale netreba sa obavat ja to take nemam....
no presne... po úplne busy dni som chopná ísť večer von a baviť sa, ale keď mám sedieť 12 hodín a točiť sa na stoličke, som z toho úplne rozbitá...
Stresujuce nie je, ked mam nieco urobit. Stresujuce je, ked mam urobit nieco, co sa NEDA stihnut. A nielen ze nestiham robit, ale este musim aj riesit ako to vyriesit, aby to nebol az taky problem.
Ono to na prvy pohlad vyzera tak pekne... ako taka "zodpovedna" moznost. Ale pobudnite si pol roka v stresujucej praci bez vyhliadok na zlepsenie a myslim, ze dost prehodnotite svoje chapanie stresu.
To, ze sa celu pracovnu dobu nezastavim totiz nie je ziadny stres.
eee, podľa mňa je to nejaká zotrvačnosť. keď si aktívna v práci, tak proste dokážeš aj po práci aktívne relaxovať. aj spánok je potom zdravší podľa mňa
a keď niekto nabehne do toho lenivého rytmu, potom je dlhodobo tak nejako rozbitý... aspoň teda u mňa to tak funguje, keď dlhšie nerobím, potom som aj doma úplne lemravá... nič sa mi nechce, a len mi tie dni ubiehajú, ani neviem jak.
@luc.ka veru to si odhadla dobre .. a napr aj po dovolenke sa mi horsie kraca spat v starom rytme dva dni som uplne vykolajena resp pri dlhsom ako dvojdnovom volne(aj to mavam raz do mesiaca
a čo robíš?
no ja hlavne ešte študujem, to je môj nekonečný príbeh, takže o nejakej robote sa moc nedá hovoriť
ok tak ja to zase nezaháňam do extrémov, ja rada aj relaxujem a žijem