Skor pre VS ako ste sa dokazali adaptovat do prostredia kde vas nikdo do nicoho nenuti no chcu od vas vela ? Bol pre vas velky sok ze ste zrazu museli makat sami ze vam vsetko nedali polopatisticky ze sprav toto a toto a je to ze si musite hladat vlastne
mne vyhovovalo ze som sa nemusel vobec pripravovat ani ucit pocas semestra lebo vsetko sa pisalo v poslednych dvoch tyzdnoch, ale zas sa mi to vsetko nakopilo. hlavnou motivaciou boli neskutocne tupi spoluziaci, co ma donutilo sa celu tu hromadu vynechanych prednasok(v prvej a druhej triede som na ne absolutne nechodil) doucit, len aby som neskoncil ako oni.
ja mám prvú skúšku až v januári (vlastne všetky ich mám až v januári-a je ich celkom dosť)...dva mesiace ako som tu som ani prstom nepohla, dneska ráno mi volal kamoš (ktorému na mojom štúdiu záleží asi viac ako mne samej) a nakopol ma pár teplými slovami, a čuduj sa svete, za 3 hod'ky som sa naučila tretinu skrípt jedného z predmetov...takže ja osobne odporúčam podporu okolia..alebo si vypracuj taký denný plán, kde si na každú vec vymedzíš nejaký čas, medzi iným aj na učenie
Je mi ťažké učiť sa niečo sama, hlavne, ak je to niečo, o čom nemám ani základný prehľad, keby som mala aspoň ten, ľahšie sa mi na tom stavia, viem, čo mám hľadať a tak... Ale nejak sa mi zatiaľ darilo, akurát si občas ponadávam na to, ako za nás niekto, kto na nás hodí celú robotu, môže zobrať peniaze
A ako sa do toho pustiť skorej? Pusti sa do toho skorej. Na to sa nedá nič iné povedať. Sú dva typy ľudí, jedni odkladajú a nezaujíma ich, čo bude zajtra a druhí sa stresujú a majú pred očami, čo sa stane, keď to nechajú tak a to ich donúti učiť sa. Ak si pri všetkom povieš, že ešte je dosť času, tak nikdy nezačneš s predstihom.
nás nikto nenútil ani na strednej, nepamätám sa, že by sme nejako dostávali domáce úlohy.... okrem slovenčiny. Takže som sa adaptovala už tam
nepíšeme však všetko až na konci, aj v polke semestra sú písomky, takže to nie je všetko úplne na kope... no na semináre sa veľmi nepripravujem, takže sa všetko učím len vtedy, keď už musím a celkom mi to vyhovuje, aj tak si z toho dlhodobo pamätám viac než väčšina mojich ehm kolegov.
ja vyslovene neznášam stres keď nestíham, takže vždy si na to nechávam viac času. samozrejme že niekedy to pomôže a niekedy nie, pretože sa stáva že si hovorím ešte je to ok, ešte je to ok, čooooo už len 3 dni???
závisí to hodne od školy, keby som študovala tam kde sa na skúšku stačí učiť deň, tak to určite vnímam ináč.
na strednej som to dosť flákala, predsa len, nejak nebolo potrebné sa extra moc učiť, teraz si to ale nemôžem dovoliť a nejak som si už zvykla na to, že sa proste musím učiť, tak sa učím (a dokonca už začínam mávať večer výčitky svedomia keď idem spať, že som slaboch a dal by sa ten čas využiť produktívnejšie čižee .. tak dva týždne tomu dávam a odnaučím sa aj spať)
neviem..ja sa učím na výške to čo už viem zo strednej...takže k tomu budem mať len titul.... ale na učenie som zvyknutá vždy naposlednú chvíľu, takže mi to problémy nerobí tak v pohode
Ako tu niekto vraví, že sa flákal dva mesiace My sa učíme z týždňa na týždeň ale nie z vlastnej iniciatívy, stále máme skúšania, testy, zápočty, pomaly každý týždeň niečo.
Učím sa, lebo ma to baví. Som na škole, ktorú som si sama vybrala a v žiadnom prípade nechcem "len tak" prechádzať. Keď treba, tak nespím, a učím sa, ale nejako to nepreháňam, tiež mám vždy na všetko čas.
Prvú skúšku mám o týždeň v pondelok, zápočet v stredu (ale to je len diktát), tak asi zajtra by som sa už mala začať učiť..
Neber to tragicky, sám si to chcel. S trochou zodpovednosti to pôjde..
od nas tam nikto nic nechce, nic nerobime, ani tam nechodm skoro. teraz nam zapisu znamky a je to. hej, chvalim sa. hej, viem, ze to v zivote budem mat napicu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
A ako sa do toho pustiť skorej? Pusti sa do toho skorej. Na to sa nedá nič iné povedať. Sú dva typy ľudí, jedni odkladajú a nezaujíma ich, čo bude zajtra a druhí sa stresujú a majú pred očami, čo sa stane, keď to nechajú tak a to ich donúti učiť sa. Ak si pri všetkom povieš, že ešte je dosť času, tak nikdy nezačneš s predstihom.
ja to odkladám a stresujem sa
nepíšeme však všetko až na konci, aj v polke semestra sú písomky, takže to nie je všetko úplne na kope... no na semináre sa veľmi nepripravujem, takže sa všetko učím len vtedy, keď už musím a celkom mi to vyhovuje, aj tak si z toho dlhodobo pamätám viac než väčšina mojich ehm kolegov.
závisí to hodne od školy, keby som študovala tam kde sa na skúšku stačí učiť deň, tak to určite vnímam ináč.
Učím sa, lebo ma to baví. Som na škole, ktorú som si sama vybrala a v žiadnom prípade nechcem "len tak" prechádzať. Keď treba, tak nespím, a učím sa, ale nejako to nepreháňam, tiež mám vždy na všetko čas.
Prvú skúšku mám o týždeň v pondelok, zápočet v stredu (ale to je len diktát), tak asi zajtra by som sa už mala začať učiť..
Neber to tragicky, sám si to chcel. S trochou zodpovednosti to pôjde..