Ahojte,birdaci.Sem tam mávam na krku uzliny. take mensie,no bol som s tym u doktorky,a vraj to nic nie je.A momentalne mam taku dost velku,aj to boli,pod bradou.Normalne si tu gulicku mozem nahmatat.Chcem sa spytat,ze ked ma to boli,ci je to vazne..a vlas
ja mavam bezne uzliny, ked som chora a skutocne to nic nie je. pomaha na to suche teplo, teda ja to robim tak, ze si zohrejem sol v hrnci, nasypem do pevnejsieho sacku, zatocim do uteraka a dam na hrdlo. a ak je to dlhodobejsie a boli ta to, tak radsej s tym chod k lekarke
Hej,ja som to už zopár krát mala,tesne pod bradou a bolelo to strašne , pri dotyku najviac ale zmizlo mi to zakaždým. A neboj, nebolo to nič vážne, buď som bola nejako chorá (zápal a pod.) alebo sa to urobilo iba na deň a na druhý som to už nemala.
s uzlinami mam dlhodobo problemy, takze cosi o tom viem. hlavne je vsimat si dve veci. 1) - ci to je len jedna uzlina, alebo je ich viac a kde sa nachadzaju (ci pri sebe alebo su zdurene po celom tele - teda v hlavnych miestach ako krk, pazuchy, a pri bedrovych kostiach) a potom 2) ci bolia.
co sa tyka bolesti, ludia si castokrat mylne vysvetluju, ze ked uzlina boli, je to vazne. prave naopak. ak uzlina boli, je to kvoli tomu ze reaguje na urcity akutny problem - napr. infekcia v hrdle. cize bolest je prave dobry znak. zle uzliny (potencialne nebezpecne) - su dlhodobo zdurene hrcky, ktore nebolia. je vseobecne zname, ze rakovina a podobne pliagy v zaciatocnych stadiach dlhodobo nebolia. ale na druhej strane, ja uz mam dlhodobo zdurene uzliny na krku, bola som kvoli tomu aj na biopsii a je to z dovodu, ze mam chronicky zapal hrdla a mandli. takze nie vsetko treba hned brat tragicky.
takze podla toho co tu pises, mas podla mna len nejaky zapal v krku, nemusi to byt hned na ATB, mozno postaci bezny paracetamol a budes ok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
@1 ) nj,boli ma to,ale to asi od toho,ze som si ju chytal vcera stale,nwm...asi antibiotika si dam,ci take nieco.
zas precladnuty sa necitim.
co sa tyka bolesti, ludia si castokrat mylne vysvetluju, ze ked uzlina boli, je to vazne. prave naopak. ak uzlina boli, je to kvoli tomu ze reaguje na urcity akutny problem - napr. infekcia v hrdle. cize bolest je prave dobry znak. zle uzliny (potencialne nebezpecne) - su dlhodobo zdurene hrcky, ktore nebolia. je vseobecne zname, ze rakovina a podobne pliagy v zaciatocnych stadiach dlhodobo nebolia. ale na druhej strane, ja uz mam dlhodobo zdurene uzliny na krku, bola som kvoli tomu aj na biopsii a je to z dovodu, ze mam chronicky zapal hrdla a mandli. takze nie vsetko treba hned brat tragicky.
takze podla toho co tu pises, mas podla mna len nejaky zapal v krku, nemusi to byt hned na ATB, mozno postaci bezny paracetamol a budes ok
alebo skoc ku homeopaticke.. ja som bola, dala mi homeopatika a po chvilke zmizla