Všeobecne syry nevyhľadávam (okrem quattroformaggi hue zlý fór) ale ak, tak zjem či už nejaké smradľavé, fetu som zabudol odfajknúť, potom naše slovenské údené a tieto.
Asi je predošlá veta oxymoron ale čo už, moje znalosti syra sú zlé.
keď sme pri tom, aký je rozdiel medzi ajdamom a goudou?
oboje stoja v lidli rovnako a aj mi chutia zhruba rovnako (nejedla som oba naraz, tak neviem, či by som takto spoznala rozdiel, ale či mám niekde jeden alebo druhý, nevidím v tom rozdiel)
nechce sa mi klikat ale asi vsetky...minimalne pri nejakej priprave a aj ine napr. taky ostiepok dokonaly tam nie je..a este som raz mala nejaky taky drahsi to bol a bolo to nieco ako hermelin s nivovou plesnou vo vnutri ten bol paradny ale uz neviem co to bol zac tak ho neviem najst
Noo ja som milovnik syrov ci uz niva, eidam, mozzarela, parenica, korbacky, kozi, ovci, trojuholnikovy, hermelin, parmezan aaaaa tak je toho moc a ta posledna moznost ma zabila
@mielikki ale nie mal by byť rozdiel hlavne v kyslosti, pH a množstve minerálov a vápnika... aspoň pokiaľ ide o tie "pravé" holandské príp. švajčiarske syry eidam a gouda...
@salora a je v poriadku, že necítim chuťový rozdiel?
a výživovo je teda ktorý lepší? ke´d už sa chuťou ani cenou nemusím riadiť, keďže je to mne to isté, tak môžem zvažovať aj toto
@salora tak to už nezostáva nič iné iba sa naučiť čítať Inak, ja mám tiež rád všetky syry ale divný chuť má podľa mňa Leerdammer a Ementály rôzne, takú kyslú čiže ich veľmi nejem
@devanelemen Leerdammer mi celkom chuti, ale classic, nie tie nejake light a pod. Ale nedávno som ochutnal francuzsky epoisses a langres - orgazmus v celej dutine ustnej
@mielikki dnes sme pri obede akurat s bratom chutnali, ze aky je medzi nimi rozdiel ajdam sa mi zdal taky "horkejsi", gouda mala jemnejsiu chut, ale tiez to neviem nejako popisat. zhodli sme sa ale, ze gouda je lepsia
neviem, ci je camembert a hermelin to iste (asi ano?), ale mam pocit, ze hermelin mi chuti viac - camembert mi trochu aj akoby nie resp. nemam vzdy nan chut ani zdaleka.
okrem toho mam velmi rad ostiepok, parenicu neudenu a udenu a korbaciky/nite udene aj neudene. Ovci syr udeny aj neudeny.
Dalej mam (menej ako predosle) rad cheddar. Tofu sa asi neda povazovat za "vegansky syr", ale kedysi som si myslel, ze to je nieco take A kazdopadne mam rad tofu, hlavne lahodkove od Luntner, to je totalna lahodka.
Brie velmi nemam rad.
Este aj Kravicka je v pohode - mam voci nej despekt kvoli tomu zlozeniu, ale s hanbou musim priznat, ze odhliacnuc od mojho nazoru mi ako taka chuti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
Asi je predošlá veta oxymoron ale čo už, moje znalosti syra sú zlé.
oboje stoja v lidli rovnako a aj mi chutia zhruba rovnako (nejedla som oba naraz, tak neviem, či by som takto spoznala rozdiel, ale či mám niekde jeden alebo druhý, nevidím v tom rozdiel)
Parmezán, niva, plesne všeobecne, mozzarella, oštiepok, cesnakové syry, grécke syry v náleve,
a výživovo je teda ktorý lepší? ke´d už sa chuťou ani cenou nemusím riadiť, keďže je to mne to isté, tak môžem zvažovať aj toto
mám rád, keď je riadne vyzretý a tvrdý, nie ako guma
okrem toho mam velmi rad ostiepok, parenicu neudenu a udenu a korbaciky/nite udene aj neudene. Ovci syr udeny aj neudeny.
Dalej mam (menej ako predosle) rad cheddar. Tofu sa asi neda povazovat za "vegansky syr", ale kedysi som si myslel, ze to je nieco take A kazdopadne mam rad tofu, hlavne lahodkove od Luntner, to je totalna lahodka.
Brie velmi nemam rad.
Este aj Kravicka je v pohode - mam voci nej despekt kvoli tomu zlozeniu, ale s hanbou musim priznat, ze odhliacnuc od mojho nazoru mi ako taka chuti