Univerzita M. Bella B. Bystrica...tlmočníctvo...ist alebo neist?
Zdravim... Prichadza ten cas, ze sa chystam vyplnovat prihlasky... avsak je tu jeden obrovsky hacik...taaa moja nerozhodnost....chcem si vybrat taku vysku, aby ma to aj bavilo....rozmyslala som o tlmočníctve a prekladateľstve na UMB v Banskej Bystrici...
Takto poviem, skúsenosti nemám.
Ale keby mi išli jazyky, tak podľa mňa študovať jazyky je dobrá vec, dokonca podľa mňa ak chceš študovať nemčinu, tak uplatnenie po škole by nebol problém najísť.
Lebo tá nie je taká "populárna" medzi študentmi ako napríklad angličtina.
Takže ak ti nemčina nerobí problém, podľa mňa by si mohla skúsiť.
nejaka ina ako UMB nie je taka? Sa mi zda, ze pred par rokmi mali na UMB problem s niecim..sa mi zda, ze ziadali zacvakat neopravnene kese ...ale to sa mi le tak zda.
@3 tak isto ze aj inde je ako na UMB.. ibaze najradsej by som isla tam.... no o tom probleme nic neviem..ale pravdu povediac aj mne sa nieco zda ze boli opletacky ale asi so skolnym na externe studium..som aj pozerala ze je ten odbor akreditovany, cize dufam ze ziadne problemy nebudu...
Tak na strednej nemcinu zvladam a bavi ma to celkom..a tiez by som si v pohode vedela predstavit buducnost po vystudovani takejto vysky...u mna najvacsia dilema je, ze niesom si sebou az taka ista, ci tu vysokoskolsku neminu budem zvladat, preto by som bola rada, keby ste sem pisali aj taki, ktori mate nejake skusenosti s podobnym studiom...ci ste aj vy nemali taketo pochybnosti...pripadne ci ste nakoniec ked ste prisli na vs zistili, ze ste sa zmylili, ze jazyk vam ide a spadli ste "na hubu"
podla mna by si to mal skusit pretoze ked ti ta nemcina ide bavi ta taq je to uzasna prilezitost a ako tlmocnik by si si aj dost vela mohol zarobit taqze ja byt na tvojom mieste urcite by som to skusila ak by ma nelakalo nic ine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
Ale keby mi išli jazyky, tak podľa mňa študovať jazyky je dobrá vec, dokonca podľa mňa ak chceš študovať nemčinu, tak uplatnenie po škole by nebol problém najísť.
Lebo tá nie je taká "populárna" medzi študentmi ako napríklad angličtina.
Takže ak ti nemčina nerobí problém, podľa mňa by si mohla skúsiť.
Tak na strednej nemcinu zvladam a bavi ma to celkom..a tiez by som si v pohode vedela predstavit buducnost po vystudovani takejto vysky...u mna najvacsia dilema je, ze niesom si sebou az taka ista, ci tu vysokoskolsku neminu budem zvladat, preto by som bola rada, keby ste sem pisali aj taki, ktori mate nejake skusenosti s podobnym studiom...ci ste aj vy nemali taketo pochybnosti...pripadne ci ste nakoniec ked ste prisli na vs zistili, ze ste sa zmylili, ze jazyk vam ide a spadli ste "na hubu"
@4 neviem ja teda poradiť, sry.