Ta teda fórum je určené hlavne pre pracujúcich, alebo pre práco/školujúcich, a otázka je založená na tom, že či vám vyhovuje usporiadanie pracovného týždňa že 5 dní sa robí a 2 dni sa nie, alebo aké iné.
Totiž, som čítala šelijaké veci o tom, že boch stv
ja sa stale neviem zmierit s tym ze sa ma pracovat 5x8.. akoze wtf, ved to je kazdy den okrem vikendu! a aj keby to nebol vikend tak je to kazdy den okrem ktorychkolvek inych dvoch dni. proste 5 dni zo 7, nijako sa s tym neviem stotoznit a pride mi to hrozne. a strasne sa netesim az budem mat takuto dospelacku robotu, akoze wtf vecer pridem domov a rano idem zase, takto kazdy den a cakaju ma len dva volne dni no ja neviem..
momentalne pri studiu pracujem tak ze kazdy/kazdy druhy vikend piatok - sobota - nedela a ide ma z toho jebnut po tom, proste tie 3 dni ako keby sa v mojom zivote ani nenachadzali a to robim 6-8 hodin ale ten den je potom zabity cely. a tak no, najradsej by som chodila do prace kludne pondelok - piatok ale trebars od 8 do 12 do obeda, to by bolo perfektne ale asi nerealizovatelne no
A k téme.. Pracujem, študujem. Mám však veľmi otvorenú pracovnú dobu vďaka dobrým vzťahom s vedením, čiže zavolám, vtedy a vtedy a budem v práci. Ale prácu zbožňujem, najradšej by som tam strávil aj celý týždeň v kuse, obmedzuje ma len škola. /:
a k téme, kedže podnikám v práci kde som sám sebe pánom, nic ma neobedzuje, ked chcem idem robit ked nie nejdem. samozrejhme ze chcem pretoze chcem euráce
podla mna nikomu nevyhovuje nic teda okrem workoholikov alebo ludi co robia fakt pracu co ich hrozne bavi inak by clovek najradsej robil mozno par hodin tyzdenne podla mna alebo samozrejeme aj nic
@h8u sak ale si uvedom ze my sme len otroci a mas pravdu je to hrozne sice nerobim teraz ale je to tak clovek sa zobudi ci uz rano alebo vecer po nocnej a zaroven pred nocnou a hned uteka do roboty potom pride domov unaveny este doma musi nieco porobit a moze ist spat ako hovorim sme otroci
jj, nesklamau si, zas som sa aj zasmial, aj vyjadriť sa môžem.
celkom vpohode je robiť krátky-dlhý týdeň (jeden týždeň:pon,ut,pia,sob,ned..a druhý len str a štv.)
a ešte je okej ranná nočná a dva dni voľno.
samozrejme o dvanástkach alebo tak..viac jak 8hodinové smeny vravím
chodiť do roboty furt každý deň na 8hod. je ubíjajúce a vysilujúce.
@burble no práve nad tým uvažujem, lebo budem volať do práce kvôli smenám, mám si dat smeny doobeda? Tým padom musim ist vecer skor spat, a na pokladni doobeda sa nudit, na druhej strane budem mat dlhy den, lebo inak by som sa neprinutila vstat, ak mam poobednu, a nemam skolu, tak spim kludne aj do 12 tej.
Je to drsné 5 dní v tyzdni pracovat... ako to ze od 6 do 14 este ok, ako tak, ale ti co pracuju proste od 8 do 17? alebo tak? Sak cely den su v praci, ok, ak ich ta praca bavi, tak je to nieco ine ... neviem no...
Chcela by som mat nejaky pravidelny rezim a kazdy tyzden pracovat v jeden cas, aby som si na to zvykla... ale asi chcem vela
Už asi 4 mesiace robím štýlom od pondelka do piatka od 9 do 19 + sobota od 7 do 13. Nedeľa voľno. Čo sa týka voľna, zoberiem si vtedy kedy chcem. Tak týždeň si môžem klidne zobrať voľno za mesiac aby mi vychádzali hodiny, ale keď nepotrebujem ťahám v pohode celý mesiac. Je to ale taká prechodná robota a do budúcnosti by mi skôr vyhovoval model 2 dni práca - 1 deň voľno.
