Ahojte rozhodol som sa,že chcem predčasne ukončiť VŠ a od septembra začať študovať inú odznova.Lepšie by bolo ukončiť školu hneď teraz (tz. tiež registrovať sa na úrad práce ),alebo počkať kým mi nepríde papier o vylúčení zo školy a proste nechodiť na
záleží od teba... pokiaľ nedochádzaš na intrák a platba internátu nie je spojená s návštevou školy tak kľudne počkaj kým ťa vylúčia. ak teda nechceš zatiaľ zarábať do toho septembra. ja som ukončila štúdium už v novembri, musela som si vypísať žiadosť a ukončenie štúdia, lebo by som musela platiť za intrák až kým by ma nevylúčili a bol drahý. potom klasika máš pár dní na to aby si sa registroval na úrade práce a tak... ale poznám veľa ľudí ktorí počkali kým ich nevyhodili
fuha dost blbe ze si sa z intraku nemohla odhlasit ja som planoval odist z intraku tak ci tak a popri tom byt stale registrovany na skole az pokial ma nevyhodia,ak to nepojde budem muset ukoncit skolu hned tiez.....
Ak s tým nemáš spojené ďalšie náklady ako bolo spomenuté, zostaň študentom do konca LS, má to svoje výhody. Ale dávaj si pozor kedy ti príde oznámenie o vylúčení zo štúdia, aby ti nedošlo až niekedy v októbri (s platnosťou od 1.9.), preto si pre istotu podaj v auguste žiadosť o ukončenie.
Ak chceš ísť pracovať, tak ukonči hneď, ale zase aby si nezostal na úrade 2 mesiace bez práce.
diky za koment,zatial planujem zostat studentom a ak by som si nasiel nejaku spolahlivu pracu na toho pol roka,ukoncim teraz...len sa bojim ze ma vyhodia hned na konci LS a ak si nenajdem pracu v blizkej dobe,na ten urad na par mesiacov do septembra
ja nechodím do školy, ale nechávam sa vyhodiť, preto som sa aj snažila dostať do tohoto semestra - aj keď som už vedela, že chodiť nebudem..
takže tam teraz nechodím, ale som študent.. a je to super (a v čase, kedy mi príde papier že ma vyhodili, už budem, dúfam, prijatá znova.. na iný odbor)
Tak podla mna idelne podla mojej vlastne skusenosti, som mal nieco podobne skoncil som so skolou a potom ze sa idem prihlasit na druhu ale tak, mozes pracovat aspon medzi tym a nemusis sa flakat zbitocne ...
@milan23 určite ťa nevyhodia skôr ako na konci LS. Oni ťa vyhodia na základe toho, že si nesplnil podmienky, pre postup do ďalšieho ročníka, to znamená, že si nedosiahol dostatočný počet kreditov, keďže nebudeš chodiť na skúšky, cviká atď.. Ja som sa tiež nechala vyhodiť a polroka som si takto užívala ešte výhody študenta..
@milan23 nemáš povinnosť doniesť papier o ukončení školy, ak chceš odísť z intráku? Ja som mala a ak by som nedoniesla, vznikol by mi dlh na platení intráku, lebo namiesto mňa by tam mohli mať niekoho iného...
@mcvpn to, že mám veľa vecí za študentské ceny a hlavne som si rýchlo našla super prácu - pretože som ideálny zamestnanec pre niektorých.. keďže som oficiálne študent, takže za mňa nemusí platiť žiadne odvody a blbosti, ale čas mám úplne stále okrem toho môžem chodiť do menzy, do knižnice, a hlavne moja maminka dostane rodinné prídavky (rakúske, troška odlišné od tých slovenských
neviem na 100% zatial,ale ak po podani ziadosti o odubytovanie najdem v urcitej lehote ineho zaujemcu na moje miesto,tak by to malo ist aj bez tohto potvrdenia o ukonceni skoly.....
@Milan23 To asi ide o to, aby im nevznikla škoda, tak to musí už zaplatiť ten mesiac, ktorý už nebudeš na intráku dopredu ten nový človek...ja som mala tiež ten dodatok a nikoho som nezohnala...tak veľa šťastia, hľadaj, kto by šiel na tvoju izbu, lebo to je teraz pre teba najlepšia možnosť ako využiť trhlinu v slovenskom právnom systéme...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
fuha dost blbe ze si sa z intraku nemohla odhlasit ja som planoval odist z intraku tak ci tak a popri tom byt stale registrovany na skole az pokial ma nevyhodia,ak to nepojde budem muset ukoncit skolu hned tiez.....
Ak chceš ísť pracovať, tak ukonči hneď, ale zase aby si nezostal na úrade 2 mesiace bez práce.
budem musiet ist tak ci tak....
takže tam teraz nechodím, ale som študent.. a je to super (a v čase, kedy mi príde papier že ma vyhodili, už budem, dúfam, prijatá znova.. na iný odbor)
neviem na 100% zatial,ale ak po podani ziadosti o odubytovanie najdem v urcitej lehote ineho zaujemcu na moje miesto,tak by to malo ist aj bez tohto potvrdenia o ukonceni skoly.....