Caute! Chcela som sa spytat...vadi chalanom/muzom akne na dievcatach? Ja s tym uprimne bojujem uz od 10 rokov a kazdy den som donutena kydat si na tvar makeup ..staram sa o plet pravidelene...no najhorsou morou je pre mna ukazat sa bez makeupu
To je také no.. niektoré dievčatá mi prídu najprv že.. výzorom by ma nepriťahovali, ale keď ich spoznám tak sa mi začnú úplne páčiť už aj výzorovo hoci majú sem tam nejaký jebáčik...ehmehm.. "akné" Ale keď je dievča piča tak je jedno čo si dá na ksicht.
Čiže sa neboj ak sa do teba už niekto zaľúbi tak ak tým nemáš nejak extrémne ksicht obsypaný ako na google obrázkoch tak to bude v pohodičke :S
občas dokáže byť akné dosť viditelne rušivé ale to sú podla mňa až také tie extrémne priklady ... inak mi také tie bežné nezrovnalosti nevadia, veď je to často niečo čo človek ani neovplyvní
Podla mna muzi co nie su kokoti chapu, ze za to nemozes, a nebudu to nijak extra riesit. Resp. nemyslim si, ze prave to by malo rozhodnut, ci sa mu budes pacit alebo nie.
niečo mi o tom hovor... ale nejako som sa zmierila s tým, že moja pleť nikdy nebude dokonalá
a keď vidím, že má niekto takýto problém tak mi ho je ľúto, lebo viem ako to dokáže zničiť sebavedomie, hlavne u žien.. ale určite neodsudzujem ani nič podobne
Toto je začarovaný kruh... ak máš aknóznu pleť ten make-up, nech je akýkoľvek jej vôbec nerobí dobre...
Môj partner to vôbec nerieši, proste ma má rád aj s takýmito vecami. a to mám by som povedala dosť vyhádzaný ksicht aj chrbát.. raz viac raz menej, nikdy ale s tým nemal problém.
Chlapec by sa mal zaľúbiť do teba ako osobnosti, nie len do toho ako vyzeráš
Tiež som v istom období puberty mala dosť výrazné vyražky, takže viem aký je to pocit a mne trochu makeupu pomohlo. Pokiaľ to nie je krípel tak by sa mal skor zamerať na povahu a nie na to koľko jebákov máš na tvári
inak vieš ako premôžeš tú nočnú moru? .... pôjdeš vyniesť smeti bez mejkapu... pôjdeš do obchodu bez mejkapu... ked som amla este dost vyrazne akne, tak samozrejme ze som nosila i mejkap ale bola to moja volba ze si ho dam.. nie strach z jebakov... ked som nechcela tak som si ho nedala v pochode som šla i do prace (čašníčka) tak alebo na prednášky, von s priatelmi etc.
pokial sa s tým zmieriš že to tak je, tak asi to ani iny nebudu až tak vehementne všímať....
mam to vyskusane
@demoniqangel cize naznacujes, ze je to genetika? Lebo ja si myslim, ze vhodnou zivotospravou a pripadne aj kdejakymi kremikmi vies akne zredukovat na minimum (tak ako hociaky neduh nesposobeny genetikou).
K teme. Pokial ma zena par jebakov tak mi to az tak velmi neprekaza, ale ak je toho moc, tak mi to vizualne vadi.
@tommyhot Uprimne neviem, nikdy som nastastie akne nemala. Myslim ze je to take aj-aj, rozhodne zla zivotosprava pleti neprospeje, ale tiez si nemyslim, ze kazdy, kto ma akne, za to moze. A co sa tyka kremikov - napr ja mam vrodeny atopicky ekzem (aspon u mna bud cervena supinata bolava koza alebo malicke necervene vyrazky, najma na ramenach), skusila som asi vsetky kremiky sveta, vylucit vselijake potraviny a obehala kdejakych koznych, ktori mi tvrdili ze ano ano tento kremik ti strasne pomoze a hlavne nevytlacat - no jedine, co mi kedy aspon troska pomohlo bolo to proste povytlacat, co ale neviem, ci je pri akne vhodna strategia). Cim som nechcela povedat ze ked mas akne tak kasli na to uplne, ale niekedy ti ani svatena voda nepomoze.
Akné mi samozrejme vadí, aj ja mám vyrážky a štve ma to, lebo vyzerám hrozne ... a na dievčatách to ani nevidím , musím sa priznať ... ale fakt to nieje pekné, ale je to bežná vec takže nijak by som to neriešil. Veď to zmizne po čase... Ale pehy mi fakt nevadia.
ja som ho mávala pokokot asi tak do pätnástky a furt som si dávala mejkap, až som sa na to jedného dňa vyprdla, mejkap som zahodila a do mesiaca mi tie jebáky zmizli samé. proste mejkap ti upcháva póry a tým sa ti ešte viac robia jebáky.
a hlavne nerieš čo si o tom myslia chalani, to je debilina.
