Rád by som vedel ako si ho predstavujete, aký veľký, aké rozdelenie, aká oblasť, vek a cena.
Ja osobne preferujem staré meštianske domy v historických centrách, dvojpodlažný, podpivničený s možnosťou prevádzky baru masívne dubové vchodové dvere s obchodný
No takže, samotka, najbližší ľudia minimálne 2,5 km aj keď viem že je to niekedy veľmi nepraktické, koplet dom postavený z veľkých iba hrubo opracovaných kameňov s dobrou izoláciou, veľké okná, najlepšie francúzske z dreva, podlaha z veľkých dobre opracovaných lát, strecha hlinený šindel pravdepodobne, stačí jedno podlžie, 6-8 izieb, niekde na severe v lesoch v blízkosti nejakého jazera (inej väčšej vodnej plochy), minimálne dva krby na drevo, veľký pozemok, viac menej rovný bez väčšieho stúpania, masívne dvere a vonku tzv. letná kuchyňa vnútro asi nechceš, či?
dole obyvacka, kuchyna, kupelna, hudobna miestnost; hore spalna, detska, hostovska a druha kupelna
proste dispozicne presne taky aky ma moja manka, akurat inak zariadeny
"osobne preferujem staré meštianske domy v historických centrách, dvojpodlažný, podpivničený s možnosťou prevádzky baru" ... s tým sa stotožňujem... vysoké stropy, biele steny, mosadzné zrkadlá, rokokový krb aj nábytok, najmä obývacia izba v tomto štýle.. veľký balkón s kvetmi a so sedením, nablízku nejaká dobrá pizzéria a kaviareň, žiadne nočné kluby, ktoré by ma rušili pri spánku...
čosi naramne útulné ... najradšej by som bola eby to bol jeden z tycht akych eko domov spravený za pár korún...v ntbu mám už strašne dho záložku jedného takého
Nezáleží mi na tom aký veľký bude dom a či bude mať 4 kúpeľne alebo ani jednu. Dôležité je, aby človek bol niekde s niekým kto ho naozaj miluje.
Ale keďže táto filozofia je vo svete považovaná za sračku tak jednoznačne aspoň 8 kúpeľní, 9 spální a 10 záhrad. O ostatnom sa nevyjadrujem, pretože by mi na to nestačil ani celý Birdz
Mojich verzií ideálnych domov som si vymyslela za svoj život už nehorázne veľa. V puberte som chcela bývať v takom menšom rodinnom domčeku, možno 15 x 15 metrov, niekde v okrajovejšej časti mesta, dom = prízemie + podkrovie a chcela som mať svoju útulnú podkrovnú izbu.
Potom som si rozmyslela podkrovnosť svojej izby, lebo som sa cítila neslobodne bez akurátneho výhľadu na pevnú zem a chcela som veľký bungalov.
Potom som bola vo fáze útulného bytu v (širšom) centre väčšieho mesta, možno skôr novostavba, ale nevadil by mi ani prerobený byt v starších stavbách s vysokými stropmi.
Zároveň sa mi veľmi páčia tie z nášho pohľadu absurdne schodiskové anglické úzke vysoké domy (to v prípade, že by som bývala v Londýne) a páčia sa mi aj holandské domčeky na okraji Amsterdamu.
Všetok môj ideálny dom/byt je teraz v neistej fáze prispôsobenia sa tomu, kam sa ďalej životne/pracovne uberiem, takže sa snažím nemať žiadnu konkrétnu predstavu a naviazať ju len na konkrétne prvky ako "moje kreslo", dostatočne priestranný pracovný stôl, pohodlná pevná dvojposteľ, ale tiež na veci, ktoré si so sebou vezmem kamkoľvek (napr. niektoré vône a predmety bežného dňa, ktoré mi plnou funkčnosťou môj pobyt kdekoľvek spríjemňujú).
Starý vintage byt v historickom centre veľkého mesta...
