neucil, neucil, ale co je horsie neucil som sa ani 4. rocnik, takze zato to beriem tak sportovo, lebo stihnut sa to neda D z aj zmaturujem! zo sj neviem nic aletiez verim, ze zmaturujem, noska...mame tam taky slovnik ako pomocku -> vsetko opisem a budem dufat, ze mi daju zrobit a uz len dejepis...toho je vela, pomaly si zacnem citat asi uz viem asi tak 10% a nechcem mat jednotky z maturity, stacia mi 4 Cely zas na gymply som mal 2,3 znamky, ale vedomosti mam nulove ] vsadim to na humor
Ked nezmaturujem, pojdem v Sept., ale hanba bude velka ale ved kecali, ze maju brat ohlad na znamky...tak ked som mal cely zivot 2 z dejepisu tak snad mi prejst daju so 4 a vsade pocujem ze "maturita je ako plot, ked neprejdes prehodia ta" a taketo dristy co ja viem, co je na tom pravdy who knows..
existujú konkrétne techniky ako sa prinútiť učiť. Fungujú na tom princípe, že zvyšujú ako vnútornú tak aj vonkajšiu motiváciu, odbúravajú počiatočný odbor voči učeniu a vyvolávajú silný pocit naliehavosti.
Takže nie je pravda, že sa musíš spoľahnúť iba na disciplínu a nasilu sa prinútiť.
Najzákladnejšia technika je OKLAMANIE PODVEDOMIA.
Odpor podvedomia voči učeniu sa dá vypnúť ubezpečením podvedomia, že sa na oko budeš venovať len nejakej neškodnej, nenamáhavej činnosti.
Slúži na to veľmi účinná fráza:
Teraz sa nebudem zaoberať… (celá úloha), ale urobím len… (prvý krok úlohy).
V praxi to vyzerá takto:
Teraz sa nebudem učiť matematiku, ale len si otvorím poznámky.
Teraz nebudem písať referát, len napíšem zopár prvých riadkov.
Teraz si nebudem opakovať, len vyslovím prvé 3 vety.
Akonáhle spravíš prvý krok – otvoríš si poznámky, napíšeš prvé riadky, zopakuješ si prvé 3 vety – tak prekonáš počiatočný odpor. Myseľ možno ani nepostrehne, že plánuješ pokračovať v učení.
Ja oklamanie mysle používam každý deň. Napríklad pri cvičení. “Nedám si celý tréning, len chytím činku a zmením závažia.” “Ešte zabehnem po tamtú dieru v chodníku, potom skončím a pomaly odkráčam domov.” “Nebudem cvičiť celý tréning, len spravím ešte jednu sériu angličákov.” Napríklad aj dnešný tréning som takýmto spôsobom dal.
Príde ti to za vlasy pritiahnuté? Tak si to vyskúšaj a presveč sa sám. Začni s učením a povedz si: “Teraz sa učiť nebudem, len si prečítam úvodných 5 viet.” Ale nebuď kŕčovitý. Nechaj to plynúť.
Ďalších 8 techník ako sa prinútiť učiť doslova NA POVEL nájdeš tu: » bezbolestneucenie.sk/prinutit-ucit/...
S týmito technikami už nikdy nebudeš mať problém prinútiť sa učiť.
Všetky techniky sú ZADARMO
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
ale podľa mojho planu mam na kazdy predmet asi 2dni.. s tym, ze na anglictinu najmenej
ale dejepis je zabijaak..ked toto zmaknes si dobry
maturujem pondelok z troch predmetov, z jedneho utorok...
anglictinu sa ucit nebudem, tu dam pohode.
slovencinu sa ucim uz dva dni, dako mi to nejde do hlavy.
nosku neviem takmer vobec, neviem kedy sa to budem ucit, to ma cas.
matiku neviem, nechapem, budem dufat ze potiahnem dobru otazku.
ale tak dako to zvladnem
existujú konkrétne techniky ako sa prinútiť učiť. Fungujú na tom princípe, že zvyšujú ako vnútornú tak aj vonkajšiu motiváciu, odbúravajú počiatočný odbor voči učeniu a vyvolávajú silný pocit naliehavosti.
Takže nie je pravda, že sa musíš spoľahnúť iba na disciplínu a nasilu sa prinútiť.
Najzákladnejšia technika je OKLAMANIE PODVEDOMIA.
Odpor podvedomia voči učeniu sa dá vypnúť ubezpečením podvedomia, že sa na oko budeš venovať len nejakej neškodnej, nenamáhavej činnosti.
Slúži na to veľmi účinná fráza:
Teraz sa nebudem zaoberať… (celá úloha), ale urobím len… (prvý krok úlohy).
V praxi to vyzerá takto:
Teraz sa nebudem učiť matematiku, ale len si otvorím poznámky.
Teraz nebudem písať referát, len napíšem zopár prvých riadkov.
Teraz si nebudem opakovať, len vyslovím prvé 3 vety.
Akonáhle spravíš prvý krok – otvoríš si poznámky, napíšeš prvé riadky, zopakuješ si prvé 3 vety – tak prekonáš počiatočný odpor. Myseľ možno ani nepostrehne, že plánuješ pokračovať v učení.
Ja oklamanie mysle používam každý deň. Napríklad pri cvičení. “Nedám si celý tréning, len chytím činku a zmením závažia.” “Ešte zabehnem po tamtú dieru v chodníku, potom skončím a pomaly odkráčam domov.” “Nebudem cvičiť celý tréning, len spravím ešte jednu sériu angličákov.” Napríklad aj dnešný tréning som takýmto spôsobom dal.
Príde ti to za vlasy pritiahnuté? Tak si to vyskúšaj a presveč sa sám. Začni s učením a povedz si: “Teraz sa učiť nebudem, len si prečítam úvodných 5 viet.” Ale nebuď kŕčovitý. Nechaj to plynúť.
Ďalších 8 techník ako sa prinútiť učiť doslova NA POVEL nájdeš tu:
» bezbolestneucenie.sk/prinutit-ucit/...
S týmito technikami už nikdy nebudeš mať problém prinútiť sa učiť.
Všetky techniky sú ZADARMO