Čo si myslíte o 6 ročnom vekovom rozdieli medzi chlapcom a dievčaťom, ak dievča je staršie??? Je to "choré", alebo "bežné", alebo "normálne", či "nenormálne"???
dievčatá sú "zrelšie" skôr a už moja kamoška mala problém s jej o 3 roky mladším bývalým, čiže ak tvoj má 16, tak sa mi zdá neobvyklé, ale nie nemožné, aby ste si rozumeli.
@mcvpn tak tak... má 16... niekedy tomu ani neverím... pretože pri ňom sa cítim úplne akoby mal toľko, koľko ja... ale keď si uvedomím to nízke číslo, tak som smutná...
@anitchka to som si myslela aj ja... ale tak vidíš, aj taký je život, že ti prinesie do života niekoho, kto je mladší a máš pocit, že do tvojho života patriť musí
keď mala teta 20 tak mala 16 ročného priateľa... ale zdá sa mi, že im to vydržalo len rok, no skončilo to preto, lebo odišla na vysokú, takže to môže fungovať ak to niekomu funguje, tak im môže byť fuk čo si o tom myslia ostatní
v pohode ... ztober si to tak. . ked bude mat 20 talk ty budes mat 26 ... a to je podla mna celkom v pohode .. moznoze teraz to znie cudne ked ma 16 ... ale inak nic na tom nieje ... @3
@avieabbey som prekvapená, že takto všetci hovoríte, myslela som, že sa tu ocitne viac názorov tipu: "ta to je ale pedofilka tá baba", alebo niečo v tom zmysle, že je to úplne choré...
@anitchka no, ale doživotne výčitky napríklad od mami... to tiež nie je príjemné... a ak nááááhodou by si našiel po čase mladšiu, alebo vôbec inú, tak zase by som potvrdila len mame to, čo hovorila a zas by som počula tú jej frázu "no vidíš? hovorila som ti, ale ty ma nepočúvaš"... ak také dačo nepoznáš... buď rada...
podla mna je to normálne pokial je vyspelo tak jak ty... ono to totiž niektorý 14 ročný sú ako 20 ročný a naopak. CIže v pohode. Ja napríklad by som sa nedal s nejakou šiestačkou alebo so siedmačkou lebo len to správanie a počúvanie one direction svedčí o dačom.- myslím tým s našej školy.
6 rocny vekovy rozdiel nie je vela ak je muz starsi. No ty to mas opacne.
Ja by som si to nevedela predstavit, momentalne mam priatela ktory je odo mna starsi o 9 rokov. Mladsieho od neho by som nechcela a este nie to mladsieho odo mna.
Ale ak sa mate radi a vyhovuje vam to, tak je to OK. ...Hlavne aby si bola stastna.
no je to dosť, ale ak je rozumný a trochu si ho vychováš tak prečo nie. a ak spolu budete tak v intímnej oblasti vám to bude o pár rokov fungovať perfektne - nie že by inak nemalo.
a súhlasím s @antifunebracka - om ,keď 16 ročný chalan povie kamošom, že chodí z 22 ročnou, tak bude za bossa
Je to v pohode....v jeho veku je to trochu odlišné od zvyklostí, ale za 4 roky sa to stratí..ja som tiež na staršie ženy a vo veku 16 rokov by som kľudne bral takú v tvojom veku....teraz by som nemal problém mať vzťah so ženou, ktorá by mala po 30-ke (len tak mimochodom, keď som mal 17 tak som si písal s oveľa staršou ženou a chcel som mať s ňou aj vzťah, lenže už bola vydatá)
poznám 20 ročných,čo sa správajú ako deti,poznám 15 ročných,čo sa správajú ako dospelí...je to individuálne...niekto vyspeje skôr a niečo si prežije a niekto ostane dieťaťom aj v dospelosti...a pokiaľ niekto taký vzťah má a vyhovuje mu,tak ostatným nenáleží to posudzovať a súdiť ich za to.
podla mna je taky vztah nevyhodny. chlapci sice pozeraju po starsich vyzretych slecnach, ale vekom zacnu pozerat po mladsich.
muzi a zeny starnu rozdielne. muzom pribudajuce vrasky neuberaju a starsi muz nema problem si "zbalit" mladucku slecnu, jednak lebo uz ma nejake skusenosti, zabezpecenie a pod. a co starsia zena? s pribudajucimi vraskami a ovisajucimi prsiami je to kazdym rokom horsie. a tiez po detoch. jasne, ze su aj vynimky, ale tych nie je vela.
vo vztahoch sa treba pozerat aj na buducnost. co bude o 20 - 30 rokov a nie len to, co je dnes, zajtra. a tiez sam za seba hovori fakt, ze ked je muz starsi a zena mladsia, tak sa zvyknu rodit velmi inteligentne deti (A.Einstein napr.), ale ked je to naopak - stara zena, mlady muz, tak je casty vyskyt roznych poruch a deformacii.
