Ahojte, chcem sa opýtať, máte založený svoj účet v banke? Ak áno, v ktorej? Ste s ním spokojní?
O mesiac odchádzam do zahraničia na dlhší čas a potrebujem mať vlastné konto. Potreboval by som preto trochu poradiť s výberom účtu, najlepšie s čo najni
@2norbi2 otazka je kam odchadzas, ake ides co ja viem do rakuska ber slsp a pod. Treba sa zamysliet, kde maju nase banky svoje matky a tam maju aj ATM, tym padom maju urcite zvyhodnene vybery, ale necakaj ziadnu slavu (neviem ci nahodou prave SLSP ich nema zadara.) Vybery ma vo svojich ATM v zahranici aj CSOB, ale je tam taky chytacik, len si treba precitat sadzobnik Otazka je ci sa ti neoplati zalozit ucet skor v zahranici a odtial prelievat peniaze do SR.
@2norbi2 - slsp je sucastou skupiny erste group, ktora ma bankomaty v statoch ako Česká republika, Čierna hora, Chorvátsko, Maďarsko, Moldavsko, Rakúsko, Rumunsko, Srbsko, Ukrajina. Vybery su v ich bankomatoch zadarmo. Poplatky za ucet su podla toho, ci si student vysokej skoly alebo nie.
@hajzelodkosti Idem do UK na, zatiaľ, 2 roky a účet by som využíval výlučne na financovanie školy a vecí okolo. Čo som zatiaľ pozeral, tak žiadna banka, ktorá pôsobí na Slovensku, nie je v skupine, kt. funguje v aj Británii. Druhý problém môže byť v tom, že nemám 18 a tak by som si účet sám založiť zrejme nemohol..
@faino A ak som len na strednej? Je tam tiež nejaké zvýhodnenie?
@chevro idem na minimálne 2 roky, len problém by mohol byť v tom, že nemám 18 a nemohol by som si sám založiť účet.
@2norbi2 v UK si nemozes zalozit ucet, ked nemas 18? Hmm. Kazdopadne v SR mozes - studentsky a aj bezny balik, ale tam treba aj podpis zakonneho zastupcu myslim. Kazdopadne sa to musi dat v UK lacno a rychlo vyriesit. Takych ako ty tam chodia tisice. Staci hladat.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
čsob. nespoko.
inak asi pôjdem slsp
@faino A ak som len na strednej? Je tam tiež nejaké zvýhodnenie?
@chevro idem na minimálne 2 roky, len problém by mohol byť v tom, že nemám 18 a nemohol by som si sám založiť účet.