Veľký presvetlený loft s voľnou dispozíciou a industriálnosťou...
Útulný dom niekde v prírode...
Podrobnosti sú nepodstatné,každý si vie predstaviť čo tá ktorá možnosť obnáša...
na malte .. s frajerom sme minule kukali, kolko tam stoja domy a chceme sa tam v 50ke prestahovat ( lebo dostaneme poistky vyplatene, tak budeme kešovať ) .. no sice pekna predstava, ale uvidime, ci vydrzime spolu dovtedy . hej a straka sa po latinsky povie pica pica
Nevydrzal by som tam dlhsie, nez 2 roky, ale chcel by som niekedy byvat v Skotsku alebo na Faerskych ostrovoch Ale musel by som zdrhnut, nez by mi preplo potom.
hlavne nak tam je velka postel na ktoru sa ide rebrikom (nemyslim poschodovu) a vela vselijakych svetielok a haraburd. a domcek niekde na kraji dediny pri lese.
no to vsetko zalezi hlavne od financii. ale ak sa bavime o dome snov, tak sa jedna o nieco co by nam splnilo vsetky ocakavania.
mam take pravidlo, ze ak rodinny dom, tak nech stoji zato. ak nie je financii na to tak volba bytu. navyse netuzim po tom prist domov po praci ako clovek pred 40tkou a prve co ma bude cakat je praca okolo domu takze prve byvanie vidim na byt. skratka poskytuje menej sukromia ale viac pohodlia.
byt snov podla mojich predstav, centrum mesta alebo nedaleko centra, nieco v style priestrannych LOFT bytov. dobre dispozicne riesenie, priestranne miestnosti, velka terasa, vyhlad na rieku idealne.
dom snov, v max 15minut od centra mesta, vyhlad na mesto, opat velky, priestranny, nabity mnozstvom modernych technologii zabezpecujucich maximalny komfort a luxus, stylovo nieco moderne (minimalizmus, funkcionalizmus), urcite s plochou strechou, velkymi presklenymi castami fasady smerom do zahrady, rieseny netuctovym stylom, niecim jedinecny, za nevyhnutny zaklad beriem aj kvalitu riesenia interieroveho/exterieroveho osvietenia objektu a pozemku.
k lokalite, BA neviem, neviem :/ , skor Praha, Vieden, a ine vacsie mesta europy.
jedno podlazie, velke priestranne miestnosti, take tie velke presklenne okna s vyhladom na more alebo na nieco pekne. drevene vsetko, romanticky kozub v obyvacke
Chcela by som malú farmičku - surová tehla, neopracované drevo, meď, železo, starý nábytok, obrovská kuchyňa a mega krb, masívna knižica, gramofón, presklená veranda, divo rastúca záhrada plná košatých dubov, pivónii, machu, sedmokrások. Skleník, maštal pre moju kravu a kozu. Sto mačiek, sloboda a svätý pokoj od ľudí.
novopostavený, navrhnutý čisto mnou, veľké izby, veľké okná s výhľadom na niečo pekné, bud jednopodlažný do L alebo dvojpodlažný, suterén alebo aspoň väčšia pivnička s garážov, to mi k šťastiu stačí
Škótsky vidiek zvonku, minimalizmus a 30. roky zvnútra.
(Ok, to by bolo strašne špatné. Hlavne oddelená spálňa, aj ak by som mala bývať s nejakým ďalším človekom Nikdy sa nenaučím spať tam, kde mi do toho niekto fučí.)
fu co ja viem to si ani predstavit neviem nejake tie sportove ihriska by som mal na dvore , bazen , zahradku (zelenina atď.) nejaky ten park potom v dome take zabavne miestnosti gulecnik , ping - pong , bar + sedenie a vsetko co k tomu patri , mega velku telku v obyvacke a v nej vsetky sportove programy a proste vsetko uplne super ako by mi vyhovovalo no co je to o snivani tak snivam realita je ale trosku ina a mozno bude este o vela horsie
pri jazere alebo dakej nadrzi alebo proste pri vode pri lese najlepsie aj s dakym peknym vrchom a aspon 5km od najblizsieho mesta inak byvat v dakej mensej dedinke by nevadilo...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
proste dispozicne presne taky aky ma moja manka, akurat inak zariadeny
Nezáleží mi na tom aký veľký bude dom a či bude mať 4 kúpeľne alebo ani jednu. Dôležité je, aby človek bol niekde s niekým kto ho naozaj miluje.
