Myslel som, že tu nikdy žiadne fórum nezaložím, ale dnešný reklamný článok a odkaz na Facebook skupinu "Tabletka po" ma k tomu donútil...
Môj názor na túto reklamu, za ktorou stojí Gedeon Richter:
Smutné je, že propagujú Escapelle akoby to bola bežná tabletka na bolesť hlavy, pričom ide o silný zásah do zdravia a hormonálnej rovnováhy organizmu... Ponúkajú "jednoduché a bezproblémové" riešenie namiesto toho, aby v ich reklamných článkoch a na sociálnych sieťach viedli mladých ľudí k zodpovednosti a tabletka po bola naozaj až núdzové riešenie. Je to hanba, ak zisk je im prednejší, ako zdravie človeka a hlavne mladých dievčat, ktorým to môže poznamenať ich vývoj a dospievanie.
ak uz tabletku po, tak nech si dievcina zajde ku gynekologicke a ta nech jej predpise..escapelle, co pocuvam, je mozno ta najmenej ucinnejsia tabletka..sama gynekologicka povedala, ze by si ju nekupila
Je to firma a ide o business. Ich politikou nie je aby sa mladi ludia ucili striedmosti. Ide o peniaze. Co sa tyka sexualnej vychovy od toho su tu predovsetkym rodicia a skola (kde sa to podla mna dost zanedbava). Reklama ma nejako zvlast neberie.
"Samozrejme, ide o čisto núdzové riešenie, ktoré ti v určitej miere zasiahne do organizmu.
Väčšina žien po jej užití problém nemá. Menštruáciu dostanú do plus-mínus piatich dní od očakávanej. Ak nie alebo je ďalšie krvácanie odlišné, mala by si vyhľadať gynekológa.
Vedľajšie účinky sa môžu dostaviť v podobe únavy, bolestí hlavy, podbruška, pŕs či závratov. Sú podobné, ako napríklad pri PMS - predmenštruačnom syndróme a veľmi individuálne, čiže nemusia byť žiadne."
Myslím, že nezavádzali, dokonca v PR článku, ktorý slúži len ako reklama, napísali presne to, čo ty v prvom komente, že ide o núdzové riešenie.
V príbalovom letáku sa určite o tom rozpisujú viac. Okrem toho aj baba, ktorá by nad tým nerozmýšľala, si určite po prvom použití povie, že lepšie bude nehltať to ako cukríky a naučí sa.
@5 teda ako áno, je to zľahčené, ale aspoň niečo tam je, predsa len, je to len reklama... reklama na nový výhodný úver ti tiež nepovie, že ho budeš splácať desať rokov, to ťa nechajú zistiť až u nich na pobočke.
Omg, ja som nespadol z mesiaca, viem, ako funguje farmaceutický priemysel... Mňa serie to, že nejaký blbec z Birdzu to sem dá ako článok, ktorý sa ako napísala @anzu má pár svetlých bodov, ale prečo tam napríklad nie sú spomenuté veci z príbalového letáku ako napr. že môžeš užiť len jednu za pol roka?? A tá ich FB skupina, to je podľa mňa už úplne mimo... Treba si uvedomiť, že sem chodia samé deti a keďže si to v lekárni môže kúpiť hocikto a hocijak často, nepríde mi to zrovna múdre.
@whisper je to normalne platena reklama a nejaky blbec z birdzu nema s tym nic spolocne. PR clanok by sa po obsahovej nemal menit, takze ako ho posle "inzerent", tak by sa mal zjavit. nejake stylisticke upravy sa samozrejme robia, no nikto ich nenuti povedat celu pravdu o tom, ako to funguje.
tak ale to už je každého osobná vec, či si prečíta príbalový leták alebo nie, alebo či sa už akokoľvek bližšie o to bude zaujímať. nemyslím, že by v tej reklame zavádzali alebo zľahčovali, v prvom rade je to reklama ako každá iná.
@tysha áno, je to reklama, ale nie reklama na jogurt... išlo mi o morálnu zodpovednosť, je jasné, že výrobca to má na saláme, ale preto som napísal "blbca z birdzu" a.k.a. toho, kto má na starosti správu publikovaných vecí... kedysi by som povedal, že Tomáš, ale dnes už to zrejme nebude on...
PR clanok je o tom, ze ti vydaju clanok, ktory vychvali produkt do nebies. Ziadny PR clanok neobsahuje zavaznejsie ako zanedbatelne negativa.
