Ahojte, dala som si prihlášku na Filozofickú fakultu UK v BA na odbor prekladatelstvo a tlmočníctvo, 2 jazyky v kombinácii - anglický a španielsky...Chystá sa niekto tiež, alebo študujete niekto tiež túto kombináciu? Angličtinu sa učím už 11 rok a španiel
zvládneš to neboj kamarátka chodí na francúzsky a taliansky preklad a tlmoč. a zvláda v pohode a to je podla mňa zabijácka kombinácia oba jazyky sa učila 4 roky, no stress
zobrať zoberú, hlavne si prečítaj povinnú literatúru a my sme mali ešte nepravidelne slovesa a správne slovesné tvary a časy...a reálie, tie boli tiež dosť odveci..všeobecne predpoklady sú ale tipos bingo (sama neviem, ako som to urobila , len potom v druháku cez 40%ľudí vyletí, takže prijímačky neznamenajú, že si za vodou...testy nemám, bola som aj na tom kurze prípravnom, tak ani tam nám nedali testy, len zdrapy papierov, kde boli cvičenia (a to sme precvičovali veci, ktoré v prijímačkách ani neboli a naopak, inverzie, o ktorých teda väčšina študentov nemá páru, sme robili iba minimálne a potom to na teste bolo)a o úroveň angličtiny sa neobávaj, reálne pri štúdiu ju využiješ len na čítanie skrípt a potom v tretiaku pri tlmočení...a priemery z vysvedčení nemajú na fifke absolútne žiadnu váhu (odo mňa v prihláške nechceli ani žiadne známky, keďže už mám dva roky po mature)...ide im len o výsledky prijímačiek...každopádne veľa šťastia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
nie je podstatné ako dlho sa učíš tie jazyky, ale koľko z nich vieš