Vadilo by vám, keby sa vám váš partner inteligenčne nevyrovnal?
Nehovorím teraz o prípadoch ako sú napr. nejaké (slušne nazvyme) baby resp. chalani, ktorých jediný zmysel života je večer sa ísť opiť a dať o tom všetkým vedieť. Skôr myslím na také ako keď je napr. väčši vekový rozdiel, že baba ešte ledva zmaturovala a
hm. ak by to nebol úplne priepastný rozdiel, tak nevadilo. vadilo by mi ak by to dotyčná brala tak že keď začnem hovoriť o niečom čomu nerozumie, tak sa vypne, ani sa nesnaží pochopiť, a len sa urazí že sa hrám na múdreho. vadilo by mi ak by dotyčná mala prístup že čomu nerozumie ju automaticky nezaujíma. a tak.
možno časom... by mi začalo byť ľúto že v nej nemám rovnocenného rozhovorového partnera, ale myslím že by som to prežil.
Strašne. Dosiahnuté vzdelanie nie je úplne spoľahlivý ukazovateľ, ale považujem za úplne samozrejmé, že človek, s ktorým chodím, chce získať obstojné VŠ vzdelanie/študuje/má ho.
Nemusíme sa vôbec vyznať v rovnakých oblastiach, zaujímať o tie isté veci alebo študovať niečo príbuzné, ale inteligencia a vzdelanie sú u mňa prvoradé kritériá.
ak by bol menej inteligentný, to by mi vadilo, lebo neviem, ja sa potrebujem proste s človekom s ktorým som porozprávať o knihách, o filmoch, ísť na výstavu a aby ho to tiež bavilo a netváril sa, že je tam len preto, lebo tam musí byť (inak sa mi to často stáva toto )
ale zasa, ak by bol nejako extrémne premúdretý, to by možno moje ego nezvládalo
Inak zaujímavosťou je - a nato poukazujú aj rôzne empirické výskumy - že vysokoškolsky vzdelané ženy majú väčšiu tendenciu voliť si za partnerov mužov s nižším vzdelaním ako majú ony samy.
Naopak, muži vyhľadávajú skôr ženy s min. rovnako vysokým vzdelaním (povedzme vysoká škola). Toto samozrejme neplatí univerzálne, ale existuje tu proste istý trend.
(ne)dosiahnute vzdelanie je pre mna uplne nepodstatne.
inteligencia velmi. chodila som s inteligentnejsim a ten nevedel co so sebou od samej radosti ze jeho IQ je nad 140 a podchvilou si musel nieco dokazovat.
tak isto aj s menej inteligentnym a tom som zas musela vysvetlovat kazdu moju blbu narazku.
obaja zlati ale na tomto to strosktalo.
radsej budem zit s taxikarom s ktorym sa viem poropravat o filme ktory sme si pozreli ako s clovekom s troma titulmi pre ktoreho film ktory chcem pozerat bude trapny..
@nobile sám píšeš, že dosiahnuté vzdelanie nie je zárukou inteligencie. tak prečo sa odvolávaš na to, že som študent VŠ?
fakt netuším. a neviem ako by som mohla dedukovať niečo, čo mu nerozumiem. neviem či "persi" je nejaký slang, cudzie slovo alebo si sa len pomýlil. a taktiež neviem, na ktorú časť môjho príspevku si reagoval.
Akú školu alebo prácu by mala je mi jedno, podstatné je, aby sme na tom boli podobne, čo sa týka inteligencie a intelektu... Ak je tam veľký rozdiel, tak si s danou osobou neviem ani normálne porozprávať...
@greyness V podstate som reagoval na cele forum, par ludi tu pise, ze ten s kym chodia musi mat vysokoskolske vzdelanie, alebo sa onho ma snazit, ci vyssie vzdelanie je zarukou inteligentnejsieho jedinca...
Ty si mi akurat skocila do rany tym, ze nevies co je to "persi" a nemas chute to napriklad vygooglit.
Kedze gugel vie viac ako vsetky univerzity dokopy
Neber to nijak ofenzivne ok?
Persi je prvy. A je to narecove slovo.
Takze ak by si opustila frajira po ukonceni skoly, nebola by si prva, ani posledna.
Mam znameho, ktory frajerke postavil dom, boli zasnubeni...
Ich vstah trval asi 7 rokov.
