nz je to vážne super len dlhšie na prípravu, potom ma ešte napadol grilovaná cukina, sojové kocky na spôsob perkeltu, hríbový perkelt.. mňam milujem tieto jedlá
Vegetariánske lasagne, zapekaná brokolica so smotanou a syrom, bharwan gobhi (toto sme mali tento týždeň asi 3-krát už -.-, ale dobré to je ).. grilovaný hermelín, hliva v omáčke s ryžou, veggie plnená paprika, pšeno so zeleninou, kus-kus, sójové rizoto alebo segedín a potom je tu napr. strašne veľa vecí, čo sa dá robiť s tofu ako napríklad s ryžou, s cestovinami, v žemľovke, do šalátov atď.. ..
Cukina, baklažán, kaleráb, mrkva, zemiaky na rôzne spôsoby (grilované, vyprážané, etc), rôzne sladké jedlá (palacinky, waffle, slivkové (alebo akékoľvek) gule, buchty na pare, dukátové buchtičky), cestoviny s čímkoľvek (rôzne omáčky, zelenina, mak, tvaroh, granko, lekvár, kakao,...), pirohy, halušky, rôzne polievky (moje sú brokolicová a paradajková), šaláty... je toho strašne veľa a všetko mám rada.
zapec baklazan alebo cuketu, s pestom, alebo len tak, na hulvata
alebo so syrom a paradajkami a korenim
alebo minuly tyzden som "pratala" chladnicku, tak som hodila na olej ze baklazan, cuketu, cesnak, cherry paradajky, por, k tomu som spravila cestoviny, a mega chalka
zapekaná brokolica so syrom, špenátové lasagne, špagety so syrovo- brogolicovou omáčkou (niva syr) , lievance, špagety s takou kalsickou omačkou ale miesto mäsa do nej dáš baklažán...alebo s morkadelllou ved tam je len sója....
nakrájaj si na koliečka cuketu, opraž ju trochu na panvici, potom tam daj nakrájané paradajky, neskôr kukuricu a olivy, vegetu a pizza korenie a ku koncu tam daj plátkový syr navrh, to je moje jedlo najobľúbenejšie
ja som začala s vegánskym týždňom takto, cca 2 mesiace dozadu, od vtedy mäso nejem už vôbec ale vegánsky som sa prestala stravovať, lebo som to nevedela finančne zvládnuť bez toho, aby som nebola hladná.
@jack3265 tak ak sa rozhodneš žiť trvalo bez mäsa, budeš mať nedostatok kobalamínu, čo je hlavne v pečeni a mäse, čo ti môže spôsobiť až pernicióznu anémiu a to nechceme, preto potom mysli na užívanie B12ky pomimo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
vo vačšine jedal neni predsa
ja napr mam vegetarianske jedla 98% času čo som na byte potom bo maso je drahe
(som ticho a ako mäsožravec sa decentne schovávam)
pozri recept (v podstate hocičo kde nie je mäso)
lebo ešte sem to nerobil ani nejedel
Vegetariánska kuchyňa je veľmi bohatá a chutná
potom ma ešte napadlo že seitan, ale to je tieť náročne ale je to super
alebo so syrom a paradajkami a korenim
alebo minuly tyzden som "pratala" chladnicku, tak som hodila na olej ze baklazan, cuketu, cesnak, cherry paradajky, por, k tomu som spravila cestoviny, a mega chalka
rybka je mäso.... to by malo ako odpoveď stačiť ale nájdu sa takí, čo jedia ryby a hovoria o sebe, že sú vegetariáni...
ja som začala s vegánskym týždňom takto, cca 2 mesiace dozadu, od vtedy mäso nejem už vôbec ale vegánsky som sa prestala stravovať, lebo som to nevedela finančne zvládnuť bez toho, aby som nebola hladná.
» ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-alla-...