ach jaj, 63, rozmyslam, ze skusit podat odvolanie, co ak tych 30 co tam sli tam nepojdu prave sa snazim prist nato, ze kolko bodov sme mali dosiahnut za vsetko, ale nikde nic na ich stranke nemozem najst, iba same percenta ....
@shana113 to som už aj ja hľadala aj v podmienkach, všade, nikde nič... neviem, či sa to mne oplatí... jedine, že by tam bolo aj tých 30 čo ide na ex..
@mardzerin mne sa snivalo, ze ma vazne prijali Ale ked som sa prebudila, vedela som, ze to bol len sen no ktovie, ja to predsa len risknem ... za jeden sprosty papier nedam nic ...
@ado74 v PO sme písali krátku kompozíciu... niečo ako matura... 4 témy a z toho bolo na výber (90min). a druhá časť bola príprava kratučkého textu a jeho odprezentovanie (rádio abo tv) @shana113 len sa to nahrávalo ako zvuková stopa.
@mardzerin taj z testu nwm kolko bolo..z ukazok 10 bodov, ja som la z maturity SJL 1 - to je 30 bodov....a za prospech na SŚ mám 50 bodov...a to som zvykol mat priemer okolo 1,6 alebo 1,7
lool taka loz! never tomu, beru 100 ludi, ale 85% len na odvolanie. cize urcite rataj s tym, ze prijimacky nespravis, ale ak napises odvolanie, mozes si byt isty, ze ta prijmu
@antifunebracka na FMK teda asi nedávajú druhé kolo, ze? (ach) ...
ja som bola vlani na masmediálnych štúdiách na prijímačky, ale tiež ma nevzali, mala som tiež nejaké také poradie že nad 100 .. ale neodvolávala som sa, ani počet bodov si nepamätám..možno v pc druhom to mám kdesi uložené
@mardzerin no jedine na kazdej stránke školy zvlášť.. alebo to bude možno ešte aj v telke, v podstate je na to ešte dosť skoro na druhé kolo... ja som sa vlani cez druhé kolo dostala na UPJŠ na odbor učiteľstvo akademickych predmetov slovensky jazyk a literatura - nemecky jazyk a literatura... a dnes cestne prehlasujem, ze uz to neštudujem.. jeden semester som tam bola asi preto stale davaju na to druhe kolo, lebo aj nas tam bolo po máriu a ostalo ich ttam asi tak 12?
mna tiez prijali, bola som 22. ale dnes sa uz neviem dostat k tomu. vam to ide? chcela som si pozriet tie body,co ste tu pisali, lebo som sa na to nejako nezamerala a uz ma tam nechce pustit..nechapem..inak tiez som az jeden semester vydrzala na kombinacii slovensky jazyk a lit.- britske a americke studia....britske neodporucam nikomu, naberu barskoho a potom vyhadzuju jedna radost... a daju tvrdo pocitit ze ak nie ste z gymnazia tak tam nemate co robit....
@delegatka tak budem musieť čakať na niečo aspoň troooooošku zaujímavé
@simi8 mám kamaráta ktorý je na UPJŠ na britských a am. št. nie je z gympľa a vydržal tam... asi to je individuálne ale zas, že nie si z gympľa dajú pocítiť asi všade.. :/
nehovorim ze sa tam neda udrzat, alebo ze na to nema. urcite ano. ani ja nie som z gympla. len sama profka nam povedala ze ak nie sme z gympla tak nemame sancu...a to ta bud odradi alebo uplne nastartuje s tym, ze jej to este ukazes....