Jak mala titul v ruke bolo po vstahu
(Pocas skoly sa poriesila s nejakym mladsim studentikom a vykaslala sa na vsetko potom )
@nobile nevim prečo narážaš na to, či niekto má titul alebo nemá, keď som jasne napísala, že si nemyslím, že to od toho závisí a rovnako sa vyjadrila aj väčšina vo fóru
@nobile vidíš stačilo povedať, čo znamená to slovo. aj, keď viem čo znamená. lenže sa to píše perši, nie? lebo takto to poznám. ach, diakritika je sviňa
sorry ale mne sa nejako nechce gúgliť jedno slovíčko, ktoré mi napíše nejaký neznámy na birdzi momentálne gúglim dôležitejšie veci a som z toho pregúglená.
vzdelanie ako samotné určite nie. vadia mi skôr iné vecí ako to, čo má v hlave resp. vyzerá. nemám rád napr.keď mešká niekto, ja sa dokážem vychystať a zadeliť si čas na jednotlivé činnosti doma tak, aby som prišiel na každé stretnutie tých 15-20 minút skôr a je pre mňa záhadou, prečo nedokážu si to iní tak, aby prišli aspoň na čas, alebo aby meškali min.10-15 minút akademických. hoci uznávam, že je to aj mojou výchovou, bo bol som vychovavaný tak, že človek, na ktorého sa môžeš spoľahnúť 100% dôjde vždy na čas. teda ak nezláme nohu, nezrazí ho auto, nebudú padať cigančatá z neba atď ... čiže tak no...
@danica123 vacsina nie je vsetci a niekde uz som podobnu diskusiu cital aj mimo birdzu. Ma to len proste popudilo, lebo mnoho ludi si pletie "dosiahnute" vzdelanie s inteligenciou...
@greyness ja nemam rad diakritiku... Spomaluje to pisomny prejav
Je potrebne pouzivat pri kazdom 2-3 znaku o jedno, popripade dva stisknutia tlacidiel na klavesnici naviac. A to je hrozne otravne
neviem si predstavit byt s niekym, kto nema ambicie aj co sa vzdelania tyka. paci sa mi sutazivost aj v tomto smere, vzdy ma vzpruzi, ked vidim, aky dobry uz je priatel v niecom a snazim sa ho dobehnut. ze ma dve vysky je tiez mimoriadne motivujuce, ked sa musim prekonavat v tej mojej. rovnako je to s inteligenciou. prekazalo by mi, keby vacsie rozdiely kazili plynulost konverzacii. v takom nevyvazenom vztahu je clovek velmi osamely.
@idiotproof dobre napísané, a preto mi práve názory ako @narazuvzdorna prídu trošku...nazvime to zvláštne. A..rozhodne by som sa chcela s chlapom zaujímať o tie isté (alebo aspoň zopár tých istých) veci. Keby ma zaujímala hudba, príroda, filmy a jeho nie, jeho politika a geografia a dejiny a mňa nie neviem, o čom by sme sa bavili...
Na druhej strane, keď sa vyzná do vecí, do ktorých sa nevyznám ja a je ochotný mi ich vysvetliť, to je super
@obliviate presne tento pocit mávam často...našťastie sa stretávam aj s vysokoškolsky vzdelanými ľuďmi, ktorý si nemyslia, že kvôli tomu, že majú výšku a ja nie sú niečo viac. (Keď som takého stretla, tak som sa ho narovinu opýtala, či si to myslí, alebo som sa s ním vôbec nebavila....nie je o čom).
Často sa stane, že sa bavíme o niečom, o čom ja viem a oni nie. A vypočujú si. A to je fajn. Lebo vysokoškolsky vzdelaný človek nie je vševed a poznám XY ľudí, ktorý majú výšku, a asi boli skôr byfľoši ako inteligentní...
Osobne si myslím, že ľudia si často mýlia inteligenčný kvocient a schopnosť naučiť sa niečo.
A k téme...nikdy som teda neposlala nejakého partnera na IQ testy, aby mi doniesol výsledky Ale samozrejme, musím sa s danou osobou vedieť porozprávať, a keď tak nad tým rozmýšľam, mám rada ľudí, s ktorými môžem "filozofovať". Nad vážnymi vecami, aj nad hovadinami. Nad nereálnymi vecami, typu, čo by bolo, keby...(niekedy je to sranda, so spolužiačkou na strednej sme sa raz napríklad bavili o tom, že keby "čevapčiči" mali jednotné číslo čevapčič/čevapčiča/čevapčičo, ako by sa skloňovali....proste konina, ale zabavili sme sa
Nemám rada, keď ma niekto zruší s tým, že je niečo blbosť a nebude sa o tom baviť.
