V pondelok maturujem a už teraz v noci nemôžem spávať, mám nervy, strach, celé 4 roky som mala samé 1-2 známky, no teraz mám pocit že nič neviem-stále sa učím. Bojím sa, že sklameme samu seba so zlými známkami. Aké sú vaše skúsenosti? Ďakujem za odpovede.
Ja som nemala najlepšie známky na gympli, cez akademický som sa čo-to poučila, na ústnu som šla s tým, že podstatné je zrobiť a nie na jakú známku a nakoniec som mala samé jednotky.
A navyše, keď zmaturuješ, už sa ťa nikto neopýta jaké si mala známky z toho, okrem škôl na ktoré sa nerobia príjimačky, ale potom už tiež vôbec nikto.
ukludni sa. ak si sa priebezne pocas strednej ucila, a mavala si 1-2 das to lavou zadnou.
ja som napr. nebola kocka ale ked bolo treba som sa ucila a zmaturovala som na same jednotky.
Moja skúsenosť je taká, že som mal počas 4 rokov na vysvedčení 1-2ky a zopárkrát 3-ku. Maturity som sa tiež bál a napokon to bolo oveľa ľahšie ako som čakal, nepamätám si presne známky ale asi polovica jednotiek a polovica dvojak. Trojka ani nehrozila.
neboj sa, prihliada sa aj na to ake si mala znamky pocas celeho studia ja som si tak zo Sj vytiahla otazku, co som snad ani nevedela ze existuje a v pohode
Vždy je v maturitnej komisii niekto, kto ťa pozná. Ten človek vie, aké si mala známky, ako si sa snažila počas štúdia a bude sa to brať dosť do úvahy... učitelia rovnako vedia, akí majú ľudia vtedy stres a podobne... nie je to ešte ako na výške, sú zhovievavejší takže sa neboj, stres je tu úplne zbytočný... čo stihneš, to stihneš... povedz si, že viac pre to už teraz nemôžeš urobiť a urob svoje maximum... snaž sa ovplyvniť len to, čo sa dá, zbytok riešiš zbytočne
Včera som domaturovala a rozhodne si myslím že nemáš prečo stresovať. U mňa to bolo tak že vezmi si akú známku si myslíš že dostaneš, zlepši ju o dva stupne a takú dostaneš . Z chémie som z troch podotázok vedela prvú dobre, druhé dve vôbec a dostala som dvojku.
Maturita je naozaj pohodička
neexistuje hádam nik, kto by ju nespravil Skutočné problémy prídu až potom, či ťa príjmu na vysnívanú výšku a či nie.. čo potom, kde sa zamestnať čo robiť..
Maturita je ešte posledná pohodičková vec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
A navyše, keď zmaturuješ, už sa ťa nikto neopýta jaké si mala známky z toho, okrem škôl na ktoré sa nerobia príjimačky, ale potom už tiež vôbec nikto.
ja som napr. nebola kocka ale ked bolo treba som sa ucila a zmaturovala som na same jednotky.
neexistuje hádam nik, kto by ju nespravil Skutočné problémy prídu až potom, či ťa príjmu na vysnívanú výšku a či nie.. čo potom, kde sa zamestnať čo robiť..
Maturita je ešte posledná pohodičková vec