Ahojte, keďže nám škola za chvíľku opäť začína, tak som rozmýšľala nad tým, ako veľa ľudí som už počula hovoriť o tom, že je veľmi dobré sa učiť pri hudbe. Aký je váš subjektívny názor na to ? Máte s tým nejaké skúsenosti ? A aký druh hudby by bol najvhod
že je ťažké sa sústrediť na učenie keď niečo robí hluk + keď je to tvoj obľúbený song má človek si to tendenciu spievať alebo tak...
ale tak každý je iný mne to nejde
ked sa uz ucim tak najlepsie v tichu, vacsinou ked sa musim ucit lahko dostanem nervy a teda mi vsetko vadi pocujem vonku deti sa hrat alebo buchat vo vchode ide ma yebnut.Ked som si robil neminu na pc s prekladacom a pocuval som pritom hudbu setko sa mi plietlo :/
ked ratam priklady, pustam si HIM
niekedy sa pri hudbe aj ucim, pustim si interpreta, ktoreho mam rada, ale cd, ktore nemam napocuvane. inak by ma to vyrusovalo
raz v zivote som si sam rysoval vykres a spravil som to paradne a počuval som Daniela Landu ale odvtedy uz vykresy nerobim len kupujem a Landu pocuvam stale
Keď tak, tak nejaká pomalá, bez slov a určite nie pop, rap, metal, rock... skúšal som pár krát klasiku a výsledok bol taký, že ma to buď rušilo, alebo som ju aj tak prestal vnímať
podla mna to ej obr blbost akoze do ucenia ti nemaju zasahovat ziadne vplyvy, mozno iba monnotone zvuky ako prsanie, sum...ked sa niekto dokaze ucit pri hudbe, to sa rovno moze ucit pri ludoch, ktory vykecavaju nevravim, ze niekomu sa moze ucit tak dobre, ale teda ja by som sa pri hudbe nenaucila nic, mna uz rozrusi kazda malickost, aj myslienka a nie to este pocuvat hudbu, kde poznam text naspamat, to by som vazne z toho nic nemala
všetko je o to zvyku, mne nevadi hudba pri učení, ale malo by to byť niečo bez spevu, proste len hudba, dokonca som počas skúškového počúvala nejaké electro proste správny hypnotický zvuk
závisí čo sa učím, ak sa učíš na nejaký jazyk, nie je dobre počúvať hudbu s iným jazykom, ale s tým istým jazykom by ti to mohlo ísť, že v pozadí počúvaš také niečo
Podla mna to zavisi od kazdeho samostatne. Mam spoluziacku, ktora sa rada uci pri hudbe, ide jej to tak lahsie. Ja mam napriklad problemy so sustredenim sa, a ked si pustim este hudbu, tak je to uplne v keli a cele ucenie mozem zabalit.
Ja sa ucim pri hudbe, vzdy ten prvykrat co vidim otazku, precitam si to, pozvyraznujem, popodciarkujem, atd...pocuvam velmi dynamicku muziku, aby ma to nakoplo a aby mi mozog pracoval ale je pravda ze uz to real ucenie ked to hustim do hlavy, to potrebujem ticho a klud.
podla mna to je strasne odlisne u kazdeho, rovnako ako niekto sa rad uci hned po skole a niekto az vecer ci pocas noci..ale celkovo asi plati ze ak pocuvas pesnciky kt. poznas mas tendenciu si ich spievat a tym padom venujes menej pozornosti uceniu.
ale podla mna taka klasicka hudba moze byt alebo existuju aj specialne nahravky ktore vraj podporuju ucenie, tak neviem skus nieco najst
Jedine instrumentalna hudba. K zadaniam si pustam skoro stale soundtrack z Now You See Me alebo nejake creepy zvuky typu Sopor Aeternus, jednak si podla toho playlistu viem sledovat cas, jednak mam taky epic filmovy pocit, ze yeaaaaah, od mojich vysledkov zavisi osud vesmiru
ked si čítam veci, ktoré rozumiem a učenie toho predmetu ma baví tak hej, ak je to hlúposť, ktorú sa treba mechanicky bifliť, tak radšej nie...alebo potom takú hudbu, ktorá má nejaké hladinoalfové účinky, napr. Hemisync, africké bubny a iné...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
ale tak každý je iný mne to nejde
najlepsie sa mi uci pri hluku
ale keď už hudba, tak taká nerušivá
niekedy sa pri hudbe aj ucim, pustim si interpreta, ktoreho mam rada, ale cd, ktore nemam napocuvane. inak by ma to vyrusovalo
závisí čo sa učím, ak sa učíš na nejaký jazyk, nie je dobre počúvať hudbu s iným jazykom, ale s tým istým jazykom by ti to mohlo ísť, že v pozadí počúvaš také niečo
ale podla mna taka klasicka hudba moze byt alebo existuju aj specialne nahravky ktore vraj podporuju ucenie, tak neviem skus nieco najst
Ale na skusky sa ucievam potichu rozhodne.
ozaj rozmyslala si o chodeni? myslim hore dolu po izbe,aj to pomaha niekomu (mne ano)