Ako sa často hovorí, žena si hľadá muža podobného svojmu otcovi - u mňa to do istej miery platí.
Môj otec bol neskutočne sčítaný a inteligentný, aj keď mal obyčajnú učňovku. Jeho hobby bola geografia, dejiny, politika, miloval prírodu a zvieratá, opravoval hrubky v novinách . Vždy mi vedel odpovedať na každú otázku, teda okrem toho, z čoho sa vyrába kofola A vždy som ho kvôli tomu strašne obdivovala. Na moje otázky vždy odpovedal trpezlivo a nič som sa nemusela hanbiť opýtať.
Imponuje mi, keď mi vie chlap rozprávať o niečom, o čom ja neviem, a necítim sa pritom, ako keby to vysvetľoval debilovi...napríklad, môj muž robil v dopravnom podniku a často sa ho pýtam, ako niektoré veci fungujú v autobuse a vždy ma fascinuje, keď mi o tom rozpráva...
Sú veci, ktoré ma nikdy nebavili a veľa o nicch neviem, alebo som zabudla. Mám rada, keď mi o nich niekto niečo povie. Hlavne, keď to vie podať zaujímavo. Ale rovnako mám rada, keď si niekto dá vysvetliť niečo odomňa, keď o tom viem viac, alebo sa tomu venujem. Skrátka - ak nie je príliš veľký intelektuálny a inteligenčný rozdiel, nevadí mi to, hlavné je, aby mi ten človek vedel byť dobrým partnerom na rozhovor - či je to kamarátka, kamarát, alebo partner.
Svojim známostiam nerobím bežne IQ testy,neviem ako vy...vzťah nemôžem mať s niekým,s kým si nerozumiem...pokiaľ si máme čo povedať a rozumieme si,tak také veci nerieším
ako IQ je jedna vec a EQ druhá a na tom tiež riadne záleží a inteligenčný rozdiel kludne... nech je on "hlúpejší" alebo ja, to je jedno... hlavne nech nie je inteligenčná priepasť
No, podľa toho, či by bol príliš múdry, alebo práve naopak. Pretože ak by bol príliš múdry, tak by som sa aspoň trocha snažila vyrovnať, viac sa vdelávať, mala by som sa od neho čo naučiť.. Ale ak by bol hlúpy tak...? veľmi by som sa mu vyrovnať nechcela... ale aspoň by mi každé ráno zdvihol ego
mal by byť na tom podobne. sú dôležité samozrejme aj iné veci, ale proste partneri by si mali rozumieť aj v humore, mali by sa vedieť porozprávať o všetkom, ja napríklad strašne strašne nemám rada keď je niekto strašne múdry a všetko vie a rád o tom rozpráva a ja nemám čo k tomu povedať a furt vyhrá každý spor lebo vie vymýšľať úžasné argumenty a tak a naopak by to tiež nebolo nič moc.
na podobne otazky odpovedam tak, ze inteligenčný kvocient sa meria prostrednictvom testu a... už tu je to ako v škole... jeden test vám môže sadnúť a zrazu ste superinteligent a iný test vám nemusí sadnúť a zrazu ste totálny debil.... niekto nemá vlohy na matematickú logiku, ale keď mu vysvetlia príklad v "jeho reči" tak ho určite dokáže nejak vyriešiť. Teda aj taxikár so vzdelaním napr. potravinára sa môže vyrovnať v určitej situácii VŠ profákovi... je to teda relatívne.. pozri.. na svete máš kopu titulovaných a koľko z nich je odborníkom vo svojej oblasti?