@shoesmaniac keď je vyspelý názorovo, ale je to predsa ešte len "malý chlapec"... dosť útly.. som bola zvyknutá na "veľkých chlapov" jjooojjjojojoooj....
@cicatrix sú o tom aj nejaké výskumy, alebo nejaké stránky, kde sa o tom píše? Myslím tým o tých inteligentných deťoch pri staršom mužovi a mladšej žene...
Chcel som začať písať, ale @cicatrix ma predbehla, takže väčšinu už nemusím. Chlapi medzi 40-50 majú zvyčajne o pár rokov mladšie ženy a už tie im nie sú dosť príťažlivé, tak pozerajú po vysokoškoláčkach naivne hľadajúcich "vyspelých nepubertiakov", ty budeš namiesto "o pár rokov mladšej od neho" ešte k tomu o 6 rokov staršia. Čiže o niečo vyššie riziko.
(Nehovorím na isto, môže to byť aj super charakter, ktorému sa nezunuješ ani v 80-ke, ale treba počítať so všetkým).
Ešte jedna otázka: cítiš sa ty na [pozor: striktne nepubertálnych!] 22?
@x71 nam to hovorila triedna na biologii. neviem, ci je o tom nieco aj na nete, skus pohladat. ale je to dost logicke, lebo zatial co spermie sa tvoria stale nove, zenske vajicka su dane uz od narodenia a vekom sa na nich odraza stres, zla zivotosprava a podobne. cize mlada zena ma vajicka este "cerstve" a starsia uz ich moze mat poskodene, zatial co muz ma spermie stale nove.
Vidis ja to mam naopak . Ja ma 29 rocneho chlapa (aj postavou), problem je ale v tom ze na mna nema vela casu pri paci a podnikani. Ked som mala chlapcov v mojom veku tak som bola zvyknuta na to ze po skole ,,im padla" a venovali cas mne. Ale pomaly si zvykam...
Ak to neprekáža tebe, tvoje okolie to nemusí trápiť. Ved je to predsa tvoj priateľ a tvoj život. A určite si nemyslím, že je to choré. Je to dokonca celkom milé.
Pozri sa na to takto : nechceš to TY alebo to nechcú "dobré" pravidlá spoločnosti, "dobrá výchova" a "dobré" rady čo do nás všetci vštepujú? Jedine TY vieš či to chceš alebo nie.
Nikto nikde nepovedal že máte byť spolu do konca života, tak aký je problém, keď ho máš rada/ ťa priťahuje?Choď do toho
@lilta a sme doma. Tak to z tvojej strany zosekneme (ty: 19 a pol, on: 16 a niečo), čiže zrazu je rozdiel 3 roky, nie 6.
No a 3 roky by on predbehnúť celkom v pohode mohol (ja som sa v 16 cítil podobne, rovesníčky mi pripadali okrem možného predvádzania sa viac-menej zbytočné, "nezvládali" ani dobrý dlhší rozhovor). Aj keď to možno bolo tým, že väčšina dievčat v ponuke bola typu:
Tebe to momentálne závisí od faktu, či on takto bude priebežne predbiehať aj naďalej, aspoň niekde do 25-ky, a či sa ty stále budeš cítiť o pár rokov mladšie. Ak by si totiž zajtra zrazu zvážnela na plných 22 a potom sa ďalej posúvala vyššie podľa reálneho veku (alebo ešte viac - pri niektorých životných situáciách sa to stáva, že uvažovanie človeka zrazu preskočí o roky vopred) a on by pre zmenu do 20-ky stále stagnoval na 20-ke, vtedy sa už ten rozdiel môže vyrysovať výraznejšie.
To so stagnovaním hovorím preto, že v 16 som sa síce cítil +/- na 20, ale teraz v 20-ke na 24 asi nie. Jeden "dospelácky" aspekt - full-time prácu 8+ hodín denne namiesto školy by som zvládal, mám akurát takto odskúšané takmer 2 mesiace pomerne stereotypnej a náročnej roboty (a zároveň mi bežalo aj dosť brutálne skúškové, takže bez neho by to bolo dokonca aj ľahšie). Neviem však, ako by som napríklad zvládol také tehotenstvo u partnerky (a o to viac je to otázne uňho - ak sa vtedy zrazu pudovo zachová ako typický 16-ročný [t.j. útek], tak by to veľká sláva nebola). Poznáš ho ale ty, tak toto musíš vedieť sama, na diaľku ti uňho spoľahlivo neodhadnem nič.
