Co si myslite o vztahu ucitel a ziacka? Zda sa mi ze je to zakonom zakazane a tak.. ale ze keby ste si ten zakon odmysleli alebo ho nerespektovali, tak aky mate k tomu postoj? Mysôite ze by to mohlo fungovat?
podla mna je to chore ak je to stredoskolsky ci dokonca ucitel na zakladnej, ale no napr. taky vysokoskolsky profak keby ma povedzme 28 a ziacka 20 a viac to by sa dalo...
heh no asi by vykopli toho profaka, nenavidel by ho cely ucitelsky zbor ale to je asi moc scifi ak cojaviem, ak by ma neucil ten profak, tak mi by mi nevadilo, a na duhej strane ano, lebo by asi svojej (niekomu z mojej triedy) nadrziaval
ja si to neviem predstavit, mna ucky nemaju rady ani v profesionalnom zivote, nieto v osobnom
hmm..ale myslim ze taky vztah je urcite velmi tazke udrzat, hlavne ked proti vam ide cela spolocnost a zaroven by asi ucitel nebol velmi nestranny pri opravach znamok takze tak
neviem preco ale viac si dokazem predstavit vztah ziacka ucitel ako ucitelka ziak.. neviem ci to bude tou neatraktivnostou nasich uciteliek alebo hanblivostou chalanov
viem o jednom takom vztahu a bolu uplne stastny....profka so ziakom, ale s najvyssieho rocnika a ona je tiez pomerne mlada...on uz zmaturoval a ona medzicasom zmenila pracu a su stale spolu (aspon myslim)....kym boli na skole nikto z profakov to nevedel a zo studentov iba ja a este 2 ludia, cize v pohode
ahaaaa... uz som sa zlakla .. A Tichy je odjakziva moj idol.. teraz sme ho dostali na geografiu a som nenormalne zamilovana sak takeho jak on uz nenajdes..
Hmmmm mne sa už dlhšiu dobu páči jeden učiteľ, ale len páči, a myslím, že tie rozdiely sú predsa len priveľké na to, aby z toho mohlo čosi byť. Neviem, v danej situácii mi to príde len platonické a nereálne, ale keby to bola ozajstná láska... hmmm, ťažko povedať. Ale nesmel by byť priveľký vekový rozdiel a mali by byť obaja vnútorne vyspelí. Ale neviem-neviem... ako ja nemám voči ničomu predsudky, ale sama by som to reálne asi nedokázala. Tak naozaj.
a preco nie?? to vazne su na to zakony ze ziak nemoze mat vztah s ucitelom? nechce sa mi ved co je zle na tom? kde si videl/a taky zakon? nejak sa mi nechce verit ze na slovensku by to bolo zakazane...Robia ludia takym vztahom niekomu zle alebo obmedzuju??! nie takze nic nemam proti
Hm. V žiadnom prípade si to predstaviť neviem. Jednak kvôli objektívnosti, ak by ma mal dotyčný vyučovať, prípadne opravovať moje písomky, skúšať ma a potom mu mám doma uvariť večeru?! To by nešlo. Na výške sa mi to tiež nepáči, k čomu by to bolo, človek automaticky čaká že bude zvýhodnený svojím drahým a aby som si vysúložila známky, tak dík.. Možno vysokoškolský docent, asistent, ktorý nie je z mojej fakulty, oboru, alebo už aspoň mám ukončený predmet, ktorý on učí, ale rozhodne NIE s niekým, kto ma napríklad môže ten semester mať na skúške..
a btw, holyknight, ukáž mi profáka na VŠ, čo má 28?!
konfrontujem ten s tou vysokou..ak chodis s profakom, tak si znamky "nevysulozis" inak to nie je laska ako taka, ale uplatkarstvo a to je treste ako u nas tak v cr ;o)
ak ho lubis.. tak nepredpokladam, ze budes chodit k nemu i na skusku, prave kvoli tomu, aby sa o tebe nehovorilo ze si *** a ze si vyssie spominanym sposobom ziskala znamky..
ak okrem neho nikto iny neskusa.. je vysoka pravdepodobnost ze sa to naucis a budes to vediet.. teda tu znamku si koniec koncov zasluzis.. ;o)
//prepac ze pisem v druhej osobe, samozrejme som to nemyslel konkretne na nikoho ani na teba..
