@ladydoga@4 raz ked som tam odviedla starku, a raz na jednom nastastie kratkom svadobnom obrade. na slovensku je tak do 30% ludi bez vyznania, takze fakt by som sa kvoli tomu nevzrusovala
@luc.ka@5 veď ja sa nevzrušujem, ja som síce tiež bez vyznania, ale ako malá som tam chodila i keď len z donútenia, nie dobrovolne, no príde mi to aj tak trochu zvláštne, že ťa tam napr. nikto nenútil chodiť, zvyknú to robiť babičky ako aj moja
@ladydoga@6 moji bratislavski stari rodicia boli taki, ze dedko bol najateistickejsi ateista, a babka sa prisposobila ? a starka z dediny bola katolicka, ale s nou som travila v detste podstatne menej casu, aby tam boli taketo natlaky. Ja nie som ani pokrstena, a ten jeden krat som sa tam citila velmi nekomfortne ?
Ale kostoly mam rada, aj synagogy, aj mesity. Ako turistka ich navstevujem casto a rada ?
@ladydoga@2 rozmýšľam nad tým, či som už ja videla miništranta naživo... a nie je to o tom, že som "nikdy nebola v kostole" .... v evanjelickom kostole nie sú miništranti a v katolíckom som bola pár krát a teraz tak uvažujem či som tam vôbec videla miništrantov..... Ale poznám sa od malička s chalanom, ktorý robil miništranta ale nevidela som ho škrabať si riť ani v civile
@zajko1211@8 vieš o tom, že sa tam vyzúvajú, čo je super lebo málokto o tom vie... Ale zrejme nevieš o tom, že si aj umývajú nohy pred vstupom do modlitebne idú do miestnosti, kde si rituálne očistia tvár, ruky, nohy volá sa to wudu, tak nejak.
Takže si predstavujem, že im nesmrdia nohy ked prídu do tej hlavnej modlitebne... Ale neviem, ešte som nebola poviem ti ked zistím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ale kostoly mam rada, aj synagogy, aj mesity. Ako turistka ich navstevujem casto a rada ?
a videl som škrabať koľkokrát, zrejme mali mrle a už nemohli vydržať...
Takže si predstavujem, že im nesmrdia nohy ked prídu do tej hlavnej modlitebne... Ale neviem, ešte som nebola poviem ti ked zistím