@thatzooey netreba sa riadiť tým čo píšu, sama si rozmysli koľko budeš potrebovať (teda či si tam budeš hádzať hudbu a tak). V podstate ak chceš, môžeš si dať 4GB na inštaláciu a všetky súbory hádzať na partíciu s Windows 7, no je to kravina a nezostane ti miesto na updaty či súbory čo budeš sťahovať (ak to budeš prípadne používať).
Btw to rozdeľovanie disku - skvelý návod (návod na 10.10, neviem aké chceš Ubuntu .
v pohode sa da vola sa to dualboot, najprv sedmicku, potom ubuntu najjednoduchsie...na sedmicku ja osobne vyhradzujem aspon 40GB a na Ubuntu staci aj menej, plus mus treba dalsiu particiu na swap..potom v ubuntu treba upravit grub podla svojho
co sa tyka vykonu hardware, kazdy komp, ktory zvladne sedmicku da ubuntu lavou zadnou
ak pouzivas W$7 uz dlhsie, urcite defragmentuj pred install. Ak mas liveCD, viac menej Mawerick urobi vsetku robotu za teba, od swapu az po Grub. Ja to mam riesene take ze particia pre Ubuntu, W$7 + Data particia. A ubuntu rozbehas vsade, ja som to rozbehal na masine s 128mb RAM, sice len LXDE ale slapalo to ako hodinky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ked instalujes, tak musis vytvorit samostatnu particiu pre kazdy oper. sys.
ale tu to mas uz cele :
» www.war-board.net/software/dual-b...
serte na mna ja som debil uz od narodenia
Podla mna idealne riesenie je take ako mam ja kazdy OS mat hardwerovo oddeleny (tj. na samostatnom HDD).
Btw to rozdeľovanie disku - skvelý návod (návod na 10.10, neviem aké chceš Ubuntu .
» wiki.ubuntu.cz/Pr%C5%AFvodce%2...
co sa tyka vykonu hardware, kazdy komp, ktory zvladne sedmicku da ubuntu lavou zadnou