My mame sice len 7 a pol hodinovu pracovnu, ale aj tak je to vela. Viem si predstavit 5*4 hodiny, vtedy som aj tak najvykonnejsi a najefektivnejsi. Poobede uz efektivita vyrazne klesa, resp je nulova a zbytocne sedim v praci.
mne sa napr. 2 dni práca deň voľna vôbec nepáčia. zastavia ťa v kolobehu, keď si stále na jednom mieste, ideš do práce, prídeš z práce, ideš do práce, prídeš z práce, regeneruješ doma.
viac mi vyhovujú dva dni voľna, keď môžem aj niekam ísť, viac toho urobiť.
presne, ja ked mam pracu, kde treba travit klasicky 8,5 hodiny 5 dni v tyzdni + dochadzanie, tak ano, je to hrozny zabijak a prakticky 80% volneho casu potom prespim, co je dost nahovno ale zas lepsie ako nerobit nic, co ti velmi rychlo zacne liezt na mozog a zijes ako bezdomovec. takto aspon mas pocit, ze si uzitocna, ze dakam patris, ze ta potrebuju a lihas si s pocitom dobre vykonanej prace aj ked ta vecna unava je obcas NESKUTOCNE frustrujuca
teraz mam uplne dokonalu pracu aku som vzdy chcel - polovicny uvazok (cize kopec volneho casu), super kolektiv, zaujimava napln ktora ma bavi (teda ked je co robit ), uplne v centre mesta, cize je to vsade blizko, setrim minimalne hodinu, velmi vzacnu hodinu, na dochadzani - ale budem musiet odist, bo ma uz nepotrebuju, co je dost nafigu, bo take dobre daco isto uz nenajdem ale co uz, pojdem tocit pecko asi @h8u wtf ty sa netesis na dospelacky zivot, co teraz si vytazenejsia viac jak hocijaky dospelak xDDDDDDD
Pracujem popri skole a vikendy mam vacsinou zapasy a este ine moje hobby, takze volny cas nepoznam, ale radsej nebudem mat ziaden volny cas ako ho mat privela...idealne by bolo pre mna nejake 3+1 asi
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
momentalne pri studiu pracujem tak ze kazdy/kazdy druhy vikend piatok - sobota - nedela a ide ma z toho jebnut po tom, proste tie 3 dni ako keby sa v mojom zivote ani nenachadzali a to robim 6-8 hodin ale ten den je potom zabity cely. a tak no, najradsej by som chodila do prace kludne pondelok - piatok ale trebars od 8 do 12 do obeda, to by bolo perfektne ale asi nerealizovatelne no
@rot13 sa nebudeme baviť odvecnými zábavami teraz.
@h8u sak ale si uvedom ze my sme len otroci a mas pravdu je to hrozne sice nerobim teraz ale je to tak clovek sa zobudi ci uz rano alebo vecer po nocnej a zaroven pred nocnou a hned uteka do roboty potom pride domov unaveny este doma musi nieco porobit a moze ist spat ako hovorim sme otroci
celkom vpohode je robiť krátky-dlhý týdeň (jeden týždeň:pon,ut,pia,sob,ned..a druhý len str a štv.)
a ešte je okej ranná nočná a dva dni voľno.
samozrejme o dvanástkach alebo tak..viac jak 8hodinové smeny vravím
chodiť do roboty furt každý deň na 8hod. je ubíjajúce a vysilujúce.
Je to drsné 5 dní v tyzdni pracovat... ako to ze od 6 do 14 este ok, ako tak, ale ti co pracuju proste od 8 do 17? alebo tak? Sak cely den su v praci, ok, ak ich ta praca bavi, tak je to nieco ine ... neviem no...
Chcela by som mat nejaky pravidelny rezim a kazdy tyzden pracovat v jeden cas, aby som si na to zvykla... ale asi chcem vela
avsak vyhovovalo mi parkrat ked sa stalo, ze streda bol statny sviatok a bolo volno...to bol taky vydych v strede tyzdna.
inak ak budem mat raz pracu ktora ma bude bavit, nerobilo by mi problem pracovat aj v nedelu. nemam rada nedele a vacsinou ich len tak premrham.
viac mi vyhovujú dva dni voľna, keď môžem aj niekam ísť, viac toho urobiť.
obcas je to dobry system ze si dokazem nejake veci poriesit aj cez tyzden, bez toho aby som si musel brat volno..
a inak taham 12ky v praci, cize tie nocne su slusny zabijak
teraz mam uplne dokonalu pracu aku som vzdy chcel - polovicny uvazok (cize kopec volneho casu), super kolektiv, zaujimava napln ktora ma bavi (teda ked je co robit ), uplne v centre mesta, cize je to vsade blizko, setrim minimalne hodinu, velmi vzacnu hodinu, na dochadzani - ale budem musiet odist, bo ma uz nepotrebuju, co je dost nafigu, bo take dobre daco isto uz nenajdem ale co uz, pojdem tocit pecko asi
@h8u wtf ty sa netesis na dospelacky zivot, co teraz si vytazenejsia viac jak hocijaky dospelak xDDDDDDD