Kto tam študuje? Aké sú podmienky na prijatie a čo sa tam vlastne študuje, lebo si to neviem nájsť na nete, mi tam ukazuje len niečo s medicinou po nemecky... alebo poradiť na UPJŠ v ktore časti mám hľadať štúdium učiteľstvo NJ a AJ?.. Vďaka
hľadaj na filozofickej fakulte , ...neviem či to najdeš pod takym nazvom ako si napisala ...skor to podľa mňa bude niečo ako ... britsko-americke študia - nemecky jazyk ...beru tam skoro kazdeho o to nemaj strach ... len kym si zvyknes na ten system tak za zimny semester prideš o polovicu zdraveho rozumu a bojim sa že za dalsie studium na ff aj o tu druhu ...fakt absolventi ff su vacsinou vysinutí ...este dobre ze ja na tej fakulte mam len 50 % svojho studia ..... ale ne da sa tam zvyknut ...pohoda lahoda
ludia, ja viem že je skoro lebo mám 15 ale ja by som chcela robiť niečo s nemčinou.. možno sa ju neučiť, vyštudovať.. a potom ísť do nemecka a niečo tam robiť-medicina, veterina.. alebo niečo také jednoducho, len na toot by mi bolo treba aspoň dve vš.. som stratený prípad?
@strommen2428 ja viem na filozofickej to je tak ako píšeš ale vrámci filozofickej fakulty je aj katedra germanistika a to ma zaujíma čo to je za zjav..
@rheia praveže podľa mňa je už neskoro a nie skoro ale ak sa ju chceš neučiť ako si napísala, tak neviem či z toho niečo bude predpokladám, že tam malo byť naučiť nie? myslím že to o čom hovroríš sa práve študuje na UPJŠ v KE na Filozofickej fakulte na Katedre germanistiky... skus sa pozrieť a ináč nemčinu mam aj ja rada, a chcem ísť študovať učiteľstvo a prekladateľstvo nemčina a angličtina, ak chceš môžme pokecať
Odporúčam do pozornosti centrálny projekt Ministerstva školstva, vedy, výskumu, športu Slovenskej republiky a vysokých škôl na adrese » www.portalvs.sk
@adheleide ... mám 15 a ty mi povieš neskoro? preboha kedy som na to mala mysleť v 10tich? lenže to by si musela o mne vedieť viac.. ja som do troch rokov prevažne komunikovala iba v nemčine, tak taká blbá som zase neni len ja som tam chcela ísť na chvílu.. cca takých 5 rokov, ale vybrať si niečo čo by sa dalo robiť aj tam, ale aj tu keď sa vrátim..
@adheleide lenže ja mám taký pocit že som všetko zabudla už :/ a o to je to horšie.. ale ja mám výhodu že mám dobru pamäť na všetko, takže s tymto problém nebude.. ja celkovo som vyrastala na nemčine, tak mam blizky vzťah k tomu
@rheia ...no ...to bol gol .... nemčina a medina ..ked jedno z toho das tak si frajerka a nie 2 ...ale ok beriem ...to su take detske sny ... postupne prides na to ze je to blud ako tatry ...
@adheleide ...katedra germanistiky (zjav) to neznamena nič ...katedra je len nejaky utvar ..co pod nu spadaju nejake predmety ... ale ty ked si podavas prihlasku tak si ju podavas napr na filozoficku fakultu ...predmet taky a taky ...s katedrou to nema nic
@rheia ...nech sa ti podari ...ale sama priznavas ze z nemciny nevies ci si daco pamatas ...alebo ako si to napisala ...to ze si cas zila v nemecku ked si bola mala nic neznamena ...a medina je dalsia vec ....velmi malo ludi ma na to ju urobit ...medina to je sebazaprenie a makacka ...6 rokov sa v kuse ucis ..tam neexistuje ze si das pauzu ..to neni vysoka ako ine ...ze pocas semestra mas 3 mesiaca volna a 2 tyzdne ucenia ..sak uvidis sama
@rheia ...vies co nemas ani sajn o com to je ..ty si proste povies medicinu veterinu abo nieco take ...jak keby to nic nebolo ...to proste nedas ...a stavim sa ze keby som ta poznal bol by som o tom este viac presvedceny ...ale napis mi az budes mat titul
@rheia ..inac ..sak nam povedz cim si taka vynimocna ..ze to pre teba nebude problem ...len sa tu cely cas chvastas ...ale ani poriadne nevieme s cim ...a myslim ze vsetci sme zvedaví
@strommen2428 hovorím, že si vedla trošku čo sa mňa týka stavím sa, že keby si ma poznal tak by si toto nehovoril 110%.. a nehovor mi, že nemám ani šajnu o čom to je, pretože šajnu mám..
@strommen2428 nechvastám.. len som chcela vedieť, či by toto mohlo byť v budúcnosti osožné, a keď si taký strašne moc zvedavý, tak napíš správu a kludne ti to tam napíšem, dúfam že potom sa adekvátne vyjadríš, pretože ja som fakt mimo čo sa týka budúcnosti..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@strommen2428 ja viem na filozofickej to je tak ako píšeš ale vrámci filozofickej fakulty je aj katedra germanistika a to ma zaujíma čo to je za zjav..
@rheia praveže podľa mňa je už neskoro a nie skoro ale ak sa ju chceš neučiť ako si napísala, tak neviem či z toho niečo bude predpokladám, že tam malo byť naučiť nie? myslím že to o čom hovroríš sa práve študuje na UPJŠ v KE na Filozofickej fakulte na Katedre germanistiky... skus sa pozrieť a ináč nemčinu mam aj ja rada, a chcem ísť študovať učiteľstvo a prekladateľstvo nemčina a angličtina, ak chceš môžme pokecať