@tomias asi ti uslo ze tunely (aj piercingy a tetovania) nie su o tom ci sa to nosi alebo nie , to sa nosilo, nosi sa a bude sa nosit to neni jak nejaky pojebany strih rifli, farba toho a toho..ja len aby si bol v obraze
@piter09 v istom africkom kmeni (bohužiaľ, meno si nespomínam a nedarí sa mi ho nachytro vygoogliť, ale venoval sa tomu P. Barabáš vo svojom cestopise/dokumente) je taký zvyk, že dievčatá, ešte ako panny, nosia hlinené "tanieriky" pripomínajúce tunely v ušiach, dávajú tým na vedomie, že sú voľné. Po tom, ako sa vydajú, už nenosia tie "tanieriky" v ušiach, ale v spodnej pere - čím väčší tanierik, tým viac je daná žena rešpektovaná, priemer tanierika sa postupne zväčšuje
áno, tých kmeňov je viac, ale v tom dokumente vraví len o tom jednom konkrétnom, a keďže sa mi nepodarilo vygoogliť konkrétne názvy, nechcela som sem dávať nepodložené tvrdenia
a z @16 sa dá implikovať, že tunely v podrate vyjadrujú, že ide o pannu a chlapi, čo nosia tunely neviem, lebo pôvodne ide o výhradne ženskú záležitosť
@darkestangel cize myslis, ze sa to sem dostalo z afriky? alebo tym chces povedat, ze ludia si uz nevazia stare tradicie a zvyky, ci si chcela len ukazat, ze vies aky to ma povod?
este by ma zaujimalo, ci ta na obrazku je volna alebo nie, lebo ma tanierik aj v usiach aj v pere
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
» www.ethnosumba.sk/...
@tomias záleží od toho v akej spoločnosti sa pohybuješ a podľa mňa je to dosť rozšírené aj dnes mne sa to teraz zapáčilo
Jebte nato, všetci
pre ilustráciu:
ale k veci, myslím že je takých kmeňov viac :ehm:
áno, tých kmeňov je viac, ale v tom dokumente vraví len o tom jednom konkrétnom, a keďže sa mi nepodarilo vygoogliť konkrétne názvy, nechcela som sem dávať nepodložené tvrdenia
a z @16 sa dá implikovať, že tunely v podrate vyjadrujú, že ide o pannu a chlapi, čo nosia tunely neviem, lebo pôvodne ide o výhradne ženskú záležitosť
este by ma zaujimalo, ci ta na obrazku je volna alebo nie, lebo ma tanierik aj v usiach aj v pere
a žena na obrázku voľná nie je, pretože má tanierik v pere (to je smerodajné)
ina kultura moze znamenat aj iny vyznam niektorych veci
nebudes napr. nejakym kulturam, co pouzivaju svastiku teraz kricat ze su nacisti