@26 ..pokial vsetko pojde dobre a bude ma to bavit ako doteraz, tak v 22 rokoch budem doktor a je mozne, ze skor nez sa niekde zamestnat/viest firmu, tak pojdem ucit na vysku.. ale predstavy mam zatial uplne ine, toto je len 'mozne'
@35 tak vies ale vysokoskolsky pedagogovia sa vseobecne volaju profaci...tymto oslovenim sa nechaju nazyvat aj niektori ucitelia na strednych ale to je nespravne
@36 : Ano, ja viem. Ja som nechcela rypkať, viem, že sa tak všeobecne daju volať, hoci drtivá vačšina z nich na takú úroveň ešte nedosiahla. Ale aj tak to nemení môj názor, že s pedagógom nič. Fakt. Iné by bolo, keby stretnem, ako hovoríš, niekde v bare chalaniska a povie mi, že robí PhD. na takej a takej fakulte. Ale z mojej fakulty nikoho..
Uha ta tema sa trosku zmenila ale suhlasim .. sak moze byt taky mlady a robit profaka na vyske.. aj ked si myslim ze je to nespravne .. lebo tak je divne ked ta ma ucit niekto pomaly mladsi nez ty..
@36 - vysokoskolsky ucitelia sa nenechavaju nazyvaz profakmi...neviem ako je to u vas, ale tak to nefunguje...profesor je len ten, kto ma taky titul...ked je niekto magister, tak ho volame magister, ked je niekto doktor, tak doktor, a podobne...niektori sa vedia aj urazit, ked ich nazves napriklad profesorom, ked profesor nie je...takze spravne je volat ucitela profesor, jedine vtedy, ak je naozaj profesorom...
no tak moj nazor, ze na vyske je to uz jedno, na strednej tiez, pokial ten ucitel nema neakych 50 a ziacka 16 a na zakladnej no neviem... ked tak deviatacka a neaky fakt mlady ucitel, cca 30 rocny este mozno by sa dalo aj to neviem no aj ked je verejne zname, ze uz take deviatacky (a budme uprimni.. aj osmacky sa kur.ia kade s kym, cize asi je to uz jedno, pokial to vedia neako udrzat v tajnosti a maju sa o com bavit... mozno... ako pokial to nieje deviatacka typu salene decko, pri.ebane a proste no ved kazdy chapeme a pozname DDD tot asi vsetko k teme
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
hmm..ale myslim ze taky vztah je urcite velmi tazke udrzat, hlavne ked proti vam ide cela spolocnost a zaroven by asi ucitel nebol velmi nestranny pri opravach znamok takze tak
ešte aj ten nový španiel je teplý
myslím že nie santi, ale taký čo učí španinu a má pírsing v obočí a v uchu...
a btw, holyknight, ukáž mi profáka na VŠ, čo má 28?!
avsak rozlisujem fyzicku pritazlivost a lasku..
na vyske sa to stava a na strednej je to mozne tiez..
o zakladnej sa nebavim..to je pedofilia alebo "rodicovska" laska
co sa tyka strednej... neviem preco tomu branit..avsak nech sa maju radi, nie vsak fyzicky..
a ked su obaja dospeli.. tak uz je uplne jedno ake su ine vztahy ktore ich spajaju //myslim ucitel-ziak//
teda ak sa maju radi.. nech sa maju radi, prikladov je viac nez dost..
konfrontujem ten s tou vysokou..ak chodis s profakom, tak si znamky "nevysulozis" inak to nie je laska ako taka, ale uplatkarstvo a to je treste ako u nas tak v cr ;o)
ak ho lubis.. tak nepredpokladam, ze budes chodit k nemu i na skusku, prave kvoli tomu, aby sa o tebe nehovorilo ze si *** a ze si vyssie spominanym sposobom ziskala znamky..
ak okrem neho nikto iny neskusa.. je vysoka pravdepodobnost ze sa to naucis a budes to vediet.. teda tu znamku si koniec koncov zasluzis.. ;o)
//prepac ze pisem v druhej osobe, samozrejme som to nemyslel konkretne na nikoho ani na teba..
@13 - on je v mojom veku, ale ked spolu zacali chodit, tak 18 este nemal...
@36 my nasich ucitelov tiez volame profesori..