na strednej škole je zvykom, že učiteľom sa hovorí pán/pani profesorka. Príde mi to strašne smiešne, pretože ako som začala chodiť na výšku tak tam som len spoznala Pánov profesorov a keď si predstavím napr. moju bývalú učiteľku nemčiny na gympli, ktorú s
to Mliecakkorova: "a oni majú ešte aj tú drzosť ma opravovať... že pani profesorka"
a práve toto sa mi zdá absurdné... pretože sa hnevajú na niečo čo neexistuje. Podľa mňa by sa malo učiteľom na strednej hovoriť podľa toho aký majú titul a bol by pokoj.
to Typek: mám aj oveľa väčšie problémy... len keďže toto je diskusné fórum prečo sa nerozprávať aj o blbostiach
a prave preto ja oslovujem ze pan ucitel/ucitelka... semtam su taki ucitelia, ktorim to vadi, lebo si zvykli...ale nic mi na to povedat nemozu...a ked povedia tak ich zopar dni volam pan magister/doktor a pod. potom ich to prejde vacsinou...
heh tak naši ,,profesory" sú mi naozaj smiešni...hehehe to by ste mali počuť tie ich ,,profácke" výroky...na úrovni MŠ...ale prečo nebyť dieťaťom celý život, všakže?
to Marydee: to by si sa divila čo dokáže vyliezť z učiteľov na výške... napríklad (je to z jedného našeho časopisu z rubriky "výroky našich profákov slávnych"):
"dúfam, že nebudem slzičkovať keď to budem čítať"
"musíte konať rýchlo, nie že vám pacient exne!"
"taká je pravda, na čo si rozprávate sprostosti"
"ja viem ako je to s chorými ľudmi, stále v strehu, mám to odskúšané!"
"F ako fluór alebo fanynka"
"my sme ju pripravili u nás na katedre, keď sme boli mladší no a vy ste vlastne ešte ani neboli"
"ten pes s tou pani tam neboli naraz, oni ich mali viacej"
"my sme vedeli, že sme skvelí"
"keď sa mi podarilo zreagovať s vodou"
"to, že sa naučíte reakcie, vám bude tak platné ako hadovi nohy"
cauko, fun of the cure, no nasi ucitelia na strednej nas daktori upozornovali, ze nie su profesori, ze ich zle oslovujeme, bol oto asi preto, ze sme zacinali, nas askola, to bola jedno poschodie ktore aj tka nepatrilo cele nam, iba polovica z neho, a preto bola atmosfera domacka, vynikajuca, pochvalujem si, ale casom sa to zauzivalo, zvykli sme si, a biologicka mi raz vravela, ze to aj potesi, ked ju tak oslovuju, tak jasne, rozdiel je obrovitansky, lebo ludi s titulom prof. si odskakali nieco, a pod 50tku som ani profaka nestretla este ,mozno aj vyssie, profaci a docenti su na oslovovanie haklivi, vsak si ho vydreli, necudo
tymnan strednej by sa malo vraviet pan doktor podla toho ci ma RNDr, a k nie, tak pan magister co znie uzasne trapne, a tak radsej ostaneme pri "provesorov"
pani kvazy profesorka, ako sa dnes mate? co ste si na nas , pani kvazy profesorka, pripravili?
ja som jediny z nasej triedy kto ich oslovuje profesorky a preco ? nikdy som sa nad tym nezamyslal a je mi to uplne jedno ci ma niekto titul trtac zadkov alebo inzinier proste mi je to uprimne z duse jedno
myslis mna ? mne je jedno kto ma ake vztahy s ucitelmi na skolach len hovorim ze ked ta niaky sere tak to prekusni sak zvysok zivota uz o nom nemusis ani pocut...
okrem toho na strednej skole ide len o papier... kto chce naozaj nieco vediet ide na vysku a kto ma ine plany tak nejde ale silne pochybujem ze si niekto bude potom po napr 10 rokoch so skoly pamatat nieco co v zivote nepotreboval...
chcela by som mat vase starosti. ucim sice na zakladnej a ziaci ma oslovuju pani ucitelka a niektori dokonca aj menom, pretoze ucim na dedine, kde zijem a vsetci ma poznaju a absolutne to nema vplyv na vyuku. a keby aj oslovovali pani upratovacka alebo pani velkomozna je to uplne fuk, na nic to nema vplyv. jednoducho, u nas je zauzivane nazyvat stredoskolskych ucitelov profesor, tak nevidim dovod, preco to riesit. preco si tak strasne potrpite na titul? ja mam VS, ale titul nepouzivam a ani som si ho oficialne neprevzala.
ja ked som prisla na novu skolu (osemrocne gymko) vsetci tam ucitelov oslovovali profesor a ja som na starej skole (tiez osemrocne gymko - prestupovala som v tercii) oslovovala ucitelov pan/i ucitel/ka... tak sa mi to zdalo strašne divé, najprv som všetých oslovovala po starom - učiteľ, ale nikto ma neopravoval... nakoniec som si zvykla na profesor. Mozno keby ma opravovali, robim im napriek... neviem.. teraz oslovujem profesor tiez nad tym niekedy rozmyslam ale vsak je to jedno...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a oni majú ešte aj tú drzosť ma opravovať... že pani profesorka... kokos. nad týmto sa veru často pozastavujeme
a práve toto sa mi zdá absurdné... pretože sa hnevajú na niečo čo neexistuje. Podľa mňa by sa malo učiteľom na strednej hovoriť podľa toho aký majú titul a bol by pokoj.
to Typek: mám aj oveľa väčšie problémy... len keďže toto je diskusné fórum prečo sa nerozprávať aj o blbostiach
"dúfam, že nebudem slzičkovať keď to budem čítať"
"musíte konať rýchlo, nie že vám pacient exne!"
"taká je pravda, na čo si rozprávate sprostosti"
"ja viem ako je to s chorými ľudmi, stále v strehu, mám to odskúšané!"
"F ako fluór alebo fanynka"
"my sme ju pripravili u nás na katedre, keď sme boli mladší no a vy ste vlastne ešte ani neboli"
"ten pes s tou pani tam neboli naraz, oni ich mali viacej"
"my sme vedeli, že sme skvelí"
"keď sa mi podarilo zreagovať s vodou"
"to, že sa naučíte reakcie, vám bude tak platné ako hadovi nohy"
"dobré ránko karkulky a vĺčkovia"
tymnan strednej by sa malo vraviet pan doktor podla toho ci ma RNDr, a k nie, tak pan magister co znie uzasne trapne, a tak radsej ostaneme pri "provesorov"
pani kvazy profesorka, ako sa dnes mate? co ste si na nas , pani kvazy profesorka, pripravili?
a nie len 50 roční sú profesori, u nás na škole je jeden profesor (skvelý človek, priateľský ku študentom) a má okolo 40 rokov