ahojte, chcela by som sa spytat vysokoskolakov, hlavne informatikov, aký notebook je vhodný na studium. bududci skolsky rok nastupujem na fiit (1. rocnik) a zacinam si pozerat notebook. neviem ale co mam od toho ocakavat, ci mi staci taký ten obycajný not
kedze si zena, odporucam ti co najlahsi ak ho budes vlacit a potom s co najvyssou vydrzou baterky
co sa tyka windows 8.1, ako uz ty chces, rataj s tym ale, ze niekedy ti bude treba aj linux, bud cez virtualku, alebo kasli na win8 a kup notebook bez OS a nahodis tam linux
nie ja nie som velky hrac hier a v tych grafickych kartach sa velmi nevyznam...a mimochodom aky mate nazor co sa tyka displeja, pretoze teraz ma vacsina leskly displej co je podla mna ten horsi pripad, ale matne su casto tie s horsimi parametrami
aj tak budeš prvý rok len Matiku vkuse rátať. Kúp si nejakú "13" alebo "14" aby nebol moc velky a mohla si si ho aj na prednašky brať. a hej , matny displej sa sa viac hodi na prácu
Ja idem tento rok tiez na VS tiez na informatiku [v podstate slight_smile: a pravda je ze co sa tyka narokov notebooku pre skolu tak staci aj nejaky za 300e. Avsak potom je uz len na tebe ci si chces priplatit za dlhsiu vydrz baterky, lepsie spracovanie, lepsie parametre=nebude zasekavat, v klude na nom moze bezat viac programov internet+hudba, ci chces aj hravat atd. Proste do skoly staci aj uplne lacny a je len na tebe co od toho chces a ci si priplatis.
co maju surodenci notebooky su s matnym displejom, a nie je ziaden problem, ale stretla som sa aj s lesklym a ten odraz - skoro zrkadlovy - bol pre mna velmi rusivy, neviem ci to bol nejaky extra leskly displej ale na normalnom dennom svetle som viac videla samu seba ako to co bolo na monitore.. citala som ze leskly má lepsie farby atd ale stale je to pre mna vacsie minus ako plus
@soreljulien
ten mam ja, , biznisove triedy notebookov mam najradsej
@lycanfr3ak neviem ci si niekedy bol na FIIT, ale nie je na skodu ratat s tym, ze OSka sa nebudu dat robit cez putty na serveri a je dobre si to na vlastnom systeme skusat ... takisto sa niekedy C/C++ kodi poprdeli lepsie na linuxoch, na windowse je to niekedy pain in the ass, ked nemas rad visualko ako ja, (pre mna bolo visualko ako raketomet na mys, zbytocny gigant)
@vachtlik zaprvé si poriadne zovšeobecnil moje vyhlásenie... odcituj kde som povedal že sa hry hrať nedajú.
zadruhé ak je niekto hráč chce už mať aj poriadné detaily v hre... teda low resolution GTA 4 by ho veľmi nepotešilo že?
@matwejo netbeans ftw a OSko ma čaká v ďalšom semestri.. čo bude podľa starších pain in the ass
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
kludne aj henten
kedze si zena, odporucam ti co najlahsi ak ho budes vlacit a potom s co najvyssou vydrzou baterky
co sa tyka windows 8.1, ako uz ty chces, rataj s tym ale, ze niekedy ti bude treba aj linux, bud cez virtualku, alebo kasli na win8 a kup notebook bez OS a nahodis tam linux
a čo som videl ja zatiaľ tak súhlasím s @1 ... nepotrebuješ žiadny mega extra výkon..
ten mam ja, , biznisove triedy notebookov mam najradsej
@lycanfr3ak neviem ci si niekedy bol na FIIT, ale nie je na skodu ratat s tym, ze OSka sa nebudu dat robit cez putty na serveri a je dobre si to na vlastnom systeme skusat ... takisto sa niekedy C/C++ kodi poprdeli lepsie na linuxoch, na windowse je to niekedy pain in the ass, ked nemas rad visualko ako ja, (pre mna bolo visualko ako raketomet na mys, zbytocny gigant)
hravam na tom GTA 4 na low detailoch bez jedineho lagu (seku)
furt si myslis ze na integrovanej grafike sa nedaju hrat hry?
zadruhé ak je niekto hráč chce už mať aj poriadné detaily v hre... teda low resolution GTA 4 by ho veľmi nepotešilo že?
@matwejo netbeans ftw a OSko ma čaká v ďalšom semestri.. čo bude podľa starších pain in the ass
netbeans aby pod windowsom kompiloval a linkoval C kod potrebuje mingw, alebo cygwin - gcc a g++ hlavne odtial ...
proste linux je najlepsie prostredie pre vyvojara nie C# veci ...
a okrem toho sa mi lubi aj kvoli inym veciam
je tu potrebne mať konto microsoft na niektoré aplikacie