ked chcem ísť na pedagogickú výšku ..mám názov programu,že .." etická výchova v kombinácii " ...tak to mám ako napísať na prihlášku ?v kombinácii s akým predmetom ?-to si ja sama môžem zvoliť,či ako ?alebo vlastne čo s tým mám
@anniedecadence a čo by som si mala dať ? ja som už zúfalá,lebo chcem ísť bez skúšok ( pedagogika vôbec je ako záchrana ),lenže neviem,čo mám ísť skúsiť a chcem len do trnavy ..a tie kombinácie ..neviem vážne ,čo s tym ..už som videla aj etickú v kombinácii s angliunou ..tak to ma ešte napadlo
@nixxina už som si pozrela v trnave ...anglina + etika...ale to mám napísať na tu prihlasku ?že pedagogicka fakulta a odbor ?-..Učitelstvo anglickeho jazyka a etickej výchovy,ci ako ?
Tak podstatné je dať si niečo, čo ťa bude baviť, ale etickú by som si nedávala, to potom radšej nejakú NOSku alebo čo, keď to je taký strašne úzkoprofilový predmet a uživí sa s tým málo ľudí.
A však niekde na nete určite nájdeš aj vzor prihlášky, možno aj an stránke školy, a tam nájdeš aj možné kombinácie a všetko.
A ku nám do NR pokiaľ viem tak tiež na niektoré učiteľské odbory berú bez prijímačiek, máš to kúsok od Trnavy, tak možno popremýšľaj aj nad tým, ak by ti to náhodou vyhovovalo.
@natuska6262 hej tak ..akoze aj keby napises ucitelstvo predmetov eticka vychova v kombinacii s anglickym jazykom... oni to pochopia im staci ze zaplatis
@sarah_whiteflower áno,viem do nutry si idem dať dve dalšie prohlášky,ale som zdaleka,čiže dochádzanie minimálne 5 hodinové každý raz : disappointed: takže "úžasné " ..
a vybrala som si prakticky NItru už aj v tomto ..len neviem,či si mlžem dať na jednu FF fakultu dva programy,samozrejme na iné prihláškya ..ale aj tak neviem ...a či ma potom pôrijmú na ten prvý ( a to je cestovný ruch )...a na ten tam veľmi túžim ísť,to je ,ôj sen ...chápeš ma ?
@nixxina ved to mi je jasné ale napíšem to tak ucitelstvo toho a toho v kombinaci is ...ale kebyze viem,co chcem ..sakra
@natuska6262 No, nebudem ťa od toho cestovného ruchu ani odhovárať ani nič, ak je to teda tvoj sen, tak ti len poviem, že do Nitry na tento odbor vezmú takmer každého, takže je to v pohodičke.
A však na stránke UKF určite nájdeš, či je možné podať na jednu fakultu viacero prihlášok, ale ja som si pri mojom prihlasovaní sa podávala obidve prihlášky na Filozofickú fakultu a viem, že sa to dalo, čiže si myslím, že by to nemal byť nejaký problém.
@sarah_whiteflower ty tiež chodíš do Nitry ? to naozaj tam berú skoro všetjých ?ja zase som počula od troch ľudí,že tam sa hocikto nedostane tak potom kde je pravda
neviem,či sa to dá,Nitra má zle spravenú webovú stránku,ale už som napísala na oddelenie tak uvidíme
@natuska6262 za sto rokov ti možno aj odpovedia Ale tak ako fakt, na ten cestovný ruch neviem, nakoľko je záujem verzus pomer prijatých, opäť raz je to s tým, že si treba pozrieť štatistiky na nete, koľko sa ľudí hlásilo a koľko vzali... najkonkrétnejšie na tento odbor neviem, na koľko berú ľudí, ale čo viem, tak na UKF sa podľa mojej skúsenosti fakt dostane každý. Na môj odbor dokonca ani nenašli toľko ľudí, ako chceli pôvodne brať, a miesto 15 nás vzali 8
Hmmmm, a čo sa týka profiek, to ešte neznamená, že je to dobrá škola. Neviem, aká je úroveň konkrétne toho odboru, o ktorý máš záujem, náš je na tom dosť dobre. Ale garantujem ti, že taký organizačný bordel, ako je na UKF, si nikde v živote ešte nezažila a už ani nikdy nezažiješ
No ked chces aby skola mala aj nejaku uroven tak si vyber radsej Nitru ako Trnavu inak tam, kde robia aj prijimacky ( aj ja som mala a neboli tazke) mozes byt ista ze je nejaka uroven a kde niesu tam beru kazdeho ale na januara uz polovica ziakov tam nestuduje...ja mam ucitelstvo pedagogiky a estetickej vychovy ale ci su na etiku prijimacky to ti neviem povedat ale to zavisi aj od toho ze s cim ju chces kombinovat...mozno ze z druheho odboru budes mat a ked tie urobis tak si automaticky prijata...( aj ja som mala iba z pedagogiky a estetiky som nemala ) takze takto ale studuju tam kamarati a etika je asi najlahsi odbor len neviem ze potom co snou budu robit...( ale to je len moj nazor )
Ja na tvojom mieste by som si etickú výchovu v kombinácii nedával. Musíš to brať tak, že aj keby si napríklad nenašla uplatnenie v školstve, tak by si si mala podľa mňa vybrať kombináciu, ktorá by mohla mať uplatnenie. Ak by si si vybrala napr. nejakú angličtinu v kombinácii, tak keby si bola v nej dobrá, (lebo z vlastnej skúsenosti viem, že nie každá učiteľka je dobrá v tom čo študovala) tak by si mohla mať uplatnenie v prekladoch atď. Ale to by si musela byť nielen dobrá.
