Po neuspesnom dekanskom termine mi prisiel od dekana list, ze mi ukoncuje studium, pricom dnom ukoncenia mojho studia je den, kedy rozhodnutie o ukonceni studia nadobudne pravnu moc.
To je akoze kedy? prebehla som aj studijni rad, nevysvetluju tam, co to ta pravna moc znamena a fakt by ma zaujimalo, dokedy si mozem uzivat vyhody studenta a kedy uz musim ist na urad prace. Za akukolvek informaciu k veci dakujem c:
Resp. ked tu pravnu moc nadobudne rozhodnutie 30 dni od dorucenia, to akoze 30 dni odkedy mi to prislo na postu alebo odkedy som si ten krasny list prevzala?
Kedy rozhodnutie nadobúda "pravnu moc", to by zaujímalo aj mňa, lebo taký výraz sa v slovenských právnych textoch nepoužíva. Skôr asi pôjde o inšpirovanie sa (alebo skôr totálne opísanie) českých rozhodnutí, keďže česy používajú výraz "nabytí právní moci"
Budú tým myslieť právoplatnosť rozhodnutia a tá záleží od viacerých okolností, napríklad od toho, či sa odvoláš. Ak sa neodvoláš, tak treba pozrieť v poučení akú máš lehotu na odvolanie. Povedzme, že to je 15 dní a rozhodnutie ti bolo doručené dnes t.j. 09.07.2018 a tak právoplatnosť rozhodnutie nadobudne dňa 24.07.2018
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
To je akoze kedy? prebehla som aj studijni rad, nevysvetluju tam, co to ta pravna moc znamena a fakt by ma zaujimalo, dokedy si mozem uzivat vyhody studenta a kedy uz musim ist na urad prace. Za akukolvek informaciu k veci dakujem c:
Budú tým myslieť právoplatnosť rozhodnutia a tá záleží od viacerých okolností, napríklad od toho, či sa odvoláš. Ak sa neodvoláš, tak treba pozrieť v poučení akú máš lehotu na odvolanie. Povedzme, že to je 15 dní a rozhodnutie ti bolo doručené dnes t.j. 09.07.2018 a tak právoplatnosť rozhodnutie nadobudne dňa 24.07.2018