ani nevies ako sa mi to hnusi, najma take, co na seba jebnu mejkap a aj vidno po tvarach dobance, boha to je ako keby som sa nesprchoval, iba vonavkoval. Ja som vsak medzi kamaratmi nikdy nemal take pripady, odkedy zijem v irsku, tak stretam plno podobancov, mrzki ludia irska, neviem z coho to maju, ale cudzinci to nie su
V podstate jediný človek, na ktorom mi kedykoľvek vadilo akné som bol ja. Obligátny jeden jebák do mesiaca, ktorý by som si na inom človeku ani len nevšimol, moje ego neunieslo a dokázal mi celkom obstojne kaziť náladu.
tiez som mal jebaky pat rokov po celej tvari, ziadne kremy, mydla, proste puberta, ale teraz sa mi objavia iba ked sa strasne potim alebo dakedy po holeni, ale vzdy zmiznu. Pred tym sa stalw objavovali nove a ostal to pes, umyval som sa furt, nosil kratke vlasy, no iba vek to zastavil, prinajmensom si ich vytlacaj a nedrazdi zbytocne, ked ti ide len krv, mejkap je len priesvitna naplast na krvacajucu ranu, radsej pouzi nieco, co ti plet ocisti ako zajebe neprirodzenostou
boze preco tu pisete o jebakoch alebo jednom jebaku? akne je choroba a nie, ze mate obcas jebaky na brade na nose na cele, raz za cas sa to stane, ale ked toho mate vela, nemusi to byt hned AKNE ale aj zla strava, malo cerstveho vzduchu a zanedbana alebo uplne zla starostlivost o plet
inak @zeneva77 chodis s tym aj k nejakemu lekarovi? odporucam ustav lekarskej kozmetiky pri drazdiaku, ja tam budem musiet tiez cim skor zavitat lebo sa mi extremne zhorsila plet ._.
tá životospráva, ako i @zajkousko trefne odkázal, je asi základ, ja som sama taký bioindikátor, keď mám slabšiu chvíľku a požeriem too much chocolate...
ale inak čo sa pomoci zvonka týka, mne voľakedy pomohol z najhoršieho Eryfluid, následne ani čo najkoncentrovanejší tea tree olejček nie je nikdy zlý, a ešte ti môžem poskytnúť jednu súkromnú fintu, ak by si chcela, ale viem, že si zakladala toto fórum z iného dôvodu, tak sa nebudem príliš rozpisovať
pozri, je jedno či dievča/chlapec vlastne, princíp je rovnaký. Mne to príde celkom hnusné a tak, kedysi som si nevedela predstaviť napríklad dať niekomu pusu na líce s hrozným akné a to dievča to aspoň zakryje, chalan nie. Ale už rok mám priateľa s hrozným výrazným akné, nonstop zapáleným a proste nevadí mi to, ľúbim ho, viem ako ho to balí, že s tým nemá moc čo robiť. Takže asi tak, keď ťa ľúbi bude dobre, keď ťa kvôli akné odmietne fakt za to nestojí
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Čiže sa neboj ak sa do teba už niekto zaľúbi tak ak tým nemáš nejak extrémne ksicht obsypaný ako na google obrázkoch tak to bude v pohodičke :S
a keď vidím, že má niekto takýto problém tak mi ho je ľúto, lebo viem ako to dokáže zničiť sebavedomie, hlavne u žien.. ale určite neodsudzujem ani nič podobne
tuto maš a začni na sebe pracovať, ten hnoj makeup treba zlikvidovať.. » www.badatel.net/akne/...
Môj partner to vôbec nerieši, proste ma má rád aj s takýmito vecami. a to mám by som povedala dosť vyhádzaný ksicht aj chrbát.. raz viac raz menej, nikdy ale s tým nemal problém.
Chlapec by sa mal zaľúbiť do teba ako osobnosti, nie len do toho ako vyzeráš
pokial sa s tým zmieriš že to tak je, tak asi to ani iny nebudu až tak vehementne všímať....
mam to vyskusane
K teme. Pokial ma zena par jebakov tak mi to az tak velmi neprekaza, ale ak je toho moc, tak mi to vizualne vadi.
a hlavne nerieš čo si o tom myslia chalani, to je debilina.
inak @zeneva77 chodis s tym aj k nejakemu lekarovi? odporucam ustav lekarskej kozmetiky pri drazdiaku, ja tam budem musiet tiez cim skor zavitat lebo sa mi extremne zhorsila plet ._.
tá životospráva, ako i @zajkousko trefne odkázal, je asi základ, ja som sama taký bioindikátor, keď mám slabšiu chvíľku a požeriem too much chocolate...
ale inak čo sa pomoci zvonka týka, mne voľakedy pomohol z najhoršieho Eryfluid, následne ani čo najkoncentrovanejší tea tree olejček nie je nikdy zlý, a ešte ti môžem poskytnúť jednu súkromnú fintu, ak by si chcela, ale viem, že si zakladala toto fórum z iného dôvodu, tak sa nebudem príliš rozpisovať