Mne síce skôr imponujú inteligentnejší ľudia, s kt. mám veľa spoločných záujmov, myslím si, že je to o záujmoch
ak ide o vzdelanosť, je to iné ako inteligencia, čiže čo sa týka miery vzdelanosti, nevadilo by mi to, nevyžadujem dokončenú VŠ na to, aby som niekoho mala rada (že @husky ? )
ale vyslovene neznášam, ak je niekto hlúpy. ja viem, že sa taký narodil a bla bla ale ja to neznesiem a nemohla by som s takým človekom mať vzťah. potrebujem niekoho, kto sa mi inteligenčne a emočne vyrovná a bude dobrým partnerom v rozhovoroch, lebo keď vekom odíde krása a mladosť, nebude sa čo dať robiť, chcem mať na večerné rozhovovry pri sebe niekoho, s kým si mám čo povedať
Určite by som nezniesla vedľa seba nejaké obohrané bezduché tupelo, ktoré nič nezaujíma a nič nebaví, nemá žiadne koníčky a záľuby a všetko mu je putna, nedokáže sa pre nič nadchnúť a ani sa k ničomu (pomerne jednoduchému) vyjadriť.
Radšej nech má záľuby mimo môj obzor a nech sa aj kľudne pohádame pre rozdielny názor, lepšie ako by mi mal na všetko prikyvovať ako retardovaný psíček hopsa hejsa.
Inteligencia a zápal pre niečo, resp. vedomosti ma na ľuďoch hrozne priťahujú
Vysoká škola pre mňa nie je ... až tak dôležitá a nie je podmienkou pre vzťah (i keď preferujem viac vysokoškolsky vzdelaných, mno).
Nie je známkou ani tak inteligencie ako toho, že sa taký človek dokáže sebazaprieť a makať na sebe. Povedala by som, že skôr odzrkadľuje trpezlivosť a výdrž človeka ako samotnú inteligenciu.
Ano vadilo, lebo by potom nerozumel témam, o ktorých by som sa chcela rozprávať, resp. nechápal by moje názory a predstavy, čiže by sme sa nedokázali rozprávať o čomkoľvek a to by nemalo význam
priepastny rozdiel by asi vadil.. ale najhorsie je niekto taky kto ani nema ambiciestudovat alebo sa nejak vdelavat, v niecom sa snazit. dost takych ludi nemozem vystat. ja viem ze vyska nie je vsetko. ale kedmi to dookola opakuje niekto koho z vysky vyrazili robi v obchodaku a nema ziadne dalsie ambicie. myslim ze clovek by as mal aspon snazit
človek podľa mňa nemusí mať vysokú aby bol inteligentný, samozrejme, že neviem o čom by som sa mohla baviť s niekým, kto nemá ani maturitu a nevie nič o tom, čo sa deje a nič ho nezaujíma (ani ja ešte nemám maturitu, ale chápete ako to myslím , ale ak človek na sebe pracuje, nezáleží na tom, čí má titul alebo nie niekedy sa dá lepšie porozprávať aj o ja neviem, jadrovej mechanike s niekým, kto nemá nič vyštudované, ale baví ho to, a vzdeláva sa, ako s vysokoškolákom, čo má všetko v paži...
Ako tu už bolo spomínané..inteligencia nemá absolútne nič s VŠ...a o tom som sa presvedčil v xy vzťahoch...a ako pozerám okolo seba, tí čo sú bez VŠ sa mi zdajú niekedy až viditeľne inteligentnejší a praktickejší pre život...
začína nová doba, kedysi to bolo o tom, že na vš išiel skutočne len človek, kt. sa chcel učiť, vzdelávať v nejakom odbore a mal chuť na sebe pracovať po psychickej stránke..
dnes si tým decká len predlžujú mladosť...naučia sa a zabudnú, nič v nich nezostane...vyjdú po piatich rokoch zo školy, nevedia nič, nemajú prax...tí čo na vš nešli sú v pracovnom procese, makali na sebe a tí šikovnejší majú cash a samostatnosť..
@asceticjunkie hej presne... ja viem... maturita, tak isto ako vysoká ešte z človeka nerobí inteligentné individuum... vidím to sama, že mám brata, maturanta a čokoľvek sa ho opýtam je mimo... či už je to z jazyka, slovenčiny, alebo čohokoľvek... a potom, že má naša krajina napredovať keď je to takto s väčšinou ľudí, tak môžeme ísť akurát tak do kelu a nie dopredu... to radšej prchám preč (aspoň Čechy, aj keď tam to tiež neni o moc lepšie, ale aspoň lepšie výšky, lebo v jazykoch nie som dobrá)
nevadilo by mi nič čo sa týka toho kto má akú resp. nemá školu, ale keby ten človek nemal ani sedliacky rozum to by asi nešlo. A aj naopak, nechcela by som nikoho príliš múdreho, cítila by som sa hlúpo a neviem o čom by som sa sním bavila
no logicky nie keďže by to bola už moja partnerka tak by sme už prešli nejakým zoznamovacím obdobím v ktorom by sme sa vzájomne nevylúčili čiže partner je už osoba ktorá je v mojich očiach "top" ale život je nevypočitateľný a ľudia sa menia a menia sa aj vzťahy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
78 komentov
takže záleží od okolností
ale, hej vadilo mi by keby mám príliš hlúpeho alebo príliš múdreho chlapa. nemala by som si s ním, čo povedať.
