ja som dostala minuly rok od bracha a ta cokolada (ak sa to da vobec nazvat cokolada) bola hnusnaaaaaa takze si radsej kupim cokoladu a zjem so zarukou, ze mi bude chutit
ee... ale sa pamätám, že ke´d to bolo už spapkané tak sme z toho s amočšom robili sádrove odliatky z tých obrázkov a potom to predávali po korune čii dvoch nwm to bolo dávno
halúz je že kamoša som nevidel rok dva hoci býva o poschodie nižšie... smiley:
predpokladam ze matka to kupi na mikulaša,ale urcite zas ten polsky adventny kery je nechutny takze to jest nebudem stacia mi bakenrols ktore dufam mi kupi na mikulasa jak som kazala
@mirage_a hmm škode že ani jedno z toho nemáme.. ale už sa stavia.. aj tesco aj billa.. ale to tesco.. hmm máme akurat výhľad z triedy na to ako to stavajú a väčšinou je to tak.. jeden robí a ostatní sa na neho pozeraju.. takže nwm kedy to postavia..
@baarculiq... no fuj tu poľskú čokoladu ani ja neznašam..
mám mám.. vcera mi mama doniesla..ako pozerala som na nu s vygulanymi ocami, ale asi mi chcela pripomenut detske casy..tak som nakoniec aj celkom rada no.. mile od nej
@zipporah ale tak no..je to sice prirodzene..ale zaujimavejsie by bolo opisat proces travenia oneho produktu cokoladoveho.. a popisat vsetky enzymy atd, lebo to by sa mi hodilo vediet
enzýmy pre zopakovanie sú "chemické rozkladače", prísne špecifické bielkoviny s veľmi zložitým procesom vznikania, zanikania, pričom samotné enzymatické procesy sú ešte zložitejšie než najzložitejší človek sveta
pri jednom delení enzýmov, môžeme povedať, že sú enzýmy štiepiace bielkoviny (pepsín), potom tuky (nespomeniem, rozklad tukov je komplikovaný a prebieha v niekoľkých cykloch, glyoxalátový trebárs) a sacharidy (amylázy)
čokoláda sa začne rozkladať už v hube...v slinách sú amylázy, ale ešte neodchádza k tomu pravému štiepeniu, či jak to nazvať, až v čreve začne, cukry sa dostávajú do tkanív, do krvi, hladinu reguluje známy hormón a odchádzam už radšej
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
@peterkoo.. aj ja chcem melonovu milku.. nikde ju neviem zohnať.. ty ju mas zkade?
minuly som dostala ze Milka adventny niektore boli s kremom a niektore bez a jedny boli dobre, ale nepamatam ktore :d:d
lol, to pivo bolo super
halúz je že kamoša som nevidel rok dva hoci býva o poschodie nižšie... smiley:
@baarculiq... no fuj tu poľskú čokoladu ani ja neznašam..
odkaz svetu: polske a chorvatske cokolady su otrasne!!!
enzýmy pre zopakovanie sú "chemické rozkladače", prísne špecifické bielkoviny s veľmi zložitým procesom vznikania, zanikania, pričom samotné enzymatické procesy sú ešte zložitejšie než najzložitejší človek sveta
pri jednom delení enzýmov, môžeme povedať, že sú enzýmy štiepiace bielkoviny (pepsín), potom tuky (nespomeniem, rozklad tukov je komplikovaný a prebieha v niekoľkých cykloch, glyoxalátový trebárs) a sacharidy (amylázy)
čokoláda sa začne rozkladať už v hube...v slinách sú amylázy, ale ešte neodchádza k tomu pravému štiepeniu, či jak to nazvať, až v čreve začne, cukry sa dostávajú do tkanív, do krvi, hladinu reguluje známy hormón a odchádzam už radšej
jj aj ja žerem každý deň jednu