zalezi od toho aky by to bol predmet..a keby som mal medzi 1 a 2, mal by som hlboko v p..cize asi aj ano..no dobre, ale to je silne fiktivne, stalo sa mi iba ze som tych spocitanych bodov mal menej, ako malo byt a to som sa ozval vzdy
záleží ktorý z mojich učiteľov by to bol... niektorí sú takí fajn, že by mi tú známku nezhoršili, ale niektorí..... ešte mi zhoršia známku za to, že som ich na to upozornila...
samozrejme, že by som mu to nepovedala. ved preco nemat o bod viac? a navyse teraz sa aj tak skoro vsade hodnoti iba podla bodov a znamky su len orientačne
Raz som to urobila, lebo som sa bála, že keby na to prišiel, tak by bolo zle a skončilo to tak, že potom všade rozprával, že za 50 rokov čo učí sa mu niečo také nikdy nestalo a že aký som čestný človek ale už by som to neurobila znova... vtedy som to brala príliš vážne
pravdáá ... ale mala som spolužiačku, ktorej dal učiteľ na vysvedčení 1 a ona išla za ním s tým, že si ju nezaslúžila a že tie známky boli skôr na 2 .. prehovárali sme ju a pozerali či je akože v poriadku, ale aj tak za ním išla ..bola do neho zamilovaná a aj on do nej zrejme ..
Dva krát sa mi to stalo, obakrát som to šla reklamovať, učiteľky povedali, že to nič nie je, že je to milé, že som sa priznala, ale že mi tú lepšiu známku nechajú
Neviem, občas by som to možno aj povedala.. ale zvyčajne záleží na tom, či mám pocit, že je to fér. Napríklad prednedávnom sa mi to stalo - jeden bod mi omylom započítal, a bolo to medzi 5/6.. na druhej strane, iný mi nezarátal (naschvál som sa opýtala, prečo za tak ľahkú otázku sú až tri body a keď mi prečítal, aké tri hlúposti tam mali byť hodnotené, zistila som, že minimálne jednu mám... lenže on mi akurát vynadal, že prečo sa hneď urážam, veď je to jeden bod v jednej malej písomke a aj tak nič nezmení) .. tak som si povedala, že OK, jeden si mi dal navyše, ale druhý si mi zobral a vôbec som nemala zlý pocit z toho, že som to nepovedala..
najkrajšie je, keď si profesor na vašej písomke nevšimne vašu chybu a dá vám jednotku, a potom vám písomku z ruky vytrhne spolužiak ktorý má 4, aby si to skontroloval, či sa profesor nepomýlil v jeho písomke...niečo tam nájde, ukáže profesorovi vašu písomku akože "aha, a jej ste za to dali bod a mne nie"...a vy skončíte s horšou známkou a spolužiak s pochvalou aký je všímavý
tak... isto by som váhal... 1 je skvelá vec... ale mať svoju česť... hoci to vyznie možno divne... je pre mňa tiež doležité... ale asi by zvíťazilo moje ješitné, chamtivé, zlé a nenažrané ja... a mlčal by som...
Čo sa pamätám, vždy som bol "reklamovať" zle spočítané body, či už mi to prilepšilo, alebo pohoršilo. Hlavne chcem byť ohodnotený za to, čo viem a nie za to, čo si učiteľ nevšimne.
jeden profesor mi raz neprávom pridával body vedome, asi z ľútosti inak pokiaľ sú písomky nie na percentá, ale na známky, idem a vždy si vydobijem lepšie hodnotenie (nájdem nejakú malú nejasnosť, na ktorej nahrabem pol boda či bod)
určite nie, takú príležitosť by som si nenechala ujsť, hlavne ak by tá známka bola z matematiky, ale pár krát som to spravila, ale keď som mala o bod menej ako som mala mať, tak som s tým hneď išla za učiteľom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Zaleži na tom ktorá profka.
Ak dostanem jednotku, ani nepozerám na počet bodov
a keďže sme si pravidelne so spolužiakmi porovnávali písomky, občas to urobili za mňa............boli sme k sebe takí dobrí...........
ale je to ich chyba
keby som sa ja pomýlila tak by mi na známke neodpustil...
...a veď mýliť sa je ľudské a je to predsa človek
@49 nejak tak
ale potom mi našla niečo zle opravené, takže som sa toho bodu nezbavil