keď sme takí vyrovnaní je to najlepšie aj, keď frajír ma obavy, že keď dokončím školu tak ho nechám
flysserko môj neni si troška naivný ?
ale bavíš ma
možno časom... by mi začalo byť ľúto že v nej nemám rovnocenného rozhovorového partnera, ale myslím že by som to prežil.
Nemusíme sa vôbec vyznať v rovnakých oblastiach, zaujímať o tie isté veci alebo študovať niečo príbuzné, ale inteligencia a vzdelanie sú u mňa prvoradé kritériá.
ale zasa, ak by bol nejako extrémne premúdretý, to by možno moje ego nezvládalo
a fakt VS nemusi byt znamka inteligencie
Naopak, muži vyhľadávajú skôr ženy s min. rovnako vysokým vzdelaním (povedzme vysoká škola). Toto samozrejme neplatí univerzálne, ale existuje tu proste istý trend.
inteligencia velmi. chodila som s inteligentnejsim a ten nevedel co so sebou od samej radosti ze jeho IQ je nad 140 a podchvilou si musel nieco dokazovat.
tak isto aj s menej inteligentnym a tom som zas musela vysvetlovat kazdu moju blbu narazku.
obaja zlati ale na tomto to strosktalo.
radsej budem zit s taxikarom s ktorym sa viem poropravat o filme ktory sme si pozreli ako s clovekom s troma titulmi pre ktoreho film ktory chcem pozerat bude trapny..
ale ani @13 nie je odveci,lebo sa môžem vyvíjať a rásť pri ňom.
a čo to ja vlastne riešim?
Vyberat si partnerov podla toho ci ma, alebo nema vysoku skolu je viac ako na smiech
fakt netuším. a neviem ako by som mohla dedukovať niečo, čo mu nerozumiem. neviem či "persi" je nejaký slang, cudzie slovo alebo si sa len pomýlil. a taktiež neviem, na ktorú časť môjho príspevku si reagoval.
Ty si mi akurat skocila do rany tym, ze nevies co je to "persi" a nemas chute to napriklad vygooglit.
Kedze gugel vie viac ako vsetky univerzity dokopy
Neber to nijak ofenzivne ok?
Persi je prvy. A je to narecove slovo.
Takze ak by si opustila frajira po ukonceni skoly, nebola by si prva, ani posledna.
Mam znameho, ktory frajerke postavil dom, boli zasnubeni...
Ich vstah trval asi 7 rokov.
Jak mala titul v ruke bolo po vstahu
(Pocas skoly sa poriesila s nejakym mladsim studentikom a vykaslala sa na vsetko potom )
sorry ale mne sa nejako nechce gúgliť jedno slovíčko, ktoré mi napíše nejaký neznámy na birdzi momentálne gúglim dôležitejšie veci a som z toho pregúglená.
@greyness ja nemam rad diakritiku... Spomaluje to pisomny prejav
Je potrebne pouzivat pri kazdom 2-3 znaku o jedno, popripade dva stisknutia tlacidiel na klavesnici naviac. A to je hrozne otravne
Na druhej strane, keď sa vyzná do vecí, do ktorých sa nevyznám ja a je ochotný mi ich vysvetliť, to je super
@obliviate presne tento pocit mávam často...našťastie sa stretávam aj s vysokoškolsky vzdelanými ľuďmi, ktorý si nemyslia, že kvôli tomu, že majú výšku a ja nie sú niečo viac. (Keď som takého stretla, tak som sa ho narovinu opýtala, či si to myslí, alebo som sa s ním vôbec nebavila....nie je o čom).