Ale keďže táto filozofia je vo svete považovaná za sračku tak jednoznačne aspoň 8 kúpeľní, 9 spální a 10 záhrad. O ostatnom sa nevyjadrujem, pretože by mi na to nestačil ani celý Birdz
Potom som si rozmyslela podkrovnosť svojej izby, lebo som sa cítila neslobodne bez akurátneho výhľadu na pevnú zem a chcela som veľký bungalov.
Potom som bola vo fáze útulného bytu v (širšom) centre väčšieho mesta, možno skôr novostavba, ale nevadil by mi ani prerobený byt v starších stavbách s vysokými stropmi.
Zároveň sa mi veľmi páčia tie z nášho pohľadu absurdne schodiskové anglické úzke vysoké domy (to v prípade, že by som bývala v Londýne) a páčia sa mi aj holandské domčeky na okraji Amsterdamu.
Všetok môj ideálny dom/byt je teraz v neistej fáze prispôsobenia sa tomu, kam sa ďalej životne/pracovne uberiem, takže sa snažím nemať žiadnu konkrétnu predstavu a naviazať ju len na konkrétne prvky ako "moje kreslo", dostatočne priestranný pracovný stôl, pohodlná pevná dvojposteľ, ale tiež na veci, ktoré si so sebou vezmem kamkoľvek (napr. niektoré vône a predmety bežného dňa, ktoré mi plnou funkčnosťou môj pobyt kdekoľvek spríjemňujú).
Veľký presvetlený loft s voľnou dispozíciou a industriálnosťou...
Útulný dom niekde v prírode...
Podrobnosti sú nepodstatné,každý si vie predstaviť čo tá ktorá možnosť obnáša...
mam take pravidlo, ze ak rodinny dom, tak nech stoji zato. ak nie je financii na to tak volba bytu. navyse netuzim po tom prist domov po praci ako clovek pred 40tkou a prve co ma bude cakat je praca okolo domu takze prve byvanie vidim na byt. skratka poskytuje menej sukromia ale viac pohodlia.
byt snov podla mojich predstav, centrum mesta alebo nedaleko centra, nieco v style priestrannych LOFT bytov. dobre dispozicne riesenie, priestranne miestnosti, velka terasa, vyhlad na rieku idealne.
dom snov, v max 15minut od centra mesta, vyhlad na mesto, opat velky, priestranny, nabity mnozstvom modernych technologii zabezpecujucich maximalny komfort a luxus, stylovo nieco moderne (minimalizmus, funkcionalizmus), urcite s plochou strechou, velkymi presklenymi castami fasady smerom do zahrady, rieseny netuctovym stylom, niecim jedinecny, za nevyhnutny zaklad beriem aj kvalitu riesenia interieroveho/exterieroveho osvietenia objektu a pozemku.
k lokalite, BA neviem, neviem :/ , skor Praha, Vieden, a ine vacsie mesta europy.
asi
(Ok, to by bolo strašne špatné. Hlavne oddelená spálňa, aj ak by som mala bývať s nejakým ďalším človekom Nikdy sa nenaučím spať tam, kde mi do toho niekto fučí.)
Ale proste mne to vadííííí.
alebo ako v Robinovi Hoodovi, na stromoch tie oné
ale nie medovníková chalupka
dom z obláčikov napríklad
ale ba ono existuje oblakový dom xD