Conclusion: ak sa vám v najbližších rokoch nebude psychický vek príliš doťahovať na váš reálny (tebe hore a jemu dolu), tak to môže ísť v pohode. Však keby niečo a už by ti bol príliš detský, nikto ti nemá právo prikázať byť s ním vo vzťahu naďalej. Na divné pohľady okolia sa ale budeš musieť pripraviť aj tak, nakoľko "vážni" 40+ dnes veľmi neveria, že niekto v 16-tich má rozmýšanie na serióznych a rozumných 20, keď ešte aj strašne veľa 20+ vykazuje pubertálne správanie a nevyzrelosť.
Ešte jedna vec: rozmýšľaš aj o rodine a deťoch? Ak áno, v akom veku asi?
môj strýko si zobral o 18 rokov staršiu ženu a teraz už majú 10-ročné dievčatko a stále sa veľmi ľúbia on jej dokonca každý deň nosí kvety. Myslím si, že keď si s niekym rozumieš a si sním šťastná tak nezáleží na tom aký je starý...
@lilta no prečo? Podľa mňa preto lebo človek rastie aj psdychicky a nie je možné aby človek s 16 rokmi bol na takej urovni ako 10 ročná ženská... možno ten chlapec ktoreho myslíš ty je vyspelejší od ostatných ... alebo možno na teba hrá nejaké to divadlo..jednoznačne este počkaj a do ničoho sa nehrň .. ... zisti naozaj, či to je ten ktoreho by si chcela mať po boku ... lebo take rýchle dojmy zvyčajne klamú
@neskoro no, práve začal pre vekovú bariéru cúvať, tak ja už neviem... najprv ti nakecá, že to je len číslo, a presviedča ťa a keď si to aj ty uvedomíš, a chceš do toho ísť, on zrazu zaradí spatečku... angry!
@lilta je to skoro taký istý rozdiel , aj tak na nás ľudia divne kukajú, ale iba tí starší , kamarátom to nevadí ... a tiež nevyzerá a nespráva sa na svoj vek, ako vidno, že je mladší, ale nie až o toľko ako fakt je.... kašli nato naozaj , keď sa máte radi
@lilta v 27...on bude mať 21. Koľko chalanov dnes akceptuje/zvládne deti v 21? (Teraz si predstavujem vyjadrenie svojho minulého spolubývajúceho, že "tak to ju okamžite donútim ísť na potrat")... [skepticalface]
Navyše ak podľa @57 cúva už teraz (keď v princípe ešte o nič nejde), tak sa vráť k @47 tretí odsek dolu a spočítaj si, ako by cúval tam. :/
Ahoj.... moze ti byt jedno kto si co o tom myslis... skus to a uvidis ... a ked budu reci mozes mat pass... je to tvoja a jeho vec.... ja mam chalana o 3 roky mladsieho a co?... Reci boli... vseliake poznamky... ale ja som mala na haku, proste vzdy som reagovala na to tak, ze bud to vide alebo nie.... ... pride mi to normalne... no a tak ma 16 a ty 22.... pravdepodobne ale budes mat opletacky s tym, ze on je este len v podstate pubertiak, za to ty si uz dospela zena a preto mozu prist aj dost velke nezhody medzi vami, ale nemusi to tak byt, jeden moj kamarat, ked mal 15 tak si nasiel babu, teraz bude mat v oktobri 20 a stale je s nou a ma viac rozumu ako poniektori 25 rocny.... toho mojho kamosa by po niektore brali aj keby oni mali o dost vyssi vek ... takze pohoda x)... nenechaj si do toho hovorit, rozhodni sa podla seba... cus.... dufam, ze som aspon trochu pomohla
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
64 komentov
ak má 80 a on 74, je to úplne v pohode
tea @3
Trochu v iné garde povedané ale pravdivé.
nevravim ze spolu budete naveky, ale dopredu nikdy nevies ako to dopadne
Ja by som si to nevedela predstavit, momentalne mam priatela ktory je odo mna starsi o 9 rokov. Mladsieho od neho by som nechcela a este nie to mladsieho odo mna.