Často sa stane, že sa bavíme o niečom, o čom ja viem a oni nie. A vypočujú si. A to je fajn. Lebo vysokoškolsky vzdelaný človek nie je vševed a poznám XY ľudí, ktorý majú výšku, a asi boli skôr byfľoši ako inteligentní...
Osobne si myslím, že ľudia si často mýlia inteligenčný kvocient a schopnosť naučiť sa niečo.
Nemám rada, keď ma niekto zruší s tým, že je niečo blbosť a nebude sa o tom baviť.
Ako sa často hovorí, žena si hľadá muža podobného svojmu otcovi - u mňa to do istej miery platí.
Môj otec bol neskutočne sčítaný a inteligentný, aj keď mal obyčajnú učňovku. Jeho hobby bola geografia, dejiny, politika, miloval prírodu a zvieratá, opravoval hrubky v novinách . Vždy mi vedel odpovedať na každú otázku, teda okrem toho, z čoho sa vyrába kofola A vždy som ho kvôli tomu strašne obdivovala. Na moje otázky vždy odpovedal trpezlivo a nič som sa nemusela hanbiť opýtať.
Imponuje mi, keď mi vie chlap rozprávať o niečom, o čom ja neviem, a necítim sa pritom, ako keby to vysvetľoval debilovi...napríklad, môj muž robil v dopravnom podniku a často sa ho pýtam, ako niektoré veci fungujú v autobuse a vždy ma fascinuje, keď mi o tom rozpráva...
Sú veci, ktoré ma nikdy nebavili a veľa o nicch neviem, alebo som zabudla. Mám rada, keď mi o nich niekto niečo povie. Hlavne, keď to vie podať zaujímavo. Ale rovnako mám rada, keď si niekto dá vysvetliť niečo odomňa, keď o tom viem viac, alebo sa tomu venujem. Skrátka - ak nie je príliš veľký intelektuálny a inteligenčný rozdiel, nevadí mi to, hlavné je, aby mi ten človek vedel byť dobrým partnerom na rozhovor - či je to kamarátka, kamarát, alebo partner.
Mne síce skôr imponujú inteligentnejší ľudia, s kt. mám veľa spoločných záujmov, myslím si, že je to o záujmoch
ale vyslovene neznášam, ak je niekto hlúpy. ja viem, že sa taký narodil a bla bla ale ja to neznesiem a nemohla by som s takým človekom mať vzťah. potrebujem niekoho, kto sa mi inteligenčne a emočne vyrovná a bude dobrým partnerom v rozhovoroch, lebo keď vekom odíde krása a mladosť, nebude sa čo dať robiť, chcem mať na večerné rozhovovry pri sebe niekoho, s kým si mám čo povedať
Radšej nech má záľuby mimo môj obzor a nech sa aj kľudne pohádame pre rozdielny názor, lepšie ako by mi mal na všetko prikyvovať ako retardovaný psíček hopsa hejsa.
Inteligencia a zápal pre niečo, resp. vedomosti ma na ľuďoch hrozne priťahujú
Vysoká škola pre mňa nie je ... až tak dôležitá a nie je podmienkou pre vzťah (i keď preferujem viac vysokoškolsky vzdelaných, mno).
Nie je známkou ani tak inteligencie ako toho, že sa taký človek dokáže sebazaprieť a makať na sebe. Povedala by som, že skôr odzrkadľuje trpezlivosť a výdrž človeka ako samotnú inteligenciu.
ale este nikdy ma nepritahoval nikto nrinteligentny
Zastavam podobny nazor ale iba s tym rozdielom ze sa dokazem porozpravat s hocikym a skoro o vsetkom.
Ak sa aj stane ze fakt nedokazem najst spolocnu rec stava sa zo mna posluchac a teda sa ucim.
Je jasne ze v danej tematike sa zo mna stava laik ale ak ma to zaujme vdaka danemu cloveku urcite sa pozriem k tomu hlbsie
začína nová doba, kedysi to bolo o tom, že na vš išiel skutočne len človek, kt. sa chcel učiť, vzdelávať v nejakom odbore a mal chuť na sebe pracovať po psychickej stránke..
dnes si tým decká len predlžujú mladosť...naučia sa a zabudnú, nič v nich nezostane...vyjdú po piatich rokoch zo školy, nevedia nič, nemajú prax...tí čo na vš nešli sú v pracovnom procese, makali na sebe a tí šikovnejší majú cash a samostatnosť..
tak kto je potom inteligentnejší?