Počuj, je to naj fakulta veterinárneho lekárstva na Slovensku a je aj veľmi náročná. Problém je ten, že uplatnenie je mizivé, viac ako polovica ľudí sa nevenuje zvieratám v praxi, ale končia na lekárskych a prírodovedeckých fakultách vo výskume. Ty to môžeš pekne obísť a prihlásiť sa na lekársku fakultu hneď a ušetríš si tieto zbytočné okľuky a zažiješ si aj iný prístup od zamestnávateľa s titulom MUDr. Ver mi. A zvieratkám sa môžeš venovať ako svojmu hobby.
Na lekársku fakultu nemám a dosť sa držím tej kynologie lebo nič iné by ma nebavilo aj ked to uplatnenie je všelijake. Ale nechcem tam ist len preto ze by som mala titul.
@lusy00 Čo ja viem, tak na to nepotrebuješ študovať veterinárne lekárstvo a počítaj s tým, že náročnosťou to bude podobné ako všeobecné lekárstvo. Ak ťa bavia zvieratká, tak potom odporúčam biológiu na PF UPJŠ a potom si vybrať odbor zoológia a fyziológia živočíchov a potom si vyhľadať, či náhodou sa kynológia nedá študovať v ČR alebo aspoň si z toho urobiť kurz - to myslím stačí.
@rhoy 1. nie je to naj vet fakulta na svk, je to jediná škola na svk ( v podstate to nie je ani fakulta kedže uvlf sa nedelí na fakulty)
2. iný prístup od zamestnávateľa s titulom MUDr? Ale prosím ťa nebuď smiešny. MUDr a MVDr sú dva ÚPLNE odlišné tituly, kedže jeden sa týka ľudí a druhý zvierat. Prístup zamestnávateľa sa bude odvíjať od tvojich skúseností, praxe, predošlých zamestnaní a pod. nie od titulu, samozrejme pokiaľ sa ako veterinár nebudeš uchádzať o miesto pediatra v miestnej nemocnici
3.uplatnenie je mizivé? Absolvent všeobecného veterinárskeho lekárstva sa môže venovať veterine ako takej - vlastná vet ambulanica,kynologia atď, môže pracovať vo svete farmácie a tiež môže pracovať ako hygienik - št. správa ministerstvo... @lusy00 ak si myslíš, že nemáš na lekársku fakultu na veterinu môžeš rovno zabudnúť. Je pravda, že veeeľa predmetov v prvých ročníkoch je tam totožných (chémia,biofyza, biochémia, latina atď. ) - tie sú aj rovnako náročné. Ale akonáhle príde na anatómiu, histológiu a pod. skončil si. Sama som to mala možnosť vidieť v prvom ročníku, keď mi bývale spolužiačky zo strednej študujúce všeobecné lekárstvo plakali na ramene kvôli anatómii, že sa musia naučiť ľudskú lebku, všetky ľudské svaly ich odstupy a úpony a že to proste nedávajú. Potom som prišla domov a začala som plakať do vankúša ja, pretože som sa musela naučiť lebku kravy, koňa, psa, mačky,svine a v druhom ročníku hlodavcov,plazov a vtákov + to isté svaly. Choroby? to isté: človek má 200 chorôb, ale mačka má 100, pes 150, kôň 200 atď. Preto never rečiam druhu veterina je eazy. Práve naopak je OMNOHO náročnejšia ako ľudská medicína. Toto neber ako odrádzanie ale ako skúsenosť študentky veteriny.
Postrehla som tiež, že si písal, že sa chceš venovať kynológii - na uvlf je odbor kynológia ( 3 roky bc a potom sa [vraj] dá aj niekde dorobiť mgr ale v ke zatiaľ určite nie)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov
2. iný prístup od zamestnávateľa s titulom MUDr? Ale prosím ťa nebuď smiešny. MUDr a MVDr sú dva ÚPLNE odlišné tituly, kedže jeden sa týka ľudí a druhý zvierat. Prístup zamestnávateľa sa bude odvíjať od tvojich skúseností, praxe, predošlých zamestnaní a pod. nie od titulu, samozrejme pokiaľ sa ako veterinár nebudeš uchádzať o miesto pediatra v miestnej nemocnici
3.uplatnenie je mizivé? Absolvent všeobecného veterinárskeho lekárstva sa môže venovať veterine ako takej - vlastná vet ambulanica,kynologia atď, môže pracovať vo svete farmácie a tiež môže pracovať ako hygienik - št. správa ministerstvo...
@lusy00 ak si myslíš, že nemáš na lekársku fakultu na veterinu môžeš rovno zabudnúť. Je pravda, že veeeľa predmetov v prvých ročníkoch je tam totožných (chémia,biofyza, biochémia, latina atď. ) - tie sú aj rovnako náročné. Ale akonáhle príde na anatómiu, histológiu a pod. skončil si. Sama som to mala možnosť vidieť v prvom ročníku, keď mi bývale spolužiačky zo strednej študujúce všeobecné lekárstvo plakali na ramene kvôli anatómii, že sa musia naučiť ľudskú lebku, všetky ľudské svaly ich odstupy a úpony a že to proste nedávajú. Potom som prišla domov a začala som plakať do vankúša ja, pretože som sa musela naučiť lebku kravy, koňa, psa, mačky,svine a v druhom ročníku hlodavcov,plazov a vtákov + to isté svaly. Choroby? to isté: človek má 200 chorôb, ale mačka má 100, pes 150, kôň 200 atď. Preto never rečiam druhu veterina je eazy. Práve naopak je OMNOHO náročnejšia ako ľudská medicína. Toto neber ako odrádzanie ale ako skúsenosť študentky veteriny.
Postrehla som tiež, že si písal, že sa chceš venovať kynológii - na uvlf je odbor kynológia ( 3 roky bc a potom sa [vraj] dá aj niekde dorobiť mgr ale v ke zatiaľ určite nie)