@dz@13 na toto uz moze mat kazdy svoj nazor a ty ako horsky clovek samozrejme taky aky mas ale aj tak je to proste cele nefer no v tejto dobe a pri tychto co nam rozkazuju uz sa nenajde moc ferovosti tak sa vlastne ani necudujem
Čo sa týka prírody tak ma napadol Ružomberok alebo Brezno. To by som mohol ísť napr. do Jasnej pozrieť teraz na Vlhovú. Alebo do Osrblie na Biatlon Juniorov a kadetov. Ale inak je fajn aj Bratislava. Lebo Bratislavčania môžu chodiť až po hranice kraja... čo je dosť veľa... a tiež tam nie je teraz taka premávka a zápcha čiže by to bola pohoda.
Ale aj take Košice-Okolie čo sa tyka velkosti je fajn okres ...
@wistingher@22 s tým Ružomberkom a Jasnou ťa sklamem, je to okres LM. Môžeš ísť z Brezna jedine cez Chopok do Jasnej
s tou “veľkosťou” to nechápem vôbec pretože aj keby bývaš v najmenšom okrese na sk tak ho neprejdeš celý vôbec nevidím výhody v tých km štvorcových navyše v prípade Bratislavy a Košíc, v porovnaní s hustotou obyvateľstva a zaujímavými miestami jednoznačne zaostávajú
Ja som v Bratislave spokojný... Dá sa tu bicyklovať okolo jazier/Lužných lesov, aj v lese v kopcoch. A teraz keď môžem celý kraj, tak aj môžem pekné miesta pod karpatmi - Modra, hrad Červený kameň, kus Záhoria a Podunajska a podobne a môžem bicyklovať po veľa vedľajších ciest. Štýlom z hocikade hocikam, lebo tu je na slovenské pomery skvelá infraštruktúra. Proste furt aj nové okruhy vymýšľam a mám v rámci možností slobodu.
A okres LM alebo PP? Však tam sú dve hlavné cesty, kde ťa zabije kamión a ostatné obce sú koncové a nemôžeš prechádzať nimi ako okruhy, lebo proste skončíš na lúke. V kopcoch sa nedá bicyklovať, lebo proste vieš zasa ísť iba hore a koniec vrátiť sa z kade som prišiel a nie je tam dostatok cestných/gravel cyklotrás.
Mám kamoša z Oravy a on keď ide na cesťák v okrese Námestovo, tak furt to isté, lebo proste nemá kde.
A v rámci lockdownu je cyklistika najlepší šport, lebo nemusíš sa trepať autom na úpätie kopcov, kde je preplnené parkovisko a ísť lesom, kde sa vyhýbať ostatným ľuďom, ktorí bez rúška idú naproti a atď. Na bicykli okolo prefrčím, je to podľa mňa bezpečnejšie.
Ešte tebe @torpedo08 sa pokúsim vysvetliť prečo je pre BA celý kraj voľný - lebo v BA okrese žije vyše 500tis ľudí a keď všetci idú do prírody v rámci okresu, tak je tam väčšia hustota ako v obchode v tvojej vieske a ľudia tam chodia bez rúška"však sme v prírode". Teda potrebovali ich rozptýliť - tak BA je kraj a Košice sú Košice + Košice-okolie. Proste do tunajšej prírody v okrese sa bezpečne nezmestia všetci, ktorí chcú sa tam ísť prechádzať, lebo nemôžu z robiť nič iné.
@lafiziq@26 ja som na Orave spokojná je pravda že na cesťák by som sem nesadla, ale bicyklovať sa tu je raj, akurát treba prispôsobiť bicykel terénu
ale jasne keď preferuješ toto tak BA ti vyhovuje.. presne takto som si predstavovala odpoveď že keď iný okres, tak ktorý a aj vysvetlenie prečo
@najvacsifanusikhenrietym@35 no jasne to je uz uplna blbost ked sa to tyka jedneho mesta mala by byt teda taka vynimka aby sa dalo po celom meste chodit a nie po celom kraji ale nechcem utocit na ludi z BA oni zato nemozu a cele toto okresovanie je kktina. Ja len hovorim ze nie je fer niekomu povolit to a inemu zas len hento ale tu uz to asi lepsie nebude nikdy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Ale aj take Košice-Okolie čo sa tyka velkosti je fajn okres ...
s tou “veľkosťou” to nechápem vôbec pretože aj keby bývaš v najmenšom okrese na sk tak ho neprejdeš celý vôbec nevidím výhody v tých km štvorcových navyše v prípade Bratislavy a Košíc, v porovnaní s hustotou obyvateľstva a zaujímavými miestami jednoznačne zaostávajú
A okres LM alebo PP? Však tam sú dve hlavné cesty, kde ťa zabije kamión a ostatné obce sú koncové a nemôžeš prechádzať nimi ako okruhy, lebo proste skončíš na lúke. V kopcoch sa nedá bicyklovať, lebo proste vieš zasa ísť iba hore a koniec vrátiť sa z kade som prišiel a nie je tam dostatok cestných/gravel cyklotrás.
Mám kamoša z Oravy a on keď ide na cesťák v okrese Námestovo, tak furt to isté, lebo proste nemá kde.
A v rámci lockdownu je cyklistika najlepší šport, lebo nemusíš sa trepať autom na úpätie kopcov, kde je preplnené parkovisko a ísť lesom, kde sa vyhýbať ostatným ľuďom, ktorí bez rúška idú naproti a atď. Na bicykli okolo prefrčím, je to podľa mňa bezpečnejšie.
Ešte tebe @torpedo08 sa pokúsim vysvetliť prečo je pre BA celý kraj voľný - lebo v BA okrese žije vyše 500tis ľudí a keď všetci idú do prírody v rámci okresu, tak je tam väčšia hustota ako v obchode v tvojej vieske a ľudia tam chodia bez rúška"však sme v prírode". Teda potrebovali ich rozptýliť - tak BA je kraj a Košice sú Košice + Košice-okolie. Proste do tunajšej prírody v okrese sa bezpečne nezmestia všetci, ktorí chcú sa tam ísť prechádzať, lebo nemôžu z robiť nič iné.
ale jasne keď preferuješ toto tak BA ti vyhovuje.. presne takto som si predstavovala odpoveď že keď iný okres, tak ktorý a aj vysvetlenie prečo