klídek, času dosť ešte, nestresuj, všetko dobre dopadne
len jedna rada, ja som to robila skúšobne, nakoniec som na ten odbor nešla:
je veľmi jednoduché na TSP odpisovať (najmä na tých, čo sa konali v Bratislave), lebo sa tam sedí v radoch za sebou a čím je človek viac vzadu, tým vyššie sedí a tým pádom vidí cez plece tým čo sú pred ním.
neodpisuje. by ste neverili aké blbosti tam niektorí ľudia píšu.
vraj SCIO je jednoduchšie... bol som tam pred 2 rokmi a sedel som v klasickej triede btw viacmenej som sa tam len prešiel..nepripravoval som sa, ale ak chceš aby ťa prijali tak sa nato nemôžeš vykašlať
@livinka113 si jak ja tiez uz som v januari riesila hlavna vec je podla mna sformovat taktiku a na tu prides zcasti tym, ze si prejdes par testov z kazdeho rocnika, co by si podla mna mala urobit aby si sa zoznamila s testovymi ulohami.
proste akceptuj ze nestihnes urobit vsetky otazky a dopredu sa rozhodni, ktore robut nebudes. proklad. ked som pri najlepsej voli mala z priestorovej predstavivosti all in all 2 body skusobne, na ostro som tych 10 otazok proste preskocila.
dalej, tie otazky su stavane nie na vedomosti ale na tvoju logiku, ci dokazes odhalit, ze len dve moznosti byvaju fakt k veci, a ked dokazes tieto dve urcit, uz sa ti oplati tipovat, inak sa to matematicky nevyplati.
no a potom to stare zname ries najprv otazky, v ktorych si si najviac ista a ako nahle ti nejaka uloha zabera viac casu, ser na nu... otazky?
@purenarcissism nebolo to nenapadne, ja som sa tu s tym chvalila uz asi sto tisic raz a myslim ,ze s tym urobim lepsi argument, aj v tomto pripade, aj ked dievcine radim ako postupovat
ja odporučam internetový kurz na aleph.cz Pre tých čo nie sú obdarený logickým myslením napr. Je to tam pekne vysvetlené všetko, sú tam riešené typy príkladov, ktoré sa často na tsp vyskytujú a bohužiaľ keby som to našla skôr a prešla všetky sekcie tak mam omnoho vyšší percentil. Z tej jednej sekcie čo som si prešla som mala plny počet bodov naostro. Takže veľmi doporučujem
@3 jj, este nikto to nespravil na 100% ale je to najlahsia vec na svete
ono mozno nie je tazke dosiahnut ten vyssi percentil, na ktory staci aj polovica testu, takze tym padom asi nebude najlahsi na svete
často sú typové príklady, veľmi podobné, takže keď vieš ako to +- riešiť tak je to určite lepšie ako dlho na niečim rozmýšľať, lebo času tiež nieje moc nazvyš..ale je tam myslím viac času ako pri SCIOm neviem už presne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
len jedna rada, ja som to robila skúšobne, nakoniec som na ten odbor nešla:
je veľmi jednoduché na TSP odpisovať (najmä na tých, čo sa konali v Bratislave), lebo sa tam sedí v radoch za sebou a čím je človek viac vzadu, tým vyššie sedí a tým pádom vidí cez plece tým čo sú pred ním.
neodpisuje. by ste neverili aké blbosti tam niektorí ľudia píšu.
fakt
chodila som aj na kurz a tak
ale fakt nič ťažké
proste akceptuj ze nestihnes urobit vsetky otazky a dopredu sa rozhodni, ktore robut nebudes. proklad. ked som pri najlepsej voli mala z priestorovej predstavivosti all in all 2 body skusobne, na ostro som tych 10 otazok proste preskocila.
dalej, tie otazky su stavane nie na vedomosti ale na tvoju logiku, ci dokazes odhalit, ze len dve moznosti byvaju fakt k veci, a ked dokazes tieto dve urcit, uz sa ti oplati tipovat, inak sa to matematicky nevyplati.
no a potom to stare zname ries najprv otazky, v ktorych si si najviac ista a ako nahle ti nejaka uloha zabera viac casu, ser na nu... otazky?
ale páči sa mi ako si nenápadne zakomponovala svoj percentil do tejto konverzácie
ono mozno nie je tazke dosiahnut ten vyssi percentil, na ktory staci aj polovica testu, takze tym padom asi nebude najlahsi na svete