Tento rok maturujem a rozmýšľam kam ďalej. Chcel by som vedieť ako to kde chodí, či ostať radšej v rodnom meste s ubytovaním doma alebo ísť niekde do Bratislavy/Česka na intrák. Nejaké rady, skúsenosti?
Ak ostanem doma tak zivot ostane taky nudny ako teraz akurat to ma vyhodu ze to bude lacne.
A zase ked sa dostanem na drbnuty intrak tak urcite tam nevydrzim.
Poď do Brna Kde len pozrieš, sám študent, nikto sa nesťažuje, že tu išiel, študovať sa tu dá všetko Intráky tu dostane každý, pretože väčšinou po prváku chce ísť veľa ľudí na privát...
ja tomu moc nerozumiem preco niekto chce zostat v dospelosti doma ked vobec nemusi. ja s mankou dokonca vychadzam viac nez vyborne, ale vzdy som vedela ze na vs proste pojdem prec, nic ine mi ani nenapadlo
@11 tiez som v brne, nie som na intraku a nikdy som nebola, byt vychadza dokonca kludne rovnako a v niektorych pripadoch aj menej nez intrak. ved tie naklady su indvidualne, ale u mna na eura byt 100€ mesacne, za skolu 0 (nepamatam si ze by som si za cele tri roky kupovala jedinu vec do skoly), ak byvas daleko mozno salinkarta 10€ mesacne, a jedlo a take veci su tiez individualne.. mne na jedlo takych 80€ mesacne
Privát vychádza poväčšine lacnejšie z mojej skúsenosti, bola som na intráku a mali sme ho ešte jeden z tých lacnejších, "za školu" platíš vtedy ak nie si ochotný si stiahnuť skriptá a mať ich v pdf tak si za lacný peniaz kúpiš od niekoho staršieho. Okrem toho ubytovacie štipko dostaneš 500-600kč na mesiac v závislosti od školy.
ja som bola celé roky za to že určite BA BA BA, pomaly sa prikláňam aj ku BB, doma by som určite neostávala, veď je to krok k osamostatneniu, ktorý už v tomto veku treba pomaly spraviť
ja som v BA a som spokojna.. na mojom intraku byvame len po dvoch a teplu postel bez spolubyvajucich mam tiez, este som spolubyvajucu v mojej posteli nevidela.. v prve dva roky som byvala s kamaratkou, tak ak by si sa dohodol s niekym, kto by isiel na rovnaku vysku ako ty, nemohlo by byt lepsie, ale aj teraz je fajn... len je to trosku drahe, za mesiac platim okolo 75 eur, ale neviem, ci sa vobec da najst drahsi intrak v BA :/ no tento ma velmi dobru polohu a sme len dve... ale ak by ti velmi vadili spolubyvajuci, tak v mlynskej stoji jednotka izba okolo 50 eur, len tam by si mal v bunke dalsich troch, ale izbu by si mal pre seba... alebo teraz neviem, mozno tych 50 je za trojku, moc sa v tych cenach v mlynskej neorientujem.. ale viem, ze v NR plati kamaratka okolo 30.. len je v takej malej kutici.. :/ no a pokial ide o teplu stravu, tak teple jedlo ti navaria aj na intraku, dokonca aj do dvoch eur sa da niekedy poriadne najest, ze v tom mas hlavne jedlo, polievku aj kolac
No cize hlavne neostat doma.. No a teraz dilema. Ekonomika alebo IT? Kedze studujem Elektrotechniku tak Bio ani Chemiu a take predmety sme nemali tak na skolu kde chcu z tychto predmetov primacky nemozem ist. Siel by som na Ekonomiku kedze aspon to sme tam mali lebo IT mam vyse hlavy. Vase rady?
a najlepšie ked všetko za teba rozhodnú cudzí ľudia, ktorým je úplne ukradnuté kde budeš študovať, kde budeš bývať a čo budeš študovať...treba sa rozhodovať podľa toho čo chceš ty a nie podľa toho čo ti radia ostatní....a ked nevieš čo chceš chod do roboty a raz na to prídeš
radšej na intrák alebo do podnájmu...ale v živote by som neostala doma 1.) školy na ktoré som sa hlásila boli našťastie dosť ďaleko o domova 2.) študentsky život treba zažiť
ja som sa vrátila do môjho rodného mesta na školu a som maximálne spokojná, nemôžem povedať, že by bol môj život nudný. je to o tom, ako sa staviaš ku škole a čo chceš dosiahnuť, či ťa to naozaj baví a si ochotný tomu venovať aj voľný čas, nie o tom, kam na tú školu chodíš a kde bývaš. (subjektívny názor, aby rýpalkom klesol tlak..)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
A zase ked sa dostanem na drbnuty intrak tak urcite tam nevydrzim.
Poď do Brna Kde len pozrieš, sám študent, nikto sa nesťažuje, že tu išiel, študovať sa tu dá všetko Intráky tu dostane každý, pretože väčšinou po prváku chce ísť veľa ľudí na privát...
proste intrak a osamostatnit sa aspon trochu
@8 Ake náklady su v Brne aj na intrak, stravovanie, skolu atd..?
Fakt teraz neviem ci ist niekde prec ci nie.
ja tomu moc nerozumiem preco niekto chce zostat v dospelosti doma ked vobec nemusi. ja s mankou dokonca vychadzam viac nez vyborne, ale vzdy som vedela ze na vs proste pojdem prec, nic ine mi ani nenapadlo
keď ťa nebaví teraz IT, programovanie atď. tak je dosť šanca, že ťa to ani počas školy nezačne takže radšej choď na eko, tam sa môže bifliť
ale chapem, ze nie kazdy ma na to povahu. ja osobne by som sa uz domov nevratila.
ja som sa vrátila do môjho rodného mesta na školu a som maximálne spokojná, nemôžem povedať, že by bol môj život nudný. je to o tom, ako sa staviaš ku škole a čo chceš dosiahnuť, či ťa to naozaj baví a si ochotný tomu venovať aj voľný čas, nie o tom, kam na tú školu chodíš a kde bývaš. (subjektívny názor, aby rýpalkom klesol tlak..)