To je princip medii, reklamy a propagacie. Z moralneho hladiska je to nepripustne, ale kde je teraz moralka ludstva? Od roku 1989 klesa naozaj prudko, cize tento clanok je len to, co bude o par rokov bezne. V konzumnej spolocnosti, v ktorej zijeme, je uplne normalne, ze vyrobok sa musi predat (vyrobcovi zarobit), nie prospiet jeho uzivatelovi.
@trdelniiiq ty poznas nejaku inu tabletku po nez escapelle? porozpravaj mi o nej prosim.
a @whisper myslim ze pri tom, ci si nejake dievca/zena vezme escapelle alebo nie, ju viac ovplyvni rodicovska vychova ako nejaky hlupy PR clanok. ak ma aj mlada baba poriadne vysvetlene naco je ochrana a ako sa pouziva, a ze escapelle nie su lentilky, tak si mozu v PR clankoch pisat co len chcu. vsetko to je o vychove. bohuzial, asi vsetci o dnesnej generacii vieme svoje, a ja sa uprimne bojim, ake bude to moje, ked ho raz budem mat.
@ayreen áno, na druhú stranu napísať tam na koniec niečo ako "Tabletka po by však mala byť len núdzovým riešením v prípadoch, kedy nie je iná možnosť. Preto myslite na ochranu skôr, ako bude neskoro." a za tým môžu kľudne spomenúť svoje hormonálne antikoncepčné tabletky...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Môj názor na túto reklamu, za ktorou stojí Gedeon Richter:
Smutné je, že propagujú Escapelle akoby to bola bežná tabletka na bolesť hlavy, pričom ide o silný zásah do zdravia a hormonálnej rovnováhy organizmu... Ponúkajú "jednoduché a bezproblémové" riešenie namiesto toho, aby v ich reklamných článkoch a na sociálnych sieťach viedli mladých ľudí k zodpovednosti a tabletka po bola naozaj až núdzové riešenie. Je to hanba, ak zisk je im prednejší, ako zdravie človeka a hlavne mladých dievčat, ktorým to môže poznamenať ich vývoj a dospievanie.
- Vitaj vo svete farmaceutického priemyslu.
"Samozrejme, ide o čisto núdzové riešenie, ktoré ti v určitej miere zasiahne do organizmu.
Väčšina žien po jej užití problém nemá. Menštruáciu dostanú do plus-mínus piatich dní od očakávanej. Ak nie alebo je ďalšie krvácanie odlišné, mala by si vyhľadať gynekológa.
Vedľajšie účinky sa môžu dostaviť v podobe únavy, bolestí hlavy, podbruška, pŕs či závratov. Sú podobné, ako napríklad pri PMS - predmenštruačnom syndróme a veľmi individuálne, čiže nemusia byť žiadne."
Myslím, že nezavádzali, dokonca v PR článku, ktorý slúži len ako reklama, napísali presne to, čo ty v prvom komente, že ide o núdzové riešenie.
V príbalovom letáku sa určite o tom rozpisujú viac. Okrem toho aj baba, ktorá by nad tým nerozmýšľala, si určite po prvom použití povie, že lepšie bude nehltať to ako cukríky a naučí sa.
@tysha áno, je to reklama, ale nie reklama na jogurt... išlo mi o morálnu zodpovednosť, je jasné, že výrobca to má na saláme, ale preto som napísal "blbca z birdzu" a.k.a. toho, kto má na starosti správu publikovaných vecí... kedysi by som povedal, že Tomáš, ale dnes už to zrejme nebude on...
To je princip medii, reklamy a propagacie. Z moralneho hladiska je to nepripustne, ale kde je teraz moralka ludstva? Od roku 1989 klesa naozaj prudko, cize tento clanok je len to, co bude o par rokov bezne. V konzumnej spolocnosti, v ktorej zijeme, je uplne normalne, ze vyrobok sa musi predat (vyrobcovi zarobit), nie prospiet jeho uzivatelovi.
a @whisper myslim ze pri tom, ci si nejake dievca/zena vezme escapelle alebo nie, ju viac ovplyvni rodicovska vychova ako nejaky hlupy PR clanok. ak ma aj mlada baba poriadne vysvetlene naco je ochrana a ako sa pouziva, a ze escapelle nie su lentilky, tak si mozu v PR clankoch pisat co len chcu. vsetko to je o vychove. bohuzial, asi vsetci o dnesnej generacii vieme svoje, a ja sa uprimne bojim, ake bude to moje, ked ho raz budem mat.