Ale ak sa mate radi a vyhovuje vam to, tak je to OK. ...Hlavne aby si bola stastna.
a súhlasím s @antifunebracka - om ,keď 16 ročný chalan povie kamošom, že chodí z 22 ročnou, tak bude za bossa
muzi a zeny starnu rozdielne. muzom pribudajuce vrasky neuberaju a starsi muz nema problem si "zbalit" mladucku slecnu, jednak lebo uz ma nejake skusenosti, zabezpecenie a pod. a co starsia zena? s pribudajucimi vraskami a ovisajucimi prsiami je to kazdym rokom horsie. a tiez po detoch. jasne, ze su aj vynimky, ale tych nie je vela.
vo vztahoch sa treba pozerat aj na buducnost. co bude o 20 - 30 rokov a nie len to, co je dnes, zajtra. a tiez sam za seba hovori fakt, ze ked je muz starsi a zena mladsia, tak sa zvyknu rodit velmi inteligentne deti (A.Einstein napr.), ale ked je to naopak - stara zena, mlady muz, tak je casty vyskyt roznych poruch a deformacii.
Chapem, proste si sa zamilovala. To je OK, ked si stastna tak to neries.
(Nehovorím na isto, môže to byť aj super charakter, ktorému sa nezunuješ ani v 80-ke, ale treba počítať so všetkým).
Ešte jedna otázka: cítiš sa ty na [pozor: striktne nepubertálnych!] 22?
Ono kazdy vekovy roziel prinasa urcite komplikacie. Treba sa s tym vyrovat.
Vidis ja to mam naopak . Ja ma 29 rocneho chlapa (aj postavou), problem je ale v tom ze na mna nema vela casu pri paci a podnikani. Ked som mala chlapcov v mojom veku tak som bola zvyknuta na to ze po skole ,,im padla" a venovali cas mne. Ale pomaly si zvykam...
Pozri sa na to takto : nechceš to TY alebo to nechcú "dobré" pravidlá spoločnosti, "dobrá výchova" a "dobré" rady čo do nás všetci vštepujú? Jedine TY vieš či to chceš alebo nie.
Nikto nikde nepovedal že máte byť spolu do konca života, tak aký je problém, keď ho máš rada/ ťa priťahuje?Choď do toho
No a 3 roky by on predbehnúť celkom v pohode mohol (ja som sa v 16 cítil podobne, rovesníčky mi pripadali okrem možného predvádzania sa viac-menej zbytočné, "nezvládali" ani dobrý dlhší rozhovor). Aj keď to možno bolo tým, že väčšina dievčat v ponuke bola typu:
» necyklopedia.wikia.com/wiki/Sliepka...
Tebe to momentálne závisí od faktu, či on takto bude priebežne predbiehať aj naďalej, aspoň niekde do 25-ky, a či sa ty stále budeš cítiť o pár rokov mladšie. Ak by si totiž zajtra zrazu zvážnela na plných 22 a potom sa ďalej posúvala vyššie podľa reálneho veku (alebo ešte viac - pri niektorých životných situáciách sa to stáva, že uvažovanie človeka zrazu preskočí o roky vopred) a on by pre zmenu do 20-ky stále stagnoval na 20-ke, vtedy sa už ten rozdiel môže vyrysovať výraznejšie.
To so stagnovaním hovorím preto, že v 16 som sa síce cítil +/- na 20, ale teraz v 20-ke na 24 asi nie. Jeden "dospelácky" aspekt - full-time prácu 8+ hodín denne namiesto školy by som zvládal, mám akurát takto odskúšané takmer 2 mesiace pomerne stereotypnej a náročnej roboty (a zároveň mi bežalo aj dosť brutálne skúškové, takže bez neho by to bolo dokonca aj ľahšie). Neviem však, ako by som napríklad zvládol také tehotenstvo u partnerky (a o to viac je to otázne uňho - ak sa vtedy zrazu pudovo zachová ako typický 16-ročný [t.j. útek], tak by to veľká sláva nebola). Poznáš ho ale ty, tak toto musíš vedieť sama, na diaľku ti uňho spoľahlivo neodhadnem nič.
Conclusion: ak sa vám v najbližších rokoch nebude psychický vek príliš doťahovať na váš reálny (tebe hore a jemu dolu), tak to môže ísť v pohode. Však keby niečo a už by ti bol príliš detský, nikto ti nemá právo prikázať byť s ním vo vzťahu naďalej. Na divné pohľady okolia sa ale budeš musieť pripraviť aj tak, nakoľko "vážni" 40+ dnes veľmi neveria, že niekto v 16-tich má rozmýšanie na serióznych a rozumných 20, keď ešte aj strašne veľa 20+ vykazuje pubertálne správanie a nevyzrelosť.
Ešte jedna vec: rozmýšľaš aj o rodine a deťoch? Ak áno, v akom veku asi?
Navyše ak podľa @57 cúva už teraz (keď v princípe ešte o nič nejde), tak sa vráť k @47 tretí odsek dolu a spočítaj si, ako by cúval tam. :/
Takže toto asi veľmi nie.