@mardzerin moja spolubyvajuca tiez bola na britskych a americkych a bola z gympla, podla mna vedela uplne super po anglicky, aj sa ucila stale, no nakoniec odisla odital..aj xy dalsich ludi. kazdy tam ide, lebo si mysli, ze to bude super skola, lebo to tak dobre znie, ze britske a americke studia, a oni z UPJS to vedia, preto prijmu tolko ludi, lebo vedia, ze nakoniec aj tak po prvom semestri odidu
a inak ani ja som nebola z gympla a tiez mi to dali pocítiť
@ado74 tak zistili, že študovať kombináciu dvoch jazykov (hoci je jeden slovenčina) je to dosť ťažké a namáhavé. ale tiež som to ani ja netušila keď som si posielala prihlášku. väčšina buď prestala chodiť na nemčinu - lebo bola príliš ťažká a nároky boli také, že sme museli ešte aj MYSLIEŤ po nemecky, nie po slovensky... alebo nechajú slovenčinu a ostávajú na nemčine. resp. taký prípad, že nechali slovenčinu a ostala im nemčina som bola iba ja tá slovenčina ma nebavila, navyše keďže som nebola z preúžasného gympľa, mala som si dobrať celú maturitu zo slovenčiny a proste tá slovenčinárka bola hrozne prísna. myslela si, že z celého odboru, ktorý študujeme je najdôležitejší len ten jej .. tak som nechala slovenčinu, že budem mať viac času sa venovať nemčine.. no prišli hodiny nemeckej literatúry a ja som prestala chápať. najprv som musela učivo porozumieť po slovensky, potom ho pochopiť, následne ho vedieť prerozprávať v slovenčine, aby osm si to mohla preložiť do nemčiny..a keď tých papierov na literatúru začínalo byť že 20 a viac..tak som sa vykašľala aj na to.. ja som vlastne na vš zistila, že asi neviem po nemecky čo je úplná hovadina.. no v skratke..
@delegatka ja som chcel ist do kE slovencinu a nosku...ale nakoniec som si nepodal prihlasku....cudzi jazyk by som si asi nedal, i ked som mal 2 z neminy aj z angliny
@delegatka ja som sa tiez neodhlasila a to nechodim uz od marca...len teraz neviem ci nebude nejaky problem ked sa pojdem zapisat na masmedia a este stale som zapisana na SjL-BAS nevies ako to chodi, vyskrtnu ma skor ako bude zapis? ten je 11.7.......
@simi8 no ja nechodím vôbec celý semester ..neboj, začiatkom júla, resp. koncom júna by mal dojsť papier, že už nie sme študentky.. lebo nebudeme mať urobené skúšky ani žiadne veci na ukončenie ročníka. Chápeš, o to sa neboj, žeby si tam zostala
@delegatka tak o to sa isto nebojim ja len ze ci to som sa nemala sama ist odpisat...ale ked to urcite okolo toho treba behat z rektoratu na petzvalku alebo co...ked uz len okolo trapneho skrtnutia predmetu bolo tolko vybavovaciek....a Sabolova mi papier este dvakrat vratila lebo sa jej nepacil dovod
@simi8 joj no ta sabolova škoda reči tiež som raz išla škrtnút predmet a celé litánie som tam musela popísatť ..a hej je okolo toho veľa papierovačiek..asi preto som sa aj ja vykašľala..viem, že si tam potrebovala potvrdenie z knižnice (aj ak si v nej nikdy nebola) ze odtial nemas ziadnu knihu pozicanu, potom z Jedlíkovej, že máš vyplatené obedy, potom z intráku, že všetko máš vyplatené a až tak ísť s tým všetkým na šrobárovu podať žiadosť.. a zasa čakať..a všetci veľmi dobre vieme aká je ochota na študijnom.. čiže takto je to pohodlnejšie
Ahoj, neviete mi povedať aké otázky boli na skúškach? Myslím čoho sa týkali. A či boli aj nejaké otázky z všeobecného prehľadu. Budúci rok si tam chcem podať prihlášku a veľmi by mi to pomohlo, aspoň by som vedela, na čo sa mám zamerať. Vďaka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
vidím, že som tu najblbšia, idem sa asi schovať... :/
@ado74 a to na dverách bola len polovica...
ten počet sme počuli asi len my, dole
Rozhodnutie príjmacej komisie Status
neprijatý (nesplnenie podmienok) vyhovel
neprijali ma , lebo som pod čiarou ale počet bodov som dosiahla?
@ado74 37
ja som bola vlani na masmediálnych štúdiách na prijímačky, ale tiež ma nevzali, mala som tiež nejaké také poradie že nad 100 .. ale neodvolávala som sa, ani počet bodov si nepamätám..možno v pc druhom to mám kdesi uložené
ale síce vlastne, na takýto odbor asi ťažko..
kde tak zvyknú mať druhé kolo?
@simi8 mám kamaráta ktorý je na UPJŠ na britských a am. št. nie je z gympľa a vydržal tam... asi to je individuálne ale zas, že nie si z gympľa dajú pocítiť asi všade.. :/
a inak ani ja som nebola z gympla a tiez mi to dali pocítiť
a teraz som este stale na tej slovencine a nemčine..kym mi nepride papier ze uz nie som student