Toto čo som tu napísal o kombináciách je len príklad. Skôr myšlienka je to, čo by si si mala zobrať k srdcu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@nixxina už som si pozrela v trnave ...anglina + etika...ale to mám napísať na tu prihlasku ?že pedagogicka fakulta a odbor ?-..Učitelstvo anglickeho jazyka a etickej výchovy,ci ako ?
A však niekde na nete určite nájdeš aj vzor prihlášky, možno aj an stránke školy, a tam nájdeš aj možné kombinácie a všetko.
A ku nám do NR pokiaľ viem tak tiež na niektoré učiteľské odbory berú bez prijímačiek, máš to kúsok od Trnavy, tak možno popremýšľaj aj nad tým, ak by ti to náhodou vyhovovalo.
a vybrala som si prakticky NItru už aj v tomto ..len neviem,či si mlžem dať na jednu FF fakultu dva programy,samozrejme na iné prihláškya ..ale aj tak neviem ...a či ma potom pôrijmú na ten prvý ( a to je cestovný ruch )...a na ten tam veľmi túžim ísť,to je ,ôj sen ...chápeš ma ?
@nixxina ved to mi je jasné ale napíšem to tak ucitelstvo toho a toho v kombinaci is ...ale kebyze viem,co chcem ..sakra
A však na stránke UKF určite nájdeš, či je možné podať na jednu fakultu viacero prihlášok, ale ja som si pri mojom prihlasovaní sa podávala obidve prihlášky na Filozofickú fakultu a viem, že sa to dalo, čiže si myslím, že by to nemal byť nejaký problém.
neviem,či sa to dá,Nitra má zle spravenú webovú stránku,ale už som napísala na oddelenie tak uvidíme
nebudem ta radsej citat ano
@sarah_whiteflower a čo tam ty študuješ?
takže super,mám možnosť sa tam dostať
ale myslím soi,že je to dobrá škola,každá moja profka je stade
no ved to že za sto rokov,lebo som im tam už písala pred pár dnami a stále nič na študijné som rovno písala,le to ani keby som "nemusela " ..
hm,ani ja neviem,kde to je ,ale dúfam,že budem tam prijatá
Každý má možnosť dostať sa na vysokú školu
Hmmmm, a čo sa týka profiek, to ešte neznamená, že je to dobrá škola. Neviem, aká je úroveň konkrétne toho odboru, o ktorý máš záujem, náš je na tom dosť dobre. Ale garantujem ti, že taký organizačný bordel, ako je na UKF, si nikde v živote ešte nezažila a už ani nikdy nezažiješ
slovinu ?tú si tam dávam aj ja
ja viem,viem...ale no myslím,že Nitra je dosť dobrá škola
No a... to uvidíš, keď tam prídeš... tam nielenže pravá ruka nevie, čo robí ľavá, tam palec nevie, čo robí ukazovák
No a k tomu "dobrá škola"... rozhodne existujú na Slovensku aj horšie
Ok, sekla som sa ja netusim, a ked maju 400 tak to je este ubohejsie.
Ja som napisala 600, lebo mi tak bolo povedane u nas v Nitre.
Pointu si pochopil
Ok, sekla som sa ja netusim, a ked maju 400 tak to je este ubohejsie.
Ja som napisala 600, lebo mi tak bolo povedane u nas v Nitre.
Pointu si pochopila
Toto čo som tu napísal o kombináciách je len príklad. Skôr myšlienka je to, čo by si si mala zobrať k srdcu.