dnes som už dosť googlila a začínam byť zúfalá... rada by som šla na prekladateľstvo, jazyky angličtina/španielčina... viem, že na prvý jazyk sa robia prijímačky vždy, ale čo ten druhý? viem, že v banskej bystrici a v nitre sa robia, ale ako je na tom b
Zo spanielciny sa robia, ale dostali sa tam aj ludia, co mali spanielcinu len rok Hlavna porcia bodov su testy studijnych predpokladov - mix logickych a ktovieakych uloh. Potom za asi 1/2 z toho bodov je test z AJ a test zo SJ je este tusim o kusok menej.
Ale najviac by som ti odporucil pozriet sa este niekde v Cesku
jéé, díki za inf len neviem, ako s tým českom... ja moc ani do bratislavy nechcem ísť, mala som pekne naplánovanú bystricu, ibaže tam je napísané, že mám mať španielčinu na úrovni strednej školy, čiže to asi nie... tak teraz neviem ale každopádne ďakujem za info
Kludne si mozes dat aj tu Bystricu, mozes to minimalne skusit Tieto poziadavky su vzdy skor orientacne a ked napises test, nikoho nebude zaujimat, ci si mala spanielcinu priamo na strednej
Cudovala by si sa, kolko retardov je na vysokych skolach Sadni si teda viac nad tu spanielcinu, za rok sa da jazyk naucit o 400% lepsie, ak si na to vyhradis cas
spanielcinu v BB zvladnes myslim aj samostudiom ale musela by si zacat makat uz teraz lebo ti tam pridu zahranicni spanielski lektori a dost studentov tam "utecie" lebo sa proste zlaknu
je na tebe ako sa k tomu za tento rok postavis... keby velmi chces zvladnes...
v BA by som to neriskovala tam su myslim aj primacky
@saddestheart Bratislava: Robíš prijímačky z oboch jazykov + test všeobecných predpokladov. Testy z jazykov majú rovnaké bodové ohodnotenie (max 250 bodov každý), test všeob.predp. má max 500 bodov, pričom tam máš 50 otázok a každá je za 10 b.
Test všeob.predp. je náročný ak ťa nezaujíma história, ekonomika, politika, nemáš logické a analytické myslenie nerada dlho čítaš trošku zložitejšie texty. Angličtina bola podľa mňa na takej stredne ťažkej úrovni a to ju ovládam veeeľmi dobre. Španielčina-to neviem, ja som mala ruštinu a to bola malina... K ANJ aj RUJ som mala čítať zopár kníh, ku ktorým boli potom tiež otázky..
Zdroj: účasť na tohtoročných prijímačkách FiF UK BA prekl./tlm. ANJ/RUJ
ďakujem všetkým za pomoc ja som bratislavu napísala, lebo som už fakt nevedela, že čo, tam fakt veľmi nechcem ísť @mindyourownbusiness ten test zo všeobecných by som asi nedala, lebo teda ekonomika a politika fakt nie sú pre mňa nitru som pozerala tiež, ale tam nebola španina@nixxina no ja som na tej ich stránke čítala, že sa vraj robia ja zo španielčiny a že to je na stredoškolskej úrovni, tak som sa strašne zľakla lebo španinu mám fakt len dva roky aj to len v jazykovej škole... ale teda ak by sa nerobili z nej prijímačky, tak je asi všetko v pohode tento rok by som len viac asi zabrala a snáď by to bol a @fragile díki za všetky odpovede
@nixxina tak to si ma teda potešila, teda tým, že sa tá španina nerobí, lebo som tu už odvčera mala depresívne stavy a zákerný test? fúú... veľmi? študuješ tam, alebo ešte len budeš?
Zalezi aj od toho, co ocakavas FiF UK je trening stresovych situacii a nedostatku spanku. Ak ti byvanie v BA na intraku + stresujuca skola nevyhovuju, radsej skus naozaj tu BB alebo Cesko
na stránke v BB máš písané že sa robia prijímačky z druhého jazyka ale ono ti príde s pozvánkou aj informácia o tom, že " sa odpustili" prijímačky z toho druhého
@fragile no ja moc do Blavy nechcem ísť, takže asi tak.... @katryn jéééj, to si ma potešila@pilkakory ktorú školu si si nakoniec vybrala? a dalo sa ísť v Nitre na španielčinu? lebo som to pozerala a nebolo to tam...
pozri, ono to ani nie je tak o tom, ze kde treba robit prijmacky a kde nie...mozu ta niekde treba prijat bez prijmaciek, ale to najdolezitejsie je, na akej urovni v skutocnosti ten jazyk ovladas...ja studujem anglinu a spanielcinu na unipo, som uz druhacka...ked som sa rozhodovala kde ist, bola som na tom ako ty...spanielcinu som mala len v jazykovej skole a este som sa ucila doma....na unipo prijimali bez prijimaciek...zaciatky boli velmi velmi tazke...vysledok je taky, ze momentalne nas je ani nie polovica oproti povodnemu poctu...ti ostatni proste odisli, pretoze asi prisli s myslienkou, ze ked je to bez prijimaciek, tak spanielcinu netreba vediet, pripadne ze ju staci vediet na nejakej zakladnej urovni..to vobec nie je pravda, musis byt pripravena, ze ju treba vediet tak na urovni B2 a vacsina predmetov sa vyucuje v danom cudzom jazyku...musis aj rozumiet, aj vediet rozpravat...neskor aj pisat eseje a ine veci...my sme hned v druhom semestri zacali aj prekladat...anglinu treba vediet este lepsie, tam je narocnost od zaciatku este vyssia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Ale najviac by som ti odporucil pozriet sa este niekde v Cesku
je na tebe ako sa k tomu za tento rok postavis... keby velmi chces zvladnes...
v BA by som to neriskovala tam su myslim aj primacky
Test všeob.predp. je náročný ak ťa nezaujíma história, ekonomika, politika, nemáš logické a analytické myslenie nerada dlho čítaš trošku zložitejšie texty. Angličtina bola podľa mňa na takej stredne ťažkej úrovni a to ju ovládam veeeľmi dobre. Španielčina-to neviem, ja som mala ruštinu a to bola malina... K ANJ aj RUJ som mala čítať zopár kníh, ku ktorým boli potom tiež otázky..
Zdroj: účasť na tohtoročných prijímačkách FiF UK BA prekl./tlm. ANJ/RUJ
tam sa celkovo na vsetko robi iba anglina na vsetky kombinacie teda
a ten test je dost nemozny a zakerny
na stránke v BB máš písané že sa robia prijímačky z druhého jazyka ale ono ti príde s pozvánkou aj informácia o tom, že " sa odpustili" prijímačky z toho druhého
Tiež som sa bála,ale v NR ani v BB sa španina nerobila.
Tá španielčina bola v BA ozaj ľahká a konkurencia slabá.
No a ak chceš,tak je tam tá anglina.
